RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SCORET: Olivier Occean og Pape Pate Diouf feirer.
SCORET: Olivier Occean og Pape Pate Diouf feirer. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Mistet seieren på overtid: - Det er surt

Sist oppdatert:
Odd hadde sølv i sikte, men så sa det pang!

ODD - SARPSBORG 1-1:

Dag-Eilev Fagermos Odd var sett på som en av favorittene til å kapre medalje i årets utgave av Tippeligaen, men det startet litt tungt i Skien. I høst har imidlertid Fagermos gutter virkelig fått fyr på peisen.

Før møtet med Sarpsborg 08 hjemme på Skagerak Arena søndag sto Odd med fem strake seiere i Tippeligaen og med seier over cupfinalisten ville skienslaget ta seg opp på en foreløpig andreplass på tabellen.

Skulle Odd til slutt ende på andreplass i Tippeligaen vil det i så fall være klubbens beste plassering noensinne, siden ligaen ble opprettet i 1992.

- Drømmetreff
Og det så lenge ut til å bli tre poeng. Pape Pate Diouf sendte vertene foran i første omgang, men på overtid utlignet gjestene.

Litt ut av ingenting scoret nykommer Kachi på et kjempeskudd. Han feiret i tillegg på seg et gult kort i etterkant.

Dermed står Odd med kun 45 poeng etter 25 runder. Det er imidlertid fortsatt mulig med en andreplass.

- Det er veldig surt. Vi kan takke oss selv når vi ikke setter sjansene vi fikk på overganger i andre omgang og straffe i tillegg. På slutten får de et drømmetreff, og vi står bare å rister på hodet og sier typisk, forteller Odds Steffen Hagen til C More etter kampslutt.

Sarpsborgs Ole Heieren Hansen var litt mer fornøyd.

- Det er selvfølgelig godt å få den på slutten. Vi skal være forsiktig med å være fornøyd med ett poeng, for mange supportere mener vi alltid skal gå for tre, men det er en greit gjennomført bortekamp, sier han.

Det var bare spilt 13 minutter i Skein da kampens første mål kom.

Sarpsborg-keeper Lasse Heinze var på en skikkelig bærtur ute i feltet og Olivier Occean utnyttet dette. Spissen vant ballen nede ved dødlinjen i duell med dansken og slo ut i feltet. Der ventet Diouf og han satte 1-0.

Misset straffe
Det var Odd som hadde de største muligheten ellers i kampen, også, og Bentley, Occean og Ole Jørgen Halvorsen fikk alle gode muligheter.

Et godt organisert og hardtkjempende Sarpsborg holdt imidlertid unna.

Gjestenes beste mulighet så langt  i kampen kom etter 52 minutter. Et innlegg fra Amin Askar havnet hos Claes Kronberg. Backen klinket til, men skuddet gikk like utenfor stolpen til Odd-keeper Sondre Rossbach.

I det 82. minutt burde Olivier Occean satt spikeren i kista, da Odd fikk straffe. Steffen Ernemann felte Halvorsen inne i 16-meteren.

Occean satte imidlertid straffen høyt over mål.

Det så ut til å gå mot en grei seier for Odd, men på overtid vartet altså Kachi opp med et vanvittig skudd og sørget for poengdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere