*Nettavisen* Sport.

Minst erfaring, størst selvtillit

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Tamandani Nsaliwa ba til gud før han reddet poeng for Lillestrøm.

19.04.10 08:27

LILLESTRØM-HAUGESUND 1-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Haugesund ledet 1-0. På Åråsen. Mot Lillestrøm. Det var fortjent etter første omgang. Så fintet Nosa Igebor bort Haugesund-back Allan Olsen, og ble lagt i bakken.

Dommeren pekte på straffemerket.

Men hvem skulle ta straffen?

- Han ville veldig
Arild Sundgot, den faste straffetakeren, satt jo på benken.

Karim Essediri var den utpekte.

Men Tamandani Nsaliwa – nykommeren som kun hadde kommet på banen fire minutter tidligere, og kun hadde 26 minutter med spill for LSK tidligere i sesongen, altså den som hadde spilt minst av alle for klubben – tok ansvar.

- Jeg hadde lyst, sier Karim Essediri til Nettavisen.

- Men han hadde jo veldig lyst. Kanskje er jeg for uegoistisk, legger han til.

- Ba til Gud...
Nsaliwa, som gikk på lån til Lillestrøm fra greske AEK Athen rett før sesongen, forklarer.

- Jeg følte meg sikker, og etter de siste kampene hadde kanskje de andre spillerne blitt litt usikre. Derfor tok jeg den, sier han.

- Men jeg ba til Gud før jeg gikk fram. Ikke nødvendigvis for at jeg skulle score, men for at han skulle beskytte meg hvis jeg bommet, legger han humrende til.

Så er spørsmålet bare hvilken Gud han ba til. Nsaliwa er født i Afrika, har vokst opp i Canada, men er tysk statsborger.

- Hehe. Det er bare en Gud, vet du. Jeg er kristen.

- Må spille for å bli
Men han trengte ikke beskyttelse fra Gud. Han bommet ikke. I stedet sendte han Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen feil vei, og publikum på Åråsen til himmels. I alle fall for et lite øyeblikk.

Så spørs det hvor mye spilletid han får før leieavtalen utløper i juni. Før søndagens kamp hadde han ett innhopp og 26 minutter med spilletid - i storseieren mot Hønefoss. Nå fikk han de siste 45 minuttene.

- Jeg kan ikke kreve en plass laget. Nå handler det i stedet om å spille godt nok til at treneren blir overbevist om at jeg må få spille mer, legger han til.

- Og først da – hvis jeg spiller – så kan vi begynne å snakke om noe mer her i klubben. Jeg må jo spille hvis det skal være aktuelt for Lillestrøm eller meg å diskutere noe mer etter juni, sier han.

Henning Berg er fornøyd med ansvaret den defensive midtbanespilleren tok.

- Han er ikke en unggutt. Han er 28 år. Han har landskamper, og spilt for flere større klubber ute. Vi vet hvilken mentalitet han har. Da var det greit at han tok straffen. Han er en erfaren og rutinert spiller.

- Hva skjer med ham i juni?

- Det er det umulig å svare på. Det blir en vurdering gjort av ham og oss og andre klubber når vi kommer så langt. Nå tenker vi i stedet på tiden fram til juni.

Og neste sjanse på veien dit er borte mot Rosenborg neste helg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.