*Nettavisen* Sport.

Missen som ødela

Kroatia fikk sjansen til å ta alle tre poengene mot Japan, men brente straffesparket de fikk.LIVE: Fra grusomt til bra for Brasil LES: Selvmål, blod og tre rødeLES: Afrikansk revansje

18.06.06 21:47

Hedr kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt, og all statistikk fra kampen.

JAPAN-KROTIA 0-0: Etter en kjedelig, målløs kamp kan både Japan og Kroatia fortsatt gå videre i VM, hvis de slår henholdsvis Brasil og Australia i sine siste gruppekamper.

I praksis vil nok mange likevel si at Japan er ute – siden de avslutter mot Brasil. Kroatia derimot har en brukbar mulighet til å avansere. En 1-0-seier vil holde for Kroatia i den siste kampen mot Harry Kewell og co.

Se her for spillerbørs og kampfakta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jorge Saenz (AP/Scanpix)

Kjemperedningen
Kroatene hadde de største sjansene, og var best i søndagens kamp. Darijo Srna misbrukte den største sjansen fra straffemerket. Det var imidlertid ikke straffen som var så dårlig. Det var mest en strålende redning av Japans keeper, Yoshikatsu Kawaguchi.

Kawaguchi reddet Japan ved flere tilfeller, spesielt i 1. omgang, selv om han også kunne blitt syndebukk da et tilbakespill traff en tue, spratt over beinet hans, men heldigvis for Kawaguchi, rullet en meter på utsiden av stolpen.

Og da Kawaguchi først ble slått, stod tverrliggeren i veien for Niko Kranjcars skudd. Kroatias største problem var imidlertid en totalt manglende evne til å treffe målet med avslutninger etter dødball. Kroatene vant alle hodedueller etter frispark og cornere, fikk et tosifret antall muligheter på den måten, men traff sjelden mellom stengene.

- Vi dominerte, men igjen så scoret vi ikke mål. Det er et problem for oss. Vi hadde litt uflaks, men kan også jobbe med å holde konsentrasjonen og roen oppe i avgjørende situasjoner, sa Kroatias trener, Zlatko Kranjcar, etter kampen.

Den ekstreme heten sørget for at kvaliteten dalte voldsomt desto lenger kampen varte, og flere av spillerne som herjet i 1. omgang, blant annet Hidetoshi Nakata, ble bare dårligere og dårligere.

Bommet på åpent mål
Seks minutter ut i omgangen fikk imidlertid Japan en gigantisk sjanse til å avgjøre. Ballen gikk gjennom feltet fra høyresiden, lurte keeper og for åpent mål skulle Yanagisawa bare plassere ballen i mål. Kanskje var det tanken om å bli matchvinner som gikk gjennom hodet hans, men da det enkleste ville vært å score, stokket alt seg for Kashima Antlers-spissen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er nærmest kriminelt at vi igjen måtte spille kamp 15.00. Men business er vel business. Det handler vel om TV-avtaler, sukket Zico etter kampen.

Og:

- Det var stor spenning i kampen siden tap ville vært exit fra VM. Men man må sette sjansene sine. Det er det fotball handler om, sa Japans trener, Zico, etter kampen.

Enklere kan det ikke sies.

For Zico er nå kanskje den eneste sjansen til avansement at Brasil er klare for sluttspillet før siste kamp, og således spiller for halv maskin mot Zicos lag.

Verst for Kroatia, utenom straffemissen - at forsvarsgeneralen Robert Kovacs må sto over mot Australia etter to gule kort.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag