RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ SPILLERJAKT: Vegard Hansen regner med å hente inn 2-3 nye spillere før neste sesong.
PÅ SPILLERJAKT: Vegard Hansen regner med å hente inn 2-3 nye spillere før neste sesong. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Mjøndalen på raid i Sverige og Island

- Og vi har allerede hatt en norsk klassespiller på hånden en måneds tid, sier Vegard Hansen.

Mjøndalen vil gi kontraktstilbud til spillerne som tok det tidligere topplaget tilbake til eliteserien.

- Men vi vil også hente noen få klassespillere, sier trenerhelten Vegard Hansen.

Å konkurrere på lønn med norske klubber er vrient, men både i Sverige og Island har Hansen funnet spillere som kan bli en berikelse for norsk fotball.

- Vi har nok av billige spillere som passer inn perfekt og som har forsterket oss veldig. Vi går ikke for usikre kort for eliteseriecomebacket. Nå ser vi på en annen hylle, spillere som er topp nasjonalt nivå i mine øyne. Det er spillere som bør være godt kjent for alle, sier Vegard Hansen.

Profil snart klar

Dermed kan det bli nordisk moro på Mjøndalen stadion.

- Vi har jobbet inn mot Sverige og Island i hele høst. Markedet er godt sondert. Du skal ikke bli overrasket over at en islending eller svenske vil få en god eliteseriesesong med oss. Lønnsnivået i Sverige og Island gir oss muligheter til å hente klassespillere, sier Hansen til NTB.

- Og vi har allerede hatt en norsk klassespiller på hånden en måneds tid. En spiller vi har hatt lyst på i mange år. Vi fikk endelig ja for noen uker siden. Det er ikke lenge til han blir presentert. Egentlig en som skulle hjelpe oss opp, men han kan utrette ting også i eliteserien. Det blir vel to-tre spillerkjøp, forteller den tidligere England-proffen.

- Men jeg har selv opplevd hvordan folk blir skviset ut i medgangen. Hver gang vi rykker opp, gir vi tilbud til dem som har gjort jobben. Vi skal ikke skvise ut noen. Både Kenneth Karlsen (sportssjef) og jeg har sett hvordan en fort blir mindre verdsatt enn de som blir hentet inn. Vi skal takke de som har vært med på denne reisen. Nå har vi råd til å verdsette dem lite grann, sier Vikersund-mannen.

Opp om «morran»

Han tror ikke det går mot mange tilvekster i administrasjon.

- Kanskje en person eller to, men vi er innstilt på å jobbe på samme måte. Vi vet jo ikke hva vi går til. Kanskje blir vi bare ett år i eliteserien. Da har vi fått midler til å være toppet førstedivisjonsklubb i 2016. Vi havner nok fort der igjen. Så vi kan ikke dra på oss store utgifter, som vi ikke kan leve med i 1. divisjon. Og selv om vi er blitt eliteserielag, må vi opp om «morran». Lidenskapen vår blir bare sterkere og sterkere, sier Hansen.

Han omtaler opprykket som «skummelt».

- Jeg har vært syk på detaljer i 1. divisjon. Jeg har visst alt om alle. Og bare sett eliteserien med fotballinteresserte øyne uten analyse. Nå må jeg sette meg inn i det, ny hverdag. Vi vet det blir krevende. Det er ikke utenkelig at vi holder oss. Det blir gøy, men vi er tilbake på øverste nivå med en skrekkblandet fryd, sier Hansen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere