*Nettavisen* Sport.

«Mitt navn er Owen. Michael Owen»

Foto: Getty Images / All Over Press

Engelskmannen er klar for en ny karriere. Som agent.

Noen uker har gått siden Michael Owen la fotballskoene på hylla. 19. mai fikk han sin siste kamp da han kom inn som innbytter for Stoke i Premier League-oppgjøret borte mot Southampton.

17 år etter at han fikk sin debut for Liverpool mot Wimbledon mente 33-åringen at nok var nok. Karrieren til et av de store navnene i fotball på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, var over.

Men til tross for at fotballkarrieren nå er ved veis ende, har han nok å fylle tiden sin med.

Neste sesong vil han blant annet analysere kamper for BT Sport, og jobbe med noe han lenge har drømt om.

Fotballagent
Owen skal nå bli fotballagent, og har allerede startet selskapet Michael Owen Management, som har som mål å utvikle unge spillere.

- Jeg har tenkt i tre eller fire år på det å representere spillere, sier Owen til The Indpendent.

33-åringen håper å kunne hjelpe yngre spillere til å ha riktig fokus tidligere i karrieren.

- Når man er 17 eller 18, så er det biler og damer som teller. Når man blir eldre så ser man mer på managere og taktikk. Man ser på hva agenten din gjør, og tenker mye mer, sier Owen.

- Ikke alle er født til å være en rollemodell. Man blir påtvunget den rollen som fotballspiller. Man må lære fort og forstå hva som får deg i trøbbel. Man kan ikke forberede noen til å bli millionær i løpet av et øyeblikk, sier Owen.

Bør lånes ut
Den tidligere Liverpool- og Mancester United-spilleren er også opptatt av at de yngre spillerne får riktig matching i starten av karrieren. Han mener mange kan lære av hans tidligere arbeidsgiver Manchester United, som er flinke til å sende yngre spillere ut på lån.

- Det er vanskeligere for unge spillere å gå fra akademiet til førstelaget nå. Det er et stort steg. Det var lettere da jeg var yngre.

Owen mener alt for mange yngre spillere bruker opp viktige år av karrieren på benken hos storklubbene.

- Å sende spillere på lån er den rette måten å utvikle spillere på. Den eneste måten. Man bør være på en førstelag når man er 18 eller 19 år. Det er så lett at spillere roter bort flere år av karrieren i den alderen, sier Owen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty / All Over Press

Toppscorer i Liverpool
Michael Owen var på sitt beste da han spilte for Liverpool tidlig i karrieren. I 1997/98-sesongen ble han toppscorer i Premier League med 18 mål.

Owen fortsatte å herje for Merseyside-klubben i flere år og scoret 158 mål på 297 kamper, før han i 2004 ble solgt til Real Madrid for 13 millioner pund.

I Spania gikk det derimot ikke slik han hadde håpet og allerede året etter ble han solgt til Newcastle.

Oppholdet i Newcastle endte med nedrykk i 2009 og Owen reiste videre til Manchester United.

I United fikk han et par oppturer, blant annet da han avgjorde Manchester-derbyet på Old Trafford. Men det var klart at Owen aldri kom til å komme tilbake på det nivået han viste i Liverpool.

Owen avsluttet senere karrieren i Stoke City.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag