*Nettavisen* Sport.

Mohamed Salah-scoring sikret Liverpool-avansement i Champions League

Mohamed Salah ble den store helten for Jürgen Klopps mannskap.

11.12.18 23:09

LIVERPOOL - NAPOLI 1-0

Se høydepunkter fra kampen i vinduet over:

Liverpool sikret seg videre avansement i Chamnpions League, etter å ha vunnet 1-0 hjemme på Anfield mot Napoli. Det betyr at de rødkledde fra Merseyside slår ut italienerne på innbyrdes oppgjør.

Mohamed Salah fortsatte sin god form, og fant veien til nettmaskene like etter halvtimen spilt av den første omgangen i «Beatles-byen». Det skulle vise seg å bli nok.

Flere mente uansett at Liverpool burde vært redusert til ti mann etter at Virgil van Dijk leverte en grusom takling på ankelen til belgiske Dries Mertens i den første omgangen.

En av de som reagerte aller sterkest på sosiale medier var tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen:

- Van Dijk skulle hatt soleklart rødt kort: stor fart og intensitet, unødig stor kraft, ingen mulighet for å spille ball, strak fot/knotter, utsetter motspiller for fare. Akkurat slike situasjoner sier UEFA klart rødt kort, skriver Edvartsen på sin Twitter-konto.


Situasjonen til tross, Liverpool hadde god kontroll på sine motstandere fra Italia, og går dermed videre som nummer to i sin gruppe i Champions League.

Førsteplassen er det nemlig Paris Saint-Germain som kan juble for. Det franske superlaget vant nemlig 2-1 i Beograd mot Røde Stjerne, og er også klare for videre spill i Europa.

Les også: Manchester City henter ny spiller

Grusom takling

Liverpool var nødt til å slå Napoli i Champions League tirsdag kveld om de skulle ha muligheten til å avansere fra gruppespillet til utslagsrundene.

Liverpool suste i angrep fra start på Anfield, og etter åtte minutter burde Mohamed Salah ha gitt hjemmelaget ledelsen da han fikk tid og rom inne i boksen. David Ospina i Napoli-målet fikk avverget.

Minuttet etter var det Carlo Ancelotti og Napoli som var nærmest. Marek Hamsik hamret til etter å ha blitt fri av Dries Mertens, men hans forsøk suste godt over mål.

Det svingte godt på Anfield, for like etter var det Trent Alexander-Arnold som kom løs på kanten, og fikk slått inn mot James Milner. Engelskmannens heading gikk over mål.

I det 13. minutt leverte Virgil van Dijk en voldsom takling på ankelen til Mertens, og ble idømt gult kort av dommer Damir Skomina. Reprisene viste at nederlenderen nok skulle ha blitt utvist.

Klikk på bildet for å forstørre.

HORRIBEL: Virgil van Dijk leverte denne skrekktaklingen på Dries Mertens. Foto: Carl Recine (Reuters)

I det 22. minutt trodde Sadio Mané at han hadde sendt Anfield til himmels da han fant nettmaskene. Dessvere for senegaleseren ble han avvinket for offside.

En som skulle skape god stemning på Anfield, slik han har gjort så mange ganger før, var Mohamed Salah. Egypterens avslutning fra nærmest død vinkel overlistet Ospina i det 34. minutt, og dermed ledet Liverpool 1-0.

Napoli forsøkte å trykke til for å finne utligningen før pause, men Jürgen Klopps menn holdt stand hjemme på Anfield i de første 45 minuttene.

Med PSGs ledelse i Beograd til pause kunne Liverpool smile bredest. Med 1-0 til pause var det nemlig Liverpool som lå an til å gå videre i Champions League, på bekostning av Napoli.

Les også: Lucas Moura sikret Tottenham-avansement i Champions League

Full kontroll

Liverpool var nære ved å doble ledelsen ved flere anledninger. I det 62. minutt ble Milner spilt fri inne i Napoli-boksen, men fikk kun vridd forsøket sitt utenfor Napoli-målet.

De rødkledde fortsatte sin dominans mot Napoli-målet utover i omgangen, men fikk det ikke helt til å stemme i avslutningsøyeblikket. Dermed levde dramaet inn helt mot slutten av kampen på Anfield.

I det 76. minuttet fikk Sadio Mané en gyllen mulighet da James Milner serverte han ballen med et utsøkt innlegg, fem meter fra mål. Men senegaleseren maktet ikke å sette ballen i mål, da avslutningen var veldig svak og enkel å stoppe fra Napolis keeper, David Ospina.

To minutter etter den gigantiske Liverpool-sjansen, fikk Napoli muligheten til å ødelegge Champions League-drømmen for Jurgen Klopp og hans mannskap.

José Callejon mottok et innlegg på bakerste stolpe, hvor han bare trengte å bredside ballen i mål. Men Napoli-vingen så ikke ut til å tro at ballen kom til å ende hos ham og sendte avgårde en håpløs avslutning.

Sjansebonanzaet fortsatte helt frem til dommeren blåste av kampen på Anfield. Tre minutter før full tid fikk Liverpool en enorm sjanse, da Mané igjen fikk servert ballen fem meter fra mål, med kun keeperen å overliste. Men Mané maktet ikke å få ballen på mål, da han sendte den i nettveggen, på feil side av mål.

Tre minutter på overtid hindret Alisson en Napoli-utligning med en fantastisk redning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.