Gå til sidens hovedinnhold

Mjeldes nye hodepine

Jan Gunnar Solli og Cato Guntveit gir Mons Ivar Mjelde hodebry foran Vålerenga-kampen.

BRANN STADION (Nettavisen): Jan Gunnar Solli var banens beste mot Strømsgodset, med Cato Guntveit som en solid støttespiller på høyresiden.

Det gir Brann-trener Mons Ivar Mjelde hodebry frem mot oppgjøret mot Vålerenga.

Skulle gi Huseklepp tillit
Mjelde hadde Erik Huseklepp som et klart førstevalg på høyresiden av midtbanen i vinter, og lovet ham mye tillit - spesielt på hjemmebane. Sykdom på Petter Vaagan Moen i serieåpningen gjorde at Huseklepp ble flyttet over på venstresiden og Solli fikk sjansen på høyreflanken.

Og lettere ble det ikke at Guntveit storspilte på høyrebacken i Bjørn Dahls sykdomsfravær.

- Nå har i hvert fall Mons et problem, gliser Branns visekaptein.

- Mistet aldri troen
For Solli var det deilig å høre Brann-supporterne rope navnet hans etter 90 minutter mot Strømsgodset.

- Man får med seg at folk roper navnet ditt. Det er en veldig hyggelig gest, det. Det viktigste er å ikke miste troen på seg selv og gjøre det en skal i treningsarbeidet. Det hadde ringt en varselbjelle forlengst for Jan Gunnar Solli hvis jeg ikke tok noen steg på trening. Jeg har heldigvis klart å beholde troen på meg selv, så får folk mene både det ene og det andre. Det er det som er morsomt med fotball, sier han til Nettavisen.

I likhet med Thorstein Helstad har han fått tillit av Mjelde. Noe det var fint lite med den siste tiden i Rosenborg.

- Først og fremst er jeg veldig takknemlig for det. Jeg skal stå på for å beholde den. Tillit er ikke noe en bare får. Det er noe en gjør seg fortjent til. Jeg liker ikke å snakke i store ord. Jeg er en ydmyk kar som vet at ting ikke kommer av seg selv, innser Solli, som vet at det er lenge siden han har spilt en like god kamp.

- Det er nok en stund siden. Men jeg liker å tro at jeg har spilt gode kamper før dette også.

Fornøyd Brann-trener
Mjelde er storfornøyd med det Guntveit og Solli presterte mandag kveld, og gir dem mye av æren for seieren.

- Høyresiden er den som avgjør kampen for oss. Det er ikke de som scorer mål, men det er de som er nestsist på ballen. Skal du score mål, så må du ha noen som er nestsist også, sier Brann-treneren.

I tillegg til Dahls sykdomsfravær så ble Huseklepp og Robbie Winters vraket fra seieren over Stabæk. Tidligere har slike avgjørelser ført til surmuling blant Brann-stjernene. Denne gangen imponerte de sjefen med innstillingen sin.

- Erik og Robbie ble byttet ut fra forrige kamp fordi jeg ville ha noen andre egenskaper fra start . De kommer begge inn og er med på å ro denne seieren i land. Det gleder meg å se den innstillingen de har når de kommer på banen, sier Mjelde.

Nå blir det opp til Mjelde å bestemme seg for hvem som beholder plassen mot Vålerenga.

Tre av disse må uansett ut: Bjørn Dahl, Cato Guntveit, Erik Huseklepp, Petter Vaagan Moen, Robbie Winters og Bengt Sæternes.

Og i bakgrunnen lurer Ramiro Corrales og Trond Fredrik Ludvigsen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?