*Nettavisen* Sport.

Mirakelet Wigan

Foto: Dave Thompson / Pa Photos

Roberto Martinez jubler med spillerne etter en utrolig snuoperasjon.

22.05.11 20:35

STOKE - WIGAN 0-1: Wigan Athletic lå aldri under mot Stoke City i den siste runden av Premier League-sesongen 2010/11, men utførte likevel et mirakel.

Det så nemlig ut til at både West Ham og Wigan var på stø kurs mot nedrykk lenge før sesongen nådde sitt klimaks.

Roberto Martinez ga imidlertid aldri opp.

- For to måneder siden var det snakk om at «Wigan og to andre lag» ville rykke ned, men med én kamp igjen har vi sjansen til å nå 42 poeng. Det er seks poeng mer enn forrige sesong og det laveste antall tap vi har hatt i Premier League, sier Martinez til Daily Telegraph.

Rodallega avgjorde
Laget startet den siste serierunden på nedrykksplass og lå der også et godt stykke ut i kampen på Britannia Stadium. Men Wigan ga aldri opp håpet om seier mot Stoke og fornyet kontrakt i Premier League.

Hugo Rodallega headet inn 1-0 etter 77 minutter. Da spilte det ikke lenger noen rolle hvordan det gikk i de andre kampene.

Den tidligere Lyn-keeperen Ali Al-Habsi holdt nullen for Wigan og Rodallegas mål ble stående som kampens eneste.

Wigan klatret dermed opp til 42 poeng og 16.-plass. Bak dem havnet Wolverhampton på 17., Birmingham på 18. og Blackpool på 19. De to sistnevnte rykket ned.

Sjette best!
Det er ganske utrolig, men Wigan var faktisk det sjette beste laget i Premier League i sesonginnspurten. Siden midten av mars har Martinez & co. tatt 15 poeng på ni kamper, bare ett mindre enn Liverpool.

Vi snakker om Wigan her, altså. Det samme laget som tapte 0-4 mot Blackpool og 0-6 mot Chelsea i sesongens to første kamper. Men også det samme laget som med disse to resultatene i sekken reiste til Tottenham, hvor det ble tap 1-9 sesongen før, og vant 1-0.

- De siste tre månedene har vi spilt veldig, veldig bra. Jeg er så stolt av denne spillergruppen. Vi er et veldig ungt lag, men i dag viste vi motet vårt nok en gang. Vi måtte forsvare oss skikkelig i første omgang. Jeg er ekstremt - ekstremt - stolt, sier Roberto Martinez ifølge Sky Sports.

Han mener at dette har vært den vanskeligste sesongen å overleve i Premier League.

- Det er en utrolig prestasjon. Jeg mener at dette er det minste av hva spillerne fortjener.

HTML EMBED

Annonsebilag