Gå til sidens hovedinnhold

Moa slår tilbake mot kritikerne

- Jeg tror ikke de sier så mye nå, sier den norske Hannover-stjernen.

Ullevaal (Nettavisen): Da Mohammed «Moa» Abdellaoue skrev under for Hannover i august i fjor, var mange fotballeksperter raske med å kritisere ham for klubbvalget.

«En bakgårdsklubb», «et alt for lite steg opp fra VIF», «kommer til å rykke ned» - var bare noe av kritikken som kom den gangen.

Nå har Moa akkurat gjort ferdig sin første sesong i Bundesligaen. Hannover kom på en god fjerdeplass, og Moa scoret ti mål.

Det er nest mest for den tyske klubben, bare slått av Didier Konan Yas 14 mål.

Den tidligere Vålerenga-spissen har dermed skapt seg et godt navn i fotballnasjonen Tyskland, og mange nevner ham som et av de beste kjøpene i den tyske ligaen i fjor.

Slår tilbake mot kritikken
Nå slår nordmannen tilbake mot kritikken som kom da han signerte for Hannover.

- Før man uttaler seg så mye om Tyskland, bør man kanskje finne ut av hvordan nivået egentlig er der, for det er veldig høyt. Jeg vil si at en fjerdeplass på tabellen i Bundesliga er ganske bra, og jeg møter store lag og mange gode spillere hele tiden, sier Moa til Nettavisen.

Han tror sesongen han nettopp har lagt bak seg er svar godt nok til å motbevise de som slang med leppa da Moa gikk til Hannover.

- Jeg tror ikke kritikerne sier så veldig mye nå. Man kan jo spørre dem hva de sier. Da jeg dro fra Norge var ikke kritikken noe problem for meg. Jeg følte at jeg gjorde et riktig klubbvalg, og etter sesongen som har vært mener jeg fortsatt det, sier han.

- Bryr meg ikke
Moa har hele tiden lyttet til seg selv, og det vil han fortsette med, samme hva kritikerne sier.

- For å være helt ærlig så bryr jeg meg ikke så mye om hva andre mener om de valgene jeg har tatt. Det som er viktig for meg er at jeg har bevist noe for meg selv, og de som trodde på meg. Sesongen har vært bra for laget og min egen del, og det er det som betyr noe, påpeker nordmannen, som elsker tilværelsen i det fotballgale landet.

- Det er fantastisk stemning på kampene, og fotball betyr mye der nede, det merker man. Bundesligaen har det høyeste tilskuersnittet i Europa, det sier jo litt.

Han er ikke i tvil om at han har tatt store steg i løpet av sin første bundesligasesong.

- Jeg føler at jeg har utviklet meg en hel del. Særlig i oppspillsfasen. Der nede får man ballen selv om man har to, tre mann i ryggen, og man er mer etterlatt til seg selv. Ting går fortere og man må ta raskere avgjørelser enn jeg var vant til i Norge.

Håper på flere nordmenn
Det har kommet frem at Moas klubb Hannover ønsker seg Stabæks Henning Hauger, i tillegg til at Erik Huseklepp også linkes til Bundesligaen. Moa krysser fingrene for at han får flere norske kolleger i tysk fotball.

- Jeg har bare lest det som står i media, og vet ikke noe mer enn det. Men jeg håper det skjer noe med dem, og det hadde vært fryktelig morsomt å få flere nordmenn til Bundesligaen. Begge to hadde klart seg veldig bra der, med den spillestilen de har. Det er jeg overbevist om. De kommer til å kose seg om de kommer til Tyskland, sier Moa, som gleder seg til å få Ståle Solbakken til den tyske ligaen.

- Det er kult. Jeg synes det er veldig bra for ham at han fikk den sjansen, og jeg håper det går bra i jobben, bedyrer Moa.

Nå står spissen foran nok en utfordring, når Norge spiller mot stormakten Portugal i Lisboa på lørdag. Stjerner som Nani og Ronaldo står klare med øksa for å kappe hodet av Norge, men Moa mener ikke det norske laget må fokusere på enkeltspillere.

- Vi kan ikke tenke så mye på hvordan man skal stoppe Ronaldo eller Nani. De kommer til å prege kampen, men bruker man mye fokus på de to, er det fort tre, fire andre som kan avgjøre for Portugal. Vi må fungere som et lag, eller så blir vi fort avkledd, avslutter han.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?