FREDRIKSTAD - JERV 2-1:

Fredrikstad klatret bort fra nedrykksonnen i Obosligaen med mandagens hjemmeseier over det formsterke topplaget Jerv.

Triumfen var Fredrikstads tredje på fire kamper siden Mons Ivar Mjelde tok over som trener etter Jan Halvor Halvorsen i begynnelsen av måneden.

FFK er også ubeseiret i samme tidsrom og har kapret ti poeng av tolv mulige. Jerv møtte til mandagens kamp som tabelltoer med fem strake seirer i Obosligaen.

Ulrik Flo og innbytter Filip Westgaard sto for målene som tok vertene tre plasser oppover på tabellen.

Veteranen Glenn Andersens Jerv-redusering på overtid fikk ikke betydning for hvilket lag som tok med seg poeng fra kampen.

Over streken

Seier og 27 poeng betyr at Fredrikstad er forbi Ranheim, Ull/Kisa og Hødd på tabellen. Med sju serierunder igjen for samtlige klubber er rødbuksene fra Østfold nummer ti med to poeng ned til nedrykksplassene.

Med et kvarter igjen å spille mandag, ordnet innbytter Filip Westgaard et fantastisk 2-0-mål fra spissen av Jervs 16-meter.

Westgaard hadde kun vært fire minutter ute på gresset da han mottok ballen til venstre i banen.

Med flott driv avanserte 21-åringen framover, før han vendte bort en motstander og sendte ballen i en flott bue opp i vinkelen bak Jerv-sisteskansen Øyvind Knutsen.

Traff stolpene

Gjestene fra Grimstad hadde god grunn til å føle seg snytt etter en første omgang der Jerv var det førende laget.

Likevel ordnet Ulrik Flo 1-0 til FFK i 37. spilleminutt, etter noe slapt forsvarsspill av gjestene.

Arne Sandstøs gutter hadde også skudd i metallet i begge omganger.

Men stolpeskudd gir ikke verken uttelling eller poeng i fotball. Derfor ble alle poengene igjen i Fredrikstad denne mandagskvelden.