Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moa trenger sponsor

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Norges heteste fotballspiller, Mohammed Abdellaoue, ber om hjelp.

Lørdag sparker Norges Fotballforbunds siste storsatsing – Telekiosken Futsal Liga – i gang. Det er første gangen at man har en så organisert utgave av innendørsfotballen, og serien har flere kjente fjes å vise frem:

Daniel Fredheim Holm, Holmlia Futsal (VIF)
Mohammed Fellah, Holmlia Futsal (VIF, pt skadet)
Mostafa Abdellaoue, Holmlia Futsal (VIF)
Dawda Leigh, Holmlia Futsal (VIF)
Bjørnar Holmvik, Fyllingsdalen Futsal (Brann)
Guro Knudsen, Bogstadveien Futsal (Røa)
Mohammed Abdellaoue, Holmlia Futsal (VIF)
(I tillegg spiller både Lyns Kim Holmen og Vålerengas Harmeet Singh på nivå to i futsalserien.)

Spesielt sistnevnte, som scoret to mål i Holmlias siste kamp før lørdagens seriepremiere, ventes å skape trykk både på bane og tribune, men dagen før seriedebuten er Moa mer opptatt av andre ting.

- Vi trenger en sponsor, sier Holmlia Fustal-spilleren til Nettavisen.

Mye moro, lite penger
For mens de beste futsalspillerne i Italia kan tjene opp mot to og en halv million i året, er norsk futsal fortsatt helt i startfasen. NFFs prosjektleder for futsal, Kim Robin Haugen, mener det fortsatt vil gå lang tid før man kan forvente å tjene penger i norsk futsal, noe Moa og Holmlia Futsal nå merker.

- Vi er en kompisgjeng som har slått oss sammen, og det blir en del reising fremover. Vi får støtte av fotballforbundet for å dekke utgiftene der, men har en del utlegg blant annet på utstyr. Vi hadde virkelig trengt en hovedsponsor, sier 23-åringen.

Lang futsalerfaring
Enn så lenge må imidlertid den ettertraktede Vålerenga-spissen nøye seg med knapper, glansbilder – og moro. Moa har nemlig ingen problemer med å innrømme at dette bare er for å ha det litt moro frem til Vålerenga-treningene starter i begynnelsen av januar.

- Jeg har spilt futsal siden jeg var 13-14 år, og synes det er veldig morsomt. Det er først det siste året jeg har spilt organisert, men det er ikke noe jeg satser på å gjøre en karriere på.

Ifølge Kim Robin Haugen kreves det tillatelse fra klubbene til de futsalspillerne som spiller fotball i de øverste divisjonene. Til tross for at Moa er Norges mest ettertraktede spiller for tiden, var det ikke noe problem å få denne tillatelsen fra arbeidsgiveren, bedyrer VIF-stjernen.

- Det gikk greit det.

- I futsal er det enormt få skader, forsikrer Haugen.

Offensivt spill
Selv håper Haugen og Fotballforbundet på at den ferske Futsal-turneringen skal bli en hit. Han mener konseptet bør ha god appell til fotball- og sportsinteresserte, og trekker frem enkle regler som skal bidra til offensivt spill.

- Alle cornere og innspark skal tas i løpet av fire sekunder, og det er kun lov til å sparke tilbake til keeper én gang. Seks frispark i løpet av en omgang gir straffespark imot, og hvert påfølgende frispark gir også straffespark.

- Dessuten er det flotte dueller en mot en, og det er et komprimert program hvor man kan se mange kamper. Lørdagens premiere spilles i Ekeberghallen, og det er gratis inngang, forteller Haugen.

Der kan man se Mohammed Abdellaoue og Holmlia debutere i futsalens toppserie mot Nidaros og Horten, uten at attraksjonen helt vet hva som venter ham.

- Jeg kjenner ikke de lagene så godt, men jeg vet vi møter masse bra spillere og gode lag. Ambisjonen er å ha det gøy, men selvsagt liker ingen å tape, forteller Moa.

PS. Har du lyst å se Moa i aksjon i Futsal-serien, må du ta turen til Ekeberghallen på lørdag eller søndag, eller Steinkjær-hallen i midten av desember. Resten av serien spilles etter nyttår, og da er både Moa og de andre VIF-spillerne tilbake på Valle for å starte sesongoppkjøringen med Vålerenga.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!