RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mister FFK-stjernen i juni

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Søndag senket han Stabæk på egen hånd. I juni forsvinner han.

I fjor var han Fredrikstads toppscorer da laget rykket opp fra Adeccoligaen.

Søndag scoret Celso Borges alle målene da Fredrikstad slo Stabæk 3-1 i generalprøven til Tippeligaen.

Men i juni blir han borte.

Utsetter Sarpsborg?
Ifølge Fredriksstad Blad vil han nemlig spille for Costa Rica under Gold Cup. Det betyr at han mister kampene mot Sarpsborg (H), Start (B), Odd (H) og Sogndal (B) i juni.

- Vårt utgangspunkt er alltid at spillerne skal få spille for landet sitt. Vi ønsker utenlandske spillere. Vi ønsker også å selge dem videre. Da må de få vise seg frem. Tippeligaen er ikke alltid Guds gave til fotballen. Dermed må de få spille internasjonalt, sier Fredrikstads sportssjef, Joacim Jonsson, til Nettavisen.

Han utelukker imidlertid ikke at én av de fire kampene, den mot rival Sarpsborg, kan bli utsatt.

- Har man med to mann i en turnering som Gold Cup kan man få utsatt den første kampen, den vi har mot Sarpsborg. Det kan være aktuelt hvis både Celso og Cristian Gamboa blir tatt ut for Costa Rica, sier han videre.

- Ikke optimalt
Fredrikstad forbereder seg nå til første seriekamp, borte mot Aalesund, mandag om en uke. Oppladningen ser imidlertid ikke ut til å bli den beste. Laget får nemlig ikke trent på en bane med liknende forhold som på Color Line stadion. Den eneste banen som har samme forhold, i Østfold, er Sarpsborgs hjemmebane, men der har Sarpsborg kommune satt ned foten. Det er bare lag fra kommunen som får bruke den.

Det betyr at Fredrikstad ser ut til å måtte forberede seg til kampen mot Aalesund med trening inne i Østfoldhallen.

- Det er ikke optimalt, men vi får heller ikke gjort noe med det. Da bruker vi heller ikke særlig med energi på dette. Vi merket imidlertid en klar forskjell også da vi møtte Stabæk søndag. Det er stor forskjell på en bløt, vannet kunstgressbane og en tørr hall. Det går fortere enn vi er vant til, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til Nettavisen.

Følg vår dekning av Tippeligaen på Nettavisens nye Iphone App.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere