RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STORSPILTE: Mjøndalen-stopper Rhett Bernstein hadde full kontroll på Brann-spiss Marcus Pedersen i begge kvalikkampene mot Brann.
STORSPILTE: Mjøndalen-stopper Rhett Bernstein hadde full kontroll på Brann-spiss Marcus Pedersen i begge kvalikkampene mot Brann. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Mjøndalen-helten fikk beskjed om at han var ferdig i klubben

Den skadeforfulgte amerikaneren reddet karrieren med storspill mot Brann.

MJØNDALEN (Nettavisen): Mjøndalens amerikanske midtstopper Rhett Bernstein fikk i høst den tunge beskjeden om at han ikke lenger var ønsket av Mjøndalen. 

27-åringen var forberedt på at proffkarrieren gikk mot slutten og at han måtte reise hjem til foreldrene i San Diego.

Til tross for flere gode kamper, har amerikaneren slitt med en rekke skader under hele sin Mjøndalen-karriere, og trener Vegard Hansen ga for noen uker siden beskjed til Bernstein at de ikke lenger turte å satse på ham.

Men da Ulrik Arneberg, som har vært førstevalg på stopperplass denne sesongen, måtte stå over kvalifiseringskampene mot Brann med strekk, var Bernstein klar.

Mjøndalen-stopperen storspilte og hadde full kontroll på Brann-angriperne i begge kampene.

Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var blant dem som lot seg imponere av 27-åringens prestasjoner.

IMPONERT: Vegard Hansen har latt seg imponere av sin amerikanske midtstopper i kampene mot Brann.

Og etter onsdagens 3-0-seier over Brann, fikk Bernstein beskjeden han hadde drømt om.

- En fantastisk kriger
Mjøndalen vil i samtaler om en ny kontrakt. 

- Rhett har vært her i over tre år. Han har tatt korsbånd og hatt utallige strekker. Det har gjort at han ikke har vært divisjonens beste midtstopper. Nå har han fått vist hva som bor i ham. Han har vært fantastisk over to kamper, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

- Vi hadde egentlig sagt til Rhett at vi ikke tar sjansen på ham lenger. Vi får ikke brukt ham, og han spiller for få kamper. Han er en fantastisk type, og han er virkelig en type å ha med seg i krigen. Nå har jeg allerede snakket med Kenneth Karlsen (daglig leder) om at vi må ta en ny prat med ham, avslører Hansen. 

Etter hva Nettavisen erfarer, skal Mjøndalen allerede være klare til å tilby amerikaneren en ny kontrakt.

- Han er en fantastisk type. Jeg synes synd på ham med tanke på alle skadene han har slitt med. Dette har vært veldig vanskelig, for vi har hatt veldig stor tro på ham, men så har han hele tiden vært skadet. Nå har vi lyst til å ta en ny prat med ham, noe vi allerede har luftet for ham, sier Hansen.

FEIRET SEIEREN: Rhett Bernstein feiret opprykket med de andre Mjøndalen-spillerne onsdag kveld.

- Dette er galskap
Bernstein er selvfølgelig utrolig lettet nå.

- Det har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane, og noen ubeskrivelig tunge øyeblikk, men jeg har fokusert på å komme tilbake og tenkt at muligheten vil komme til slutt. Det er utrolig at den faktisk gjorde det, sier Bernstein til Nettavisen.

27-åringen forteller at han har jobbet mye for å holde fokuset på rett sted.

- Brann-kampene var utrolige for meg. Dette ville endte på en helt annen måte uten disse to kampene, erkjenner han.

I stedet for å reise hjem til California uten å vite hva framtiden bringer, tyder alt på at han kommer til å fortsette i Mjøndalen og få spille i Tippeligaen.

- Dette er galskap. Det er helt utrolig. Dette har vært en drøm siden jeg kom til Norge. Nå etter fire år, fikk vi det endelig til. Det er en helt vill opplevelse, sier Bernstein.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere