«Moi»: - Jeg har alltid hatt lyst til å spille for det norske landslaget

Mohamed Elyounoussi ble tirsdag tatt ut i Norges A-landslagstropp som skal møte Ungarn neste uke.

Mohamed Elyounoussi ble tirsdag tatt ut i Norges A-landslagstropp som skal møte Ungarn neste uke. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Men Mohamed Elyounoussi (21) vil fortsatt ikke utelukke spill for Marokko.

03.11.15 18:36

Tirsdag tok landslagssjef Per-Mathias Høgmo ut 24 mann i landslagstroppen som skal møte Ungarn i de avgjørende playoff-kampene neste uke.

Høgmo hadde plukket ut mange av de samme spillerne som var i troppen mot Malta og Italia forrige måned, men mot Ungarn har landslagssjefen også funnet plass til blant andre Molde-spiller Mohamed Elyounoussi.

Spilleren som også er kjent som «Moi», er glad for å bli tatt ut i den norske troppen.

- Det er jeg selvfølgelig fornøyd med, sier Elyounoussi til Nettavisen tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Høgmo overrasket: Vraket King, Pedersen inn

Norge eller Marokko?

21-åringen som er født i Marokko har også tidligere vært i Norges A-landslagstropp, men foreløpig har han til gode å spille. Det gjør at han per dags dato fortsatt har mulighet til å spille for Marokko.

Mohamed Elyounoussi har foreløpig ikke spilt landskamper for Norge. Det gjør at han fortsatt har mulighet til å spille for Marokko. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Tidligere i år avslørte Moi til Nettavisen at han har vært i kontakt med det marokkanske landslaget og at han synes det var «interessant».

Til tross for at han igjen har blitt tatt ut i den norske A-landslagstroppen, vil han fortsatt ikke helt utelukke spill for Marokko. Han er imidlertid tydelig på at det er Norge han ønsker å spille for.

- Har du tatt et endelig valg om at det er Norge du vil spille for?

- Hvis jeg skal snu litt på det, så har jeg alltid følt meg norsk. Jeg har vokst opp i Norge og man kan si at jeg alltid har vært norsk og har alltid hatt en ønske om å spille for det norske landslaget, sier Moi til Nettavisen.

- Men er det riktig å skrive at det er Norge du har valgt?

- Hvis jeg nå ikke spiller, så har jeg fortsatt muligheten til å spille for Marokko. Men det at jeg drar på samling (med Norge) og er med, tyder på at jeg har lyst til å bidra, forteller Elyounoussi.

- Det jeg synes du kan skrive er at jeg føler meg norsk og har alltid følt meg norsk. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for det norske landslaget. Det har vært interesse fra begge nasjoner og jeg har muligheten til å spille for begge, sier 21-åringen.

LES OGSÅ: «Moi» kan velge Marokko: - Han burde fått sjansen

LES OGSÅ: Kunne valgt andre land: - Derfor vil vi spille for Norge

- Må ha lyst

Forrige måned skrev Nettavisen om flere av Norges A-landslagsspillere som har måttet ta lignende valg.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener spillere selv må ha veldig lyst til å spille med det norske flagget på brystet.

- Man kan ikke tvinge noen til å spille for Norge. Vi gjør ikke noe aktivt utover det enn å selvfølgelig ha en kommunikasjon med spillere som kan være aktuelle og sier at vi «selvfølgelig ønsker at du skal spille for Norge», sa Høgmo til Nettavisen før kampene mot Malta og Italia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMPONERER: Mohamed Elyounoussi har scoret seks ganger på åtte kamper i Europa League denne sesongen. Foto: Ozan Kose (Afp)

Har imponert i Europa League

Skulle imidlertid Moi få spilletid mot Ungarn, er han klar på hva han kan bidra med.

- Du kan se på min CV i europacupkampene. Jeg har nå scoret seks mål på åtte kamper så langt i år. Jeg har alltid hatt en egenskap til å avgjøre kamper. Det har jeg gjort for Molde i to sesonger nå. Jeg har levert målpoeng. Det er det jeg ble hentet hit for å gjøre, sier 21-åringen.

Han forteller at han nå har funnet tilbake overskuddet han mener han manglet tidligere i sesongen.

- Det har vært mange kamper og jeg har slitt med diverse skader og mangel på overskudd. Det har vært et problem for meg, men nå har jeg funnet tilbake overskuddet og føler at jeg er i veldig fin form. Jeg har bidratt bra for Molde den siste tiden, ikke minst i Europa League-kampene, forklarer Elyounoussi.

21-åringen vet lite om den kommende motstanderen, men er optimist før kampene neste uke. Han tror Norge har gode sjanser til å nå EM i Frankrike neste sommer.

- Jeg tror det er gode muligheter og det er fin sjanse man nå har fått som vi bør gripe til det fulle. Det blir spennende.

Norge møter Ungarn først hjemme på Ullevaal 12. november, før det hele avgjøres i Budapest 15. november.

LES OGSÅ: Disse vinner Nettavisen-prisen 2015: - En stor ære

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.