RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MLS-spiller står frem som homofil


STÅR FREM: Collin Martin (til høyre i bildet), her i kamp for Minnesota United mot Vancouver Whitecaps, står frem som homofil i et Twitter-innlegg på fredag.
STÅR FREM: Collin Martin (til høyre i bildet), her i kamp for Minnesota United mot Vancouver Whitecaps, står frem som homofil i et Twitter-innlegg på fredag. Foto: Jeremy Olson/ISI/REX/Shutterstock
Sist oppdatert:
- Dette er en viktig kveld for meg, sier Collin Martin.

Collin Martin (23), som spiller fotball på det øverste nivået i amerikanske MLS for Minnesota United, skriver i et Twitter-innlegg på fredag at han står frem som homofil.

- I kveld har klubben min sin Pride-kveld. Det er en viktig kveld for meg. Jeg går offentlig ut med at jeg er en åpent homofil spiller i MLS, skriver 23-åringen i Twitter-innlegget.

Det skjer samtidig som Pride feires i Oslo denne uken. I den forbindelse ble det arrangert en debatt om homofiles plass i idretten denne uken, i regi av Norges Fotballforbund.

LES OGSÅ: Ikke en eneste homofil blant 650 eliteseriespillere

- Åpent homofil i flere år

Også i flere amerikanske byer, deriblant Minnesota, feires Pride-festivalen denne uken.

Martin legger ved en lengre forklaring til innlegget.

- Jeg har vært åpent homofil i flere år, noe min familie og mine venner har visst om. Det inkluderer også mine lagkamerater. Jeg har spilt i MLS i seks sesonger, fire sesonger med D.C. United og to sesonger med Minnesota United. Jeg er stolt over at både hele laget mitt og ledelsen i Minnesota United vet at jeg er homofil, skriver Martin i Twitter-innlegget.

LES OGSÅ: «Hvorfor skal de si til hele verden hvem de ønsker å ha sex med?»

- Jeg har blitt tatt imot med bare vennlighet og aksept fra alle i Major League Soccer, og det har gjort beslutningen om å stå frem offentlig mye lettere, forteller han videre.

I Norge var det VG som først omtalte 23-åringens innlegg.

Eneste i USA

Ifølge ESPN gjør det ham til den eneste åpne, aktive, mannlige homofile idrettsutøveren på toppnivå i USA (fotball, basket, amerikansk fotball, baseball og hockey), skriver avisa.

I europeisk herrefotball har man fortsatt til gode å se en spiller på toppnivå stå frem som homofil.

Flere av fotballspillerens lagkamerater i Minnesota United har allerede gått ut med støtteerklæringer til Martin på Twitter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere