*Nettavisen* Sport.

Misfornøyd til tross for seier

Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB scanpix

Tromsø-treneren mener laget burde laget burde ha vunnet med mye større margin.

- Vi spilte en veldig god kamp. Det eneste minuset er at vi burde ha scoret mange flere. Det ble de forspilte sjansers kamp, mente Christensen, som overtok trenerrollen etter Per-Mathias Høgmo foran denne sesongen.

Remi Johansen og Zdenek Ondrasek sørget for de to målene som tross alt ga en nye seier på Alfheim. Tromsø er og blir et godt hjemmelag.

Ingen drøm
Tromsø er definitivt ikke Haugesunds drømmemotstander. Siden opprykket i 1997 har ikke Haugesund maktet å slå Tromsø i eliteserien, verken borte eller hjemme. Og søndagens kamp på Alfheim ble da heller ingen «høydare» for gjestene.

Tromsø koblet tidlig grepet og fikk uttelling midtveis i første omgang. Morten Moldskred fant en umarkert Remi Johansen på bakerste stolpe, og enkelt headet han hjemmelaget i en fortjent ledelse.

Hjemmelaget fortsatte stormløpet utover i omgangen og burde nok doblet ledelsen. Zdenek Ondrasek kom nærmest da han banket til på direkten fra sekstenmeteren, men ballen smalt i tverrliggeren.

Ondrasek fikk sin revansj etter drøye timen, da han med ryggen mot mål banket ballen inn bak en sjanseløs Per Morten Kristiansen.

Redusering
Bortelaget skapte ingen verdens ting før Henrik Kildentoft skapte ny spenning i kampen etter 79 minutter. Høyrebacken headet knallhardt i Marcus Sahlmans nærmeste hjørne, etter et presist slått hjørnespark.

Tromsø vant likevel fullt fortjent.

- Vi kan sette oss i trøbbel med det baklengsmålet, men i dag var det ikke det som utgjorde forskjellen. Vu burde ha vunnet med både tre og fire mål, sa Christensen.

- Vi hadde lite energi etter et hektisk kampprogram i det siste. Tromsø sprudlet mer, og da ble det som det ble, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Tromsø møter Hønefoss borte i neste eliteserierunde, mens Haugesund tar imot Sarpsborg på hjemmebane.

Annonsebilag