RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mirakelet fullført tross selvmål

Foto: Sascha Schuermann / AP
Sist oppdatert:
Borussia Mönchengladbach reddet plassen i Bundesliga, selv om Håvard Nordtveit scoret selvmål.

Sveitseren Lucien Favre ble båret på gullstol og kastet i været etter at han på mirakuløst vis ledet Borussia Mönchengladbach til en ny sesong i Bundesliga.

Laget virket nemlig fortapt da han kom til klubben.

- Treneren kom, så og vant, sier keeper Marc-André ter Stegen til Bild.de.

Lå helt sist
I midten av februar lå Mönchengladbach helt sist i Bundesliga, sju poeng unna kvalifiseringsplass.

Ingen utenfor Gladbach hadde tro på at klubben ville få plass i Tysklands øverste divisjon neste sesong. Ikke før den sveitsiske treneren Lucien Favre kom inn og Håvard Nordtveit og lagkameratene plutselig begynte å sanke poeng.

På de tolv siste kampene sanket Borussia Mönchengladbach 20 poeng. Det førte laget opp på 16.-plass ved sesongslutt. Gladbach fikk dermed en ny sjanse til å redde plassen, gjennom to kvalifiseringskamper mot lag nummer tre i divisjonen under - Bochum.

Selvmål
Den første kampen mot Bochum vant Borussia 1-0 etter at Igor de Camargo scoret på overtid. Målet kom etter et langt innkast fra Håvard Nordtveit.

Og Nordtveit var i alle høyeste grad involvert også i returkampen.

Den unge og talentfulle nordmannen scoret selvmål da han ble truffet av innlegget til Christoph Dabrowski midtveis i første omgang. Dermed sto det 1-1 sammenlagt.

En drøy omgang senere gjorde Igor de Camargo forarbeidet da Marco Reus utlignet til 1-1 i kampen. Målet sørget for 2-1 til Gladbach sammenlagt og holdt til slutt til å redde plassen. Mirakelet var fullført.

Tvilsom
Det spilte ikke lenger noen rolle at Nordtveit hadde vært uheldig og scoret selvmål. Den tidligere Arsenal-spilleren kunne puste lettet ut. Han viste også sin takknemlighet overfor helten, Marco Reus, ved å bytte trøye med ham etter kampen.

Det var svært usikkert om Reus kunne spille returkampen, på grunn av en lårskade, men etter intensiv behandling ble han friskmeldt i tide. Det er hele Borussia svært lykkelig for i dag.

- Jeg var desperat etter å få spille. Vi kan være stolte av oss selv, sier Reus ifølge Bild.de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere