*Nettavisen* Sport.

Mirakelet fullført tross selvmål

Foto: Sascha Schuermann / AP

Borussia Mönchengladbach reddet plassen i Bundesliga, selv om Håvard Nordtveit scoret selvmål.

26.05.11 09:29

Sveitseren Lucien Favre ble båret på gullstol og kastet i været etter at han på mirakuløst vis ledet Borussia Mönchengladbach til en ny sesong i Bundesliga.

Laget virket nemlig fortapt da han kom til klubben.

- Treneren kom, så og vant, sier keeper Marc-André ter Stegen til Bild.de.

Lå helt sist
I midten av februar lå Mönchengladbach helt sist i Bundesliga, sju poeng unna kvalifiseringsplass.

Ingen utenfor Gladbach hadde tro på at klubben ville få plass i Tysklands øverste divisjon neste sesong. Ikke før den sveitsiske treneren Lucien Favre kom inn og Håvard Nordtveit og lagkameratene plutselig begynte å sanke poeng.

På de tolv siste kampene sanket Borussia Mönchengladbach 20 poeng. Det førte laget opp på 16.-plass ved sesongslutt. Gladbach fikk dermed en ny sjanse til å redde plassen, gjennom to kvalifiseringskamper mot lag nummer tre i divisjonen under - Bochum.

Selvmål
Den første kampen mot Bochum vant Borussia 1-0 etter at Igor de Camargo scoret på overtid. Målet kom etter et langt innkast fra Håvard Nordtveit.

Og Nordtveit var i alle høyeste grad involvert også i returkampen.

Den unge og talentfulle nordmannen scoret selvmål da han ble truffet av innlegget til Christoph Dabrowski midtveis i første omgang. Dermed sto det 1-1 sammenlagt.

En drøy omgang senere gjorde Igor de Camargo forarbeidet da Marco Reus utlignet til 1-1 i kampen. Målet sørget for 2-1 til Gladbach sammenlagt og holdt til slutt til å redde plassen. Mirakelet var fullført.

Tvilsom
Det spilte ikke lenger noen rolle at Nordtveit hadde vært uheldig og scoret selvmål. Den tidligere Arsenal-spilleren kunne puste lettet ut. Han viste også sin takknemlighet overfor helten, Marco Reus, ved å bytte trøye med ham etter kampen.

Det var svært usikkert om Reus kunne spille returkampen, på grunn av en lårskade, men etter intensiv behandling ble han friskmeldt i tide. Det er hele Borussia svært lykkelig for i dag.

- Jeg var desperat etter å få spille. Vi kan være stolte av oss selv, sier Reus ifølge Bild.de.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.