RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mjøndalen et steg nærmere Tippeligaen

SNUDDE KAMPEN: To mål av Magnus Sylling Olsen og ett mål av Joachim Solberg Olsen sørget for at Mjøndalen slo Bærum lørdag kveld.
SNUDDE KAMPEN: To mål av Magnus Sylling Olsen og ett mål av Joachim Solberg Olsen sørget for at Mjøndalen slo Bærum lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå venter Brann i den avgjørende kvalifiseringsrunden.

MJØNDALEN - BÆRUM 4-1:

Det så lenge ut til at Bærum ville slå Mjøndalen 1-0 i kvalifiseringskampen til Tippeligaen lørdag kveld.

Men på overtid utlignet Magnus Sylling Olsen for vertene, og lagene gikk til ekstraomganger.

Med ti mann på banen klarte hjemmelaget å snu kampen mot bæringene, og nok en gang var det Sylling Olsen som dunket ballen i nettet.

Like før den andre ekstraomgangen var over ble Kapidzic felt av målvakt Grzegorz Flasza inne i feltet. Målvakten fikk direkte rødt kort, mens Mjøndalen fikk straffe. Joachim Solberg Olsen satte straffesparket kontant i mål, og sørget for at hjemmelaget hadde snudd 0-1 til 3-1 på eget gress.

Med en utespiller i mål hadde Bærum gitt opp håpet om seieren, og det ble ikke bedre av at Sanel Kapidzic la på til 4-1 før dommeren blåste av kampen.

Dermed skal Mjøndalen møte Brann til de avgjørende kvalifiseringskampene om retten til å få spille tippeligafotball i 2015.

- Det var helt utrolig. At det går an. For en utvikling av kampen. For en moral, for en underholdning og for en ramme. Dette må være den sprøeste fotballkampen jeg har vært med på, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2 Sportskanalen, og legger til:

- Det var helt uvirkelig. Det å komme tilbake å få 1-1 helt på slutten, etter egentlig å ha vært best. I ekstraomgangene synes jeg vi er best, selv om de var en mann mer, forteller Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT: Mjøndalen kunne juble for seier mot Bærum etter ekstraomganger.


Åpnet best
Hjemmelaget var det førende laget i den første omgangen, og de kom seg til en rekke store målsjanser.

Den største sjansen kom imidlertid til Bærums Andreas Aalbu. Etter en drøy halvtime fikk spissen ballen i beina etter et innlegg fra Tokmac Nguen, men alene med Mjøndalens sisteskanse maktet ikke Aalbu å treffe ordentlig på ballen, og den gikk lagt til side for mål.

Bærum-scoring
Etter en målløs førsteomgang fortsatte vertene å skape store målsjanser, men hverken Sanel Kapidzic eller Magnus Sylling Olsen klarte å lure ballen forbi Grzegorz Flasza i Bærum-målet.

På motsatt side av banen var det imidlertid en som klarte å utnytte målsjansene.

For i det 75. minutt fikk Nguen slått ballen inn fra skrått hold. Inne i feltet stakk Kristoffer Tollås frem foten og pirket inn 1-0 til gjestene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET: Kristoffer Tollås satte inn kampens første mål.

Utlignet på overtid
Mjøndalen presset på for utligning, men det så lenge ut til at Bærum ville holde unna.

Men nærmere tre minutter på overtid var utligningen et faktum. Magnus Sylling Olsen duknet ballen i stolpen, men lærkula traff ryggen på Bærums sisteskanse og i mål.

Rødt kort
Dramatikken på overtid ga seg imildertid ikke med utligningen. For to minutter senere fikk Mjøndalens Christian Gauseth direkte rødt kort da han kom med en susende takling bakfra på Nguen.

Flere mål ble det ikke, dermed gikk lagene til ekstraomganger.

Snudde kampen
Etter en målløs første ekstraomgang sendte Sylling Olsen hjemmelaget opp i føringen for første gang i kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SNUDDE KAMPEN: Mjøndalen lå under mot Bærum, men kom tilbake i ekstraomgangene.


Snaue ti minutter senereble Kapidzic felt av gjestenes målvakt, og det førte til straffespark for vertene og rødt kort til sisteskansen. Joachim Solberg Olsen satte straffen sikkert i nettet.

Like etter la Kapidizic på til 4-1, etter at han lobbet ballen elegant over Bobby Warshaw, som hadde måttet ta på seg keeperhanskene de siste minuttene.

Møter Brann
Nå venter Brann i to kvalifiseringskamper om å sikre seg retten til å spille i Tippeligaen i 2015.

Første kampen går i Bergen 23. november, mens returoppgjøret spilles i Mjøndalen 26. november.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere