Mjelde sendte Norge til EM

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Maren Mjelde var helt sentral da Norge slo Island.

19.09.12 21:23

NORGE - ISLAND 2-1:

Utgangspunktet før onsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Island var ganske greit for de norske jentene.

Med seier over sine kollegaer fra sagaøya ville det norske damelandslaget være klare for EM i 2013. Med tap måtte laget ut i omspill om en EM-plass.

Det var nemlig Island som toppet gruppen før onsdagens siste gruppespillkamp, ett poeng foran Norge. Oppgjøret på Ullevaal stadion ble derfor en ren gruppefinale.

To kjappe mål
Og det var Norge som tilrev seg et lite overtak i denne kampen. De norske jentene hadde ballen mest og skapte et par halvsjanser, men det skulle drøye før det ble nettsus.

Men når det først ble mål, skulle det også bli mål. Rett før pause scoret ikke Norge bare én, men to ganger på islendingene.

1-0 kom i det 40. minutt. Solveig Gulbrandsen slo inn og ballen fant hodet til Maren Mjelde. Den norske midtbanespilleren stanget Norge i føringen i hovedstaden.

Like etter var det Lise Thorsnes' tur, og denne gangen var Mjelde servitør. Hun la inn fra høyrekanten og på bakerste stolpe møtte Thorsnes ballen og hamret inn 2-0.

Dette resultatet sto seg til pause og etter halvspilt kamp var Norge i EM-sluttspillet.

Redusering
Island hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg uten kamp, og i det 65. minutt sørget Margret Lara Vidarsdottir for ny spenning i kampen med sin redusering.

Vidarsdottir ble spilt fint igjennom, og avslutningen var det heller ikke mye å si på. Jenta fra Island banket ballen opp i krysset bak Ingrid Hjelmseth i det norske målet.

Med uavgjort ville Island gå direkte til EM, og gjestene hadde fortsatt godt med tid til å sikre seg et 2-2-resultat.

Men til tross for gode sjanser til begge lag de siste minuttene klarte ingen å avgjøre. Dermed endte det 2-1 til Norge, og Eli Landsems jenter er klare for EM i 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.