Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde sperret for TV 2-kamera

- Hei. Du må ikke filme dette, sa Mons Ivar Mjelde til TV 2-fotografen - og stilte seg opp foran linsen for å være sikker.

BRANN STADION (Nettavisen): Brann-trener Mons Ivar Mjelde later å være tryggheten selv både på spillernes og egne vegne foran seriepremieren søndag, men da en TV 2-fotograf filmet de innøvde dødballene, slo masken sprekker.

- Hei, du må ikke filme dette, sa Mjelde og gikk bort og stilte seg foran linsen til den overraskede TV 2-fotografen.

Det var under de siste forberedelsene til søndagens kamp mot Fredrikstad episoden skjedde. En utvalgt gruppe Brann-spillere terpet på dødballer, og det var cornerne fra Petter Vaagan Moen Mons Ivar Mjelde var spesielt lite lysten til å vise fram. Med tre forskjellige bevegelsesmønstre i boksen kan dette bli et av Branns farligste våpen. For scoringer ellers ble det lite av.

Les Nettavisens oddstips før du spiller på søndagens kamper.

Helstad uten scoring
Fjorårets toppscorer Thorstein Helstad klarte ikke å sette en eneste ball i nettet da elleveren ble drillet på lørdagens trening. Han har heller ikke scoret i treningskampene eller UEFA-cup kampene til Brann i vår.

- Det betyr ingenting, sier Mjelde. - Vi gir ikke 110 prosent siste trening før en kamp. Thorstein har respondert kolossalt på spesielt tilrettelagt trening denne uken, og han sier selv også at han er kjempeklar.

- Vi vet at han kommer til sjanser allerede mot Fredrikstad, og ingen har høyere uttelling på sjansene enn Thorstein.

Trygghet
Det er først og fremst trygghet som oser av fjorårets mestre dagen før alvoret tar til.

- Vi vet en del ting, sier Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

- Vi vet at spillerne er svært godt trent. Vi vet også at de har vært med på mye før. De er blitt seriemestre med Brann og flere med Rosenborg, noen har opplevd store ting i utlandet. Vi vet også at mange av dem er i veldig god form allerede. Dessuten vet vi hvordan vi spiller. Vi er trygg på mønstrene og på at det vi holder på med, virker. Det betyr ikke at vi ikke kan få ups and downs. Men det betyr at jeg tror vi vil være med å kjempe om gullet når den tid kommer.

SKademarerittet avblåst
Det betyr at vi kan avlyse Branns skadekrise. Bare tre spillere er utilgjengelige for Mjelde idet Tippeligaen starter. Erik Huseklepp har brukket foten, Tijan Jaiteh løper og løper, men er fire-fem uker unna å være aktuell. Og Armann Bjørnsson har operert for prolaps for to uker siden.

- Forventningene?

- Forventninger? I denne byen? Det har vi levd med i 15 år. Synes faktisk de er mindre i år enn tidligere. I fjor hadde vi kniven på strupen. Vi er klare, så får vi se. Det er det som gjør fotball spennende.

Branns lag: Håkon Opdal- Bjørn Dahl - Olafur Ørn Bjarnason - Kristjan Ørn Sigurdsson - Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli - Hassan El-Fakiri - Petter Vaagan Moen - Thorstein Helstad - Robbie Winters.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe