*Nettavisen* Sport.

«Mirakel-scoringen» er verdensrekord

Foto: Montasje/Scanpix

Jone Samuelsen mistet likevel ikke rekorden til Japan.

16.11.11 20:13

I en pressemelding fra Schibsted, som gir ut «Guinness Rekordbok» i Norge, blir det onsdag bekreftet at Jone Samuelsen satte ny verdensrekord da han headet i mål fra egen banehalvdel.

Headingen kom i en kamp mot Tromsø den 25. september og scoringen fikk mye oppmerksomhet verden rundt i etterkant.

LES OGSÅ: «Mirakel-scoringen» går verden rundt

Ifølge VG Nett skal de tidligere oppgitte 57,3 meterne, som scoringen først ble målt til, være oppjustert når den norske midtbanespilleren torsdag vil bli overrakt verdensrekorden.

- Etter nøye oppmålinger går Samuelsen nå av med seieren, og får en offisielt godkjent verdensrekord, heter det i pressemeldingen fra Schibsted.

Den tidligere rekorden er noen meter kortere - i 2007 scoret Holker Old Boys-spilleren Graham Capstick fra 52,1 meter med hodet.

En ukes tid etter at Samuelsen scoret sitt mål mot Tromsø dukket det imidlertid opp en japansk motkandidat. Ryujiro Uedas headet i mål fra det som ble opplyst å være 58,6 meter.

LES OGSÅ: Tok han Samuelsens rekord?

Flere norske og utenlandske aviser meldte derfor at verdensrekorden ville havne i Japan. Ifølge Schibsted skal likevel nå målet til Uedas være dømt bak Odd-spillerens fulltreffer.

- Guinness kjenner til det japanske målet. Jeg vet ikke hva japanerne har gjort i etterkant i forhold til målinger, men det som er sikkert er at Jone får en plakat med en godkjent rekord i morgen, sier Bente Skuggedal, markedskonsulent i Schibsted, til VG Nett.

Guinness World Records, tidligere kjent som The Guinness Book of Records, er utgitt siden 1955. Boken, som fra starten av har vært sponset av det irske bryggeriet med samme navn, har den anerkjente posisjonen i verden til å måle verdensrekorder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag