RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moas tunge fortid

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå går alt på skinner for LSK-dödaren Mohammed Abdellaoue. Slik har det ikke alltid vært.

VÅLERENGA-LILLESTRØM 3-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): I sin første sesong i Tippeligaen har Vålerengas Mohammed Abdellaoue oppnådd det meste av hva han kunne drømme om: Toppscorer for Vålerenga, landslagsdebut og cupfinale. Kontrasten er stor til fjoråret, som ble tilbrakt nederst i Adeccoligaen – faktisk var han med å rykke ned med Skeid for temmelig nøyaktig ett år siden.

Men til tross for at Oslos mest populære mann mandag kveld – etter en målgivende på 1-0, deretter en kanon på 2-0 mot nabo og hatlag Lillestrøm – gjorde sine saker bra i Adeccoligaen (25 mål på 62 kamper for Skeid på det nest høyeste nivået), så tok det tid før den hardtarbeidende, hurtige og målfarlige spissen ble oppdaget av Tippeliga-lagene.

Bestekompisen fikk ham til VIF
Faktisk måtte det litt ekstra jobbing fra bestekompis Daniel Fredheim Holm til for at Moa skulle havne i Vålerenga.

- Jeg var sikker på at han var god nok for Tippeligaen, og tipset klubben om det. Deretter så de ham i to kamper, og han scoret vel to i begge, sa Daniel Fredheim Holm til Nettavisen i våres.

Fikk aldri muligheten
Siden har Vålerenga-yndlingen ikke sett seg tilbake. Syv nettkjenninger, en 13. plass på toppscorerlista, masse skryt, landslagsdebut og interesse fra utlandet. Det har sannelig gått fort, men det gjorde det definitivt ikke da han spilte i Adeccoligaen/2. divisjon.

Se høydepunktene her:

268889

- Jeg var i Skeid og følte det gikk bra der. Spesielt de siste to sesongene syntes jeg at jeg spilte bra, og jeg hadde veldig lyst på å prøve meg på et høyere nivå.

Men tilbudene lot vente på seg. Først i fjor vår begynte Vålerenga å lukte på spissen, og i månedsskiftet juli/august ble man enige om en overgang. Resten er historie, og nå er Moa kjent som Lillestrøm-dödaren fremfor noen: To mål på Åråsen i vårens 3-0-seier, og et mål og en målgivende i mandagens returkamp.

- Han er en helt herlig person, både på og utenfor banen, skryter Freddy dos Santos.

- Han har tatt Tippeligaen med storm, sier trener Martin Andresen.

- Skudd, ikke innlegg
Og for dem som mener at han hadde flaks mot Lillestrøm – tro om igjen. Moas innlegg som førte til Steinar Pedersens ulykksalige selvmål var riktignok akkurat det – et innlegg – men kanonen som Otto Fredrikson knapt så snurten av etter en drøy times spill var ment akkurat slik.

- Det var et skudd, ikke et innlegg, understreker Abdellaoue.

DEBATT: Var det et skudd?

(saken fortsetter)

- Det var ingen LSK-spillere foran meg, så det var bare å kline til. Faktisk har jeg trent en del på denne type avslutninger på treningene, bedyrer VIF-helten.

VIF-opptur
Like etter målet ble 22-åringen byttet ut til øredøvende jubel. Vålerenga sikret inn og vant en komfortabel 3-1-seier, klatret opp tre plasser på tabellen, og har nå heng på Lyn i kampen om syvendeplassen.

- Det har vært en skuffende sesong, men nå ser det bedre ut, mener Freddy dos Santos.

- Vi kan vinne cupfinalen, har slått Lillestrøm i to kamper, og selv om Lyn alltid slår oss, så har vi en tendens til å havne høyere på tabellen. At vi nå er sikret Tippeliga-spill neste sesong gjør også at vi kan senke skuldrene litt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere