RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet faren mens lagkompisene jublet vilt

Foto: Montasje/Scanpix
Sist oppdatert:
Liam Kellys far kollapset på tribunen under ligacupfinalen i Skottland.

Det var søndag den skotske fotballklubben Kilmarnock kunne juble for sin første ligacuptriumf i historien.

Kilmarnock slo Thomas Rognes Celtic i finalen med 1-0. Dieter van Tornhout stanget inn vinnermålet drøye fem minutter før slutt.

For vinnerlagets Liam Kelly ble imidlertid glede snudd til sorg i løpet av kort tid. Mot tampen av kampen kollapset faren til Kilmarnock-spilleren på tribunen.

Mistet livet
Faren ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og de ga ham førstehjelp rett bak innbytterbenken. Det var først etter kampslutt at Liam fikk beskjed om hva som hadde skjedd faren.

Mens resten av lagkameratene fortsatte feiringen løp 22-åringen av banen for å være med faren og resten av familien til et sykehus i nærheten av Hampden Park i Glasgow.

Faren kjempet fortsatt for livet da de forlot stadion og omkom ikke lenge etter. Det som på mange måter kunne blitt en av Kellys lykkeligste dager, endte dermed i tragedie og sorg.

Først da de øvrige Kilmarnock-spillerne kom tilbake i garderoben etter den ville feiringen av ligacuptriumfen, fikk de beskjed om hva som hadde skjedd.

- Jeg har gått fra et følelsesmessig høydepunkt til et følelsesmessig lavpunkt på kort tid. Derfor høres jeg litt dyster ut. Det er tøft å gå fra et av de beste øyeblikkene i våre liv til dette. Alle i garderoben er veldig fortvilet, sa Kilmarnock-manager Kenny Shiels ifølge Daily Mail.

- Berg- og dalbane
- Akkurat nå tenker vi mer på Liam enn vår egen triumf. Det hadde i utgangspunktet vært en tøff uke for oss, også fikk vi denne berg-og-dal-banen, fortsetter manageren.

Kilmarnock-målvakt Cammy Bell, som hadde levert en knallkamp for sitt lag og blitt kåret til banens beste, klarte heller ikke å glede seg over triumfen.

- Om jeg kunne hviske ut denne prestasjonen for at faren til Liam skulle få leve, hadde jeg gjort det. Jeg vil heller tape enn at noen far dør. Nå tenker jeg på min egen far, sier han ifølge PA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere