*Nettavisen* Sport.

Mjelde: - En nesten perfekt kamp

JUBEL: Espen Hoff og Solomon Owello Feirer førstnevntes mål mot Stabæk på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Tror Start leverte det beste de har gjort under hans treneransvar.

04.07.15 23:03

START-STABÆK 4-1

SØR ARENA (Nettavisen): - I dag var det fantastisk morsomt. Det står stor respekt av prestasjonen vi gjør, sier en kjempelykkelig Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Start overrasket alle ved å feie over topplaget fra Bærum. Da dommer Anders Johansen blåste av kampen på 4-1 fikk sørlendingene trampeklapp og full jubel. Seieren var Starts største siden Sandnes Ulf ble sendt hjem fra Sør Arena med 7-0 1. september 2013.

- 4-1 mot Norges nest beste lag er veldig bra. Det er fullt fortjent og vi har mange flere sjanser, sier Matthias Viljalmsson, mannen bak 1-0, til Nettavisen.

Beste på årevis

Mjelde er ferdig som Start-trener ved sesongslutt etter fire og en halv sesong i Kristiansand. Han kan knapt huske en bedre Start-kamp.

- Det er en perfekt kamp nesten. Jeg vet ikke om vi har spilt en så god kamp over nitti minutter i min periode. Vi klarte å nøytralisere Stabæk bakover, og fremover spilte vi fantastisk, sier Mjelde.

Klikk på bildet for å forstørre.

ARMENE I VÆRET: Mons Ivar Mjelde og Start-benken fikk mye å feire i løpet av oppgjøret mot Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Heller ikke Jesper Mathisen, som har Start-blod til fingerspissene, klarer å komme på en bedre Start-kamp de siste årene.

- Si det, det er hvert fall årsbeste. Det var kjempegøy å se på. Vi var virkelig skrudd inn på riktig kanal i dag, roser den skadde forsvarsspilleren til Nettavisen.

Skuffet Bradley

En som var alt annet enn fornøyd etter kampen var Stabæk-trener Bob Bradley.

- Det er vår dårligste kamp i år. Jeg vil starte med meg selv, måten jeg forberedte laget til kamp var for dårlig. Vi blir slått i alle faser av spillet, sukker amerikaneren til Nettavisen.

Bradley fikk lite å juble for på USAs nasjonaldag 4. juli, uten at han tenkte særlig på det.

- Dette handler ikke om 4. juli. I dag var stoltheten vår borte. Vi får ikke til noe vi har jobbet med, sier Bradley, som må sies å være den mest interessante treneren i Tippeligaen for utenlandske klubber.

Hodemål fra Ajer

Tippeligaens kanskje heteste overgangsobjekt ble neppe noe kjøligere i sommervarmen etter forestillingen mot Stabæk. Kristoffer Ajer scoret to mål, begge med hodet.

- Jeg har aldri scoret på hodet før, så det var vel på tide. Dette var kanskje det største jeg har opplevd, forteller 17-åringen til Nettavisen.

Den 196 høye Ajer ble kåret til dagens beste Start-spiller av publikum. Han forteller at han har jobbet med å avslutte med topplokket sammen med Bård Borgersen, utviklingssjef i Start.

- Bård har sagt at han ikke er fornøyd før jeg har scoret på hodet, så det har vi øvd på, sier Ajer mens den gamle forsvarskjempen Borgersen går forbi og ser smørblid ut.

Riktignok scoret Ajer på hodet mot Vigør i cupens første runde, men unggutten var ikke fornøyd før han fikk bevisst det i Tippeligaen.

Rindarøy-assister

Start tok Stabæk på Bærums-gutta sin egen medisin. Før kampen fryktet Start farten til Ernest Asante, som gikk til Stabæk fra Start i januar.

Etter 20 minutter stakk Asantes oppasser Ole Martin Rindarøy fra ghaneseren, som sov i timen. Rindarøy fikk få sekunder senere ballen fra Solomon Owello, før venstrebacken serverte Matthias Vilhjalmssons syvende scoring for sesongen.

2-0 kom ved samme resept. Start farget boksen gul og svart, slo ballen ut til Rindarøy som denne gangen la ballen de klassiske 45 gradene ut i feltet. Der fikk Espen Hoff en av sine enkleste oppgaver for sesongen, og sørlendingene gikk i garderoben til full jubel.

Det tok ikke lang tid etter pausen før de 5221 på Sør Arena kunne hoppe fra setene igjen. Etter 52 slo Owello ut til den motsatte kanten. Der sto Hoff klar for å svinge ballen inn i feltet. Innlegget var perfekt, og Kristoffer Ajers heading var likeså. 3-0 og publikum smilte fra øre til øre.

Stabæk reduserte

Stabæk brakte litt spenning inn i kampen etter 67 minutter. Adama Diomande fikk, for en gangs skyld, altfor mye tid og rom i Starts straffefelt. Landslagsspissen takket og bukket ved å sette inn sitt tiende mål for året og 3-1.

Banens yngste spiller fjernet all spenning bare minuttet etter. Stabæk-keeper Mande Sayouba gikk ut i feltet for å fange en ball. Ivorianeren traff ikke ballen, men hodet til Vilhjalmsson.

Ballen landet på hodet til Ajer som utnyttet en utspilt målvakt, og 17-åringen nikket inn sitt syvende tippeligamål. Totalt har Ajer og Vilhjalmsson sammen med Espen Børufsen scoret 19 av Starts 25 mål denne sesongen.

Etter 4-1 fortsatte Start sitt storspill, og den gode gamle makrellfotballen på Sørlandet kom frem i julivarmen. Neste helg skal Start så langt nord man kommer i Tippeligaen, da Tromsø tar dem i mot klokken 18 på søndagen. Serietoeren fra Bærum tar i mot Sarspborg 08 to og en halv time før samme dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.