*Nettavisen* Sport.

Mjelde: - Mjøndalen et forbilde for oss alle

IMPONERT: Start-trener Mons Ivar Mjelde er imponert over det Mjøndalen har fått til med små ressurser. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Jeg er ikke overrasket over at Mjøndalen biter så godt fra seg.

Sist Mjøndalen var oppe, vant ikke laget en kamp før i august måned. Nå står Vegard Hansens bruntrøyer uten tap etter tre kamper i eliteseriecomebacket.

Etter lørdagens 1-1-kamp mot Start var bortelagets trener raus med rosen.

- Jeg er ikke overrasket over at Mjøndalen biter så godt fra seg. Mjøndalen har sitt varemerke, de jobber veldig hardt og er godt organisert. De er fryktelig vonde å møte på dødball med god serve og tunge karer. At de står uten tap overrasker meg ikke, sa Mjelde til NTB.

Spesielt var Mjelde imponert over den gode venstrebacken Joachim Solberg Olsens presise venstrefot. Den skapte trøbbel for Start flere ganger.

- Samtidig synes jeg det er bra at vi står så bra imot. Vi ble ikke revet med i den samme leken, men prøvde å flytte ballen fortere langs bakken, sa Mjelde.

- Det minner litt om Lillestrøm i gamle dager?

- Ja, det kan du si. Jeg synes de er flinke. De har vært dyktige i mange år. Her får de mye ut av ressursene sine. Mjøndalen er et forbilde for oss alle, sa den tidligere LSK-angriperen.

- Jeg er ikke overrasket over at Mjøndalen klarer seg så godt. Vi visste hva de ville komme med og hva de står for. De har ikke mye ressurser, men jeg har stor respekt for dem, sa Starts målscorer Matthías Vilhjálmsson.

Og i hjemmelaget er en høyt oppe etter den gode starten på sesongen.

- Jeg sa det da jeg kom til Mjøndalen første gang, da vi spilte i 1. divisjon, at dette laget har «Norges beste lagmoral». Det står jeg fortsatt for. Vi har en fighting spirit hvor vi aldri gir opp. Du kommer langt med det. Det er så innbarket i denne klubben å jobbe hardt. Den mentaliteten skaffer poeng, nær sagt både på og utenfor banen, sier Erik Midtgarden.

- Men tapet kommer i neste kamp. Nå kommer det, sa trener Vegard Hansen på typisk vis.

Han snakker hele tiden ned eget lags muligheter. Oppgaven han snakker om er Odd i Skien, bare cupkampen mot Vestfossen er unnagjort.

- Det er ingen grunn til at tapet kommer, selv om vi møter Odd borte. Det blir tøft, men det er ingen automatikk i at vi taper, kontrer Midtgarden.

Minusene lørdag var skadene til Vamouti Diomande (alvorlig kneskade) og Ulrik Arneberg (hamstring). I tillegg var 2468 tilskuere ikke all verden i vårsolen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.