Gå til sidens hovedinnhold

Moa får ikke starte

Moa har kun fått to kamper fra start for Hannover denne sesongen og er henvist til innbytterbenken også søndag.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Big Sam tar Liverpool
Oddstips 2: Kan Messi berge Barcelona?
V64 Ørebro: Kanonform på travtipsene
Dobbel V5 Biri: Mer Hamre-dominans?

Søndagens tippekupong består av en kamp fra Premier League, tre kamper fra Primera Division i Spania, to kamper fra Segunda division i Spania, to kamper fra dansk Superliga, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra League 1 i Frankrike og avsluttes med toppoppgjøret mellom Inter og Napoli fra Serie A.

1. West Ham - Liverpool
Etter to strake bortetap for topplagene Tottenham (1-3) og Manchester United (0-1), slo West Ham tilbake med renter sist helg og banket Londonrival Chelsea 3-1. West Ham er dermed på en flott 8. plass på tabellen med sine 22 poeng og hjemme på Upton Park viser tallene flotte 4-3-1. Borte viser tallene 2-1-4. Andy Carrol er som tidligere ute, det samme gjelder Ricardo Vaz Te, Alou Diarra og Jack Collison

Liverpool hangler avgårde og vant svært fortjent 1-0 hjemme over Southampton sist helg. Torsdag ble et meget redusert Udinese slått 1-0 borte i Europa League og Liverpool er med det klar for sluttspillet i den turneringen. 3-3-2 hjemme på Anfield og 1-4-2 på reise gjør at Liverpool ligger på 11. plass med sine 19 poeng. Meget viktige Luis Suarez soner karantene lørdag og det er naturligvis et stort drawback.

Hjemmelaget vant 3-1 sist lagene møttes i ligaen i sesongen 2010/11 og uten Suarez har vi svært liten tro på at Liverpool får med seg poeng hjem fra London mot hjemmesterke West Ham. H.

2. Real Betis - Barcelona
Etter skuffende 1-2 tap hjemme for Granada fjerde sist og stygge 1-5 borte mot Sevilla tredje sist, har Real Betis slått voldsomt tilbake med 1-0 seier hjemme mot Real Madrid og sterk 3-2 seier borte mot Deportivo La Coruna. Er faktisk helt oppe på 4. plass på tabellen med sine 25 poeng. 4-0-3 på eget gress og Ruben Castro storspiller om dagen. Vi så lagets hjemmekamp mot real Madrid og det var en fullt fortjent 1-0 seier til et ekstremt aggressivt hjemmelag. Troppen til Betis tas ut først søndag formiddag, og den siste tiden har både Juan Carlos, Angel López, Damien Perquis, Paulao og Mario Álvarez slitt med skader. Førstnevnte er trolig med fra start, mens de resterende er 50/50 om de er med i kamptroppen eller ikke

Barcelona cruiset inn til 0-0 borte mot Benfica i Champions League onsdag med et svært redusert lag. I seriespillet står Barcelona med råsterke 13-1-0 på sine fjorten første seriekamper og på bortebane har ikke Tito Vilanovas gutter avgitt ett poeng (7-0-0). Messi er altså friskmeldt og også Alexis Sánchez, Marc Bartra og Daniel Alves er med i troppen, mens Eric Abidal, Jonathan Dos Santos, Sergi Roberto, Marc Muniesa og Isaac Cuenca er ute.

Vi merker oss at det står 2-3-0 på de fem siste tilsvarende møtene og Betis kommer til å jage voldsomt her og være ekstremt aggressive. Vi synes dette ser ut som en svært vanskelig bortekamp for Barca og går for alle tegn. HUB.

3. Atletico Madrid - Deportivo La Coruna
Etter en fantastisk start på sesongen med 11-1-1 på de tretten første seriekampene, ble det som vanlig tap mot erkerival Real madrid i byderbyet på Santiago Bernabeu sist helg. Det var svært lite å si på at Real Madrid vant den kampen. Lillebroren i Madrid har dog fremdeles fem poengs forsprang ned til Real Madrid på tredjeplass og seks poeng opp til serieleder Barcelona. Filipe Luís er tilbake fra skade, mens Joao Miranda er suspendert

Deportivo hentet opp igjen Real Betis 2-0 ledelse søndag kveld, men tapte fortjent 2-3 tilslutt. Deportivo er nest sist på tabellen med sine 11 poeng, men det er kun to poeng opp til sikker plass. 2-1-4 på hjemmebane og 0-4-3 på bortebane. Gjestene mangler sine tre beste stoppere (Aythami, Zé Castro og Carlos Marchena) og i tillegg får ikke Pizzi spille siden han er utleid fra nettopp Atletico Madrid.

Det står 8-1-0 på de ni siste tilsvarende og vi værer en formdipp for Atletico hvert øyeblikk nå. Statistikken er imidlertid så overbevisende og fraværene så betydelige for Deportivo at vi tror hjemmelaget tar denne. H.

4. Athletic Bilbao - Celta Vigo
Endelig ble det offisielt at tanksenter Fernando Llorente ikke vil fornye sin kontrakt med baskerne. Det har ligget i kortene lenge og uroen rundt Llorente har preget Bilbao denne sesongen. Har støtt på hhv Real madrid og Barcelona i sine to siste bortekamper og begge endte 1-5. Imellom disse måtte laget nøye seg med 1-1 hjemme mot bunnlaget Deportivo La Coruna. 3-2-2 på hjemmebane er dog ikke så aller verst. Borte er tallene nitriste 1-1-5. Inigo Pérez, Inigo Ruíz de Galarreta, Carlos Gurpegi og Andoni Iraola er fortsatt ute med skade, og den gode midtbanespilleren Ander Iturraspe er suspendert.

Nyopprykkede Celta Vigo har tatt 12 av sine 15 poeng på eget gress og befinner seg på 14. plass med 15 poeng. Borte er tallene grufulle 1-0-6, men merk at borteseieren kom sist gang laget var på reise (1-0 mot Zaragoza). Gustavo Daniel Cabral er suspendert, Alex López og Samuel Llorca er begge skadet

Det er lenge siden lagene møttes (siste gang 2006 og da vant Celta Vigo), og de seks siste tilsvarende viser 2-2-2. Hjemmesterke Athletic Bilbao er ikke til å stole på for tiden og vi utelukker ikke borteseier her. HB.

5. Villarreal - Alcorcon
Så er det over til nest høyeste nivå i Spania og toppkamp i Segunda. Villarreal har klart seg bra etter det forsmedelige nedrykket sist sesong og innehar i øyeblikket femteplassen i Segunda med sine 27 poeng. To lag rykker direkte opp fra nivå 2 og Villarreal har i øyeblikket sju poeng opp til Almeria på 2. plass. Sterke 5-3-0 hjemme på El Madrigal, svært mye mer moderate 2-3-3 på reise. Hadde 2-3-0 på sine fem siste seriekamper før laget røk 0-1 borte for serieleder Elche sist helg.

Bortelaget Alcorcon er oppe på en flott 3. plass med 31 poeng, kun tre poeng bak Almeria på direkte opprykksplass. Praktfulle 7-1-0 på hjemmebane, men i likhet med de andre topplagene er ikke laget like sprekt borte (3-0-5).

To hjemmesterke lag dette altså og vi tror Villarreal unngår tap her. H.

6. Xerez - Girona
Middelhavsfarer har etter 3-2-3 på hjemmebane og 2-3-3 på bortebane inntatt 14. plassen på tabellen med sine 20 poeng. Har dermed seks poeng opp til nederste playoffplass (6. plassen) og seks poeng ned til nedrykksstreken. Formen er imidlertid brukbar med 3-5-1 på de ni siste seriekampene.

Girona har fire poeng opp til Almeria på andreplass og direkte opprykk og ligger på 4. plass. Stod med sterke 6-2-0 på åtte kamper, før det er blitt tap i de to siste (hjemme mot serieleder Elche og borte mot serietreer Alcorcon). Solide 6-1-1 på hjemmebane, mer moderate 3-2-3 på bortebane.

3-1 og 2-1 til hjemmelaget i de to siste tilsvarende og det kan utmerket vel ende i hjemmeseier igjen, men her føler vi alle tegn må med. HUB.

7. Aalborg - Odense
Så er det over til den svært uforutsigbare danske Superligaen. Etter to strake seire skuffet hjemmelaget i hjemmekampen mot Aarhus mandag og tapte overraskende hele 0-3. Holder likevel en sterk tredjeplass med sine 32 poeng og har kun tre poeng opp til Nordsjælland på den viktige andreplassen. Fine 5-1-3 hjemme i Ålborg. Dalsgaard og Thomsen er skadet, mens den viktige forsvarsspilleren Emil Petersen soner karantene.

Odense ligger på plassen bak Aalborg med sine 31 poeng og er faktisk bedre borte (5-3-2) enn hjemme (4-1-4) hittil. Sterke 4-0-1 på de fem siste seriekampene og vi merker oss at tre av disse er spilt borte. Mads Toppel, Morten Skoubo og Jacob Schoop er alle skadet for bortelaget, mens kantspilleren Emil Larsen er tvilsom

Det står 5-0-5 på de ti siste tilsvarende. Vidåpent. HB.

8. FC København - FC Nordsjælland
Selv om FC København nesten spilte hele andreomgangen med en mann mer på banen i Europa League-møtet hjemme mot Steaua Bucuresti torsdag kveld, klarte ikke laget bedre enn 1-1 og dermed røk avansementet til sluttspillet. Hjemme i den danske Superligaen har laget opparbeidet seg en luke på ni poeng ned til nettopp søndagens motstander Nordsjælland. Det er ikke minst takket være ursterke 9-1-0 på ti hjemmekamper i Parken. Wiland og Bolanos er de eneste spillerne på skadelisten for hjemmelaget.

FC Nordsjælland røk 1-6 borte for Chelsea i Champions Leagu onsdag kveld, men har ellers klart seg fint i gruppespillet. Det har nok gått litt utover seriespillet, men kanskje ikke så mye som man kunne forvente. Variable 4-1-4 på bortebane. Formen viser gode 3-1-1 på de siste fem. Okore, Christensen, Henriksen og Sise er alle skadet, mens Runje og Christiansen begge er tvilsomme.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende i Parken og mon tro om FC København kan være preget av torsdagens fiasko i Europa League, men bortelaget har store forsvarsproblemer. H.

9. Hannover - Bayer Leverkusen
Begge lagene er videre i Europa League og bekrefter at tysk klubbfotball er i sterk fremgang i Europa. Svært variable 3-0-4 på de sju siste seriekampene for Hannover som foreløpig ligger på en litt skuffende 12. plass i serien med sine 20 poeng. men det er kun fem poeng opp til Schalke på fjerdeplass. Fine 4-2-2 på hjemmebane.

Bayer leverkusen er helt oppe på andreplass med sine 30 poeng og er foreløpig det eneste laget som har beseiret Bayern München denne sesongen, attpåtil på bortebane. Det er likevel på eget gress flesteparten av poengene tas (5-2-0), borte er tallene 4-1-3.

1-6-3 på de ti siste tilsvarende møtene og vi har en følelse av at hjemmelaget unngår tap her. HU.

10. Marseilles - Lorient
Så er det over til Ligue 1 i Frankrike der det er uhyre tett i toppen ettersom forhåndsfavoritt PSG har rotet på slutten. Etter sin sterke 2-1 seier borte mot meget hjemmesterke Brest sist helg avanserte Marseille til andreplass på tabellen med sine 29 poeng, to poeng bak serieleder Lyon. 4-2-1 og 5-0-3 borte er tallene så langt og torsdagens bortetap mot kypriotiske AEL Limassol legger vi svært liten vekt på (stilte svært reservepreget der).

Lorient kommer fra to strake hjemmeseire mot hhv Lille (2-0) og Toulouse (1-0) sist helg. Overbeviste ikke mot Toulouse, men kom tidlig foran og klarte å ro i land seieren. Lorient er som vanlig best hjemme på kunstgresset (4-3-1), borte viser tallene 1-3-3. Så mange som sju mann kan være ute for bortelaget i kveld.

Marseille er ikke laget undertegnede liker å stole på, men de har vunnet de to siste tilsvarende og på en vanskelig kupong får laget vår tillit. H.

11. Saint-Etienne - Lyon
Toppkamp mellom serietreer Saint-Etienne og serieleder Lyon. Saint-Etienne har med sine 26 poeng fem poeng opp til Lyon. Bunnsolide 5-5-0 på de ti siste seriekampene, inkludert en råsterk 2-1 seier borte mot PSG femte sist. Brukbare 5-1-2 på eget gress og vi merker oss at de fire siste hjemme alle er vunnet. Meget viktige Pierre-Emerick Aubameyang er tilbake etter skade for hjemmelaget.

Lyon har nesten ubemerket klatret til topps i Frankrike og har altså to poeng ned til Marseille på andreplass og fem poeng ned til Saint-Etienne på tredjeplass. Sterke 5-2-1 på de åtte siste seriekampenee, tapet kom borte for Toulouse tredje sist (0-3). 2-4-1 viser tallene på bortebane.

0-0-4 på de fire siste tilsvarende og slike tall er vanskelig å se bort fra. Vi tror likefullt hjemmelaget kan vinne denne. HUB.

12. Inter - Napoli
Inter innledet med tre tap på de fire første seriekampene tidligere i høst, fortsatte med sju strake seire, tok så ett poeng på de tre neste før det ble 1-0 seier hjemme mot Palermo sist helg. Imponerte ikke i den kampen heller og har altså ikke vist toppform på slutten. Er imidlertid på 3. plass med sine 31 poeng og har kun fire poeng opp til serieleder Juventus og to poeng opp til Napoli på andreplass. 4-1-2 hjemme på san Siro. Wesley Sneijder er fortsatt ute i kulden og er ikke med i troppen. Tilbake i troppen er imidlertid Cassano, mens forsvarsspilleren Samuel soner karantene.

Napoli kommer fra fire strake seire i serien og er altså kun to poeng bak serieleder Juventus. Hjemme er laget uten tap (6-2-0), borte viser tallene 4-1-2. Det er få skadeproblemer for Napoli.

Det stod åtte strake Inter-seire før Napoli brøt forbannelsen sist sesong med 3-0 seier. Napoli kan uten tvil vinne igjen og dette ser helt åpent ut. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 09.12.2012 16:55
1. West Ham United - Liverpool H
2. Real Betis - Barcelona H U B
3. Atletico Madrid - Deportivo La Coruña H
4. Athletic Bilbao - Celta Vigo H B
5. Villarreal - AD Alcorcón H
6. Xerez - Girona H U
7. AaB - OB H
8. FC København - FC Nordsjælland H
9. Hannover 96 - Bayer 04 Leverkusen H U
10. Olympique Marseille - Lorient H
11. Saint-Etienne - Olympique Lyon H U
12. Inter - Napoli H B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 09.12.2012 16:55
1. West Ham United - Liverpool H
2. Real Betis - Barcelona H U B
3. Atletico Madrid - Deportivo La Coruña H
4. Athletic Bilbao - Celta Vigo H B
5. Villarreal - AD Alcorcón H
6. Xerez - Girona H U B
7. AaB - OB H B
8. FC København - FC Nordsjælland H
9. Hannover 96 - Bayer 04 Leverkusen H U
10. Olympique Marseille - Lorient H
11. Saint-Etienne - Olympique Lyon H U B
12. Inter - Napoli H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her