*Nettavisen* Sport.

Mistenker Argentina-stjerne for doping

MISSET DOPINGTEST: Ezequiel Lavezzi (t.h.) var ikke tilstede da dopingkontrollører avla det argentinske alndslaget en visitt. Foto: Daniel Garcia (AFP / NTB scanpix)

Ezequiel Lavezzi var ikke tilstede på dopingtest.

31.05.14 13:35

Med under to uker igjen til VM i Brasil sparkes igang, rystes det argentinske landslaget av dopingmistanker mot PSG-stjernen Ezequiel Lavezzi.

29-åringen var ikke tilstede da FIFAs dopingkontrollører kom på uanmeldt besøk, og ettersom også uannonserte tester anses for å være obligatoriske under offisielle samlinger, innebærer det at Lavezzi kan ha brutt regelverket, noe som kan få konsekvenser for hans VM-deltagelse.

Rio Ferdinand ble i september 2003 utestengt i åtte måneder for å ha misset en dopingtest, og det spekuleres nå i om Lavezzi holdt seg unna dopingtesten med viten og vilje.

Ifølge landslagssjef Juan Carlos Crispi skal det derimot ikke være snakk om at Lavezzi har brutt reglene.

- Lavezzi forlot samlingen i går på grunn av familiære problemer. Han hadde fått tillatelse og FIFA hadde blitt informert i tide. Jeg skrev selv under på godkjenningen, sier Crispi ifølge Foot Mercato.

- Alt som skrives er rene løgner. Hvordan kunne han vite at vi skulle bli testet, vi ble overrasket alle sammen, sier han videre om spekulasjonene som går på at Lavezzi bevisst skal ha holdt seg unna.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.