*Nettavisen* Sport.

«Moi» er i poengtoppen i Europa: - Ekstremt bra

I EUROPA-TOPPEN: Kun tre spillere ligger foran Mohamed Elyounoussi i poengligaen i Europa League-gruppespillet denne sesongen.

I EUROPA-TOPPEN: Kun tre spillere ligger foran Mohamed Elyounoussi i poengligaen i Europa League-gruppespillet denne sesongen. Foto: Montasje (Nettavisen/NTB scanpix)

- Han er god nok til å starte mot Ungarn, mener lagkamerat Vegard Forren.

11.11.15 16:55

LILLESTRØM (Nettavisen): - Det føles veldig bra om dagen.

Han overdriver ikke når han snakker med Nettavisen, Mohamed Elyounoussi.

Molde-spilleren har denne sesongen scoret syv mål på ni kamper i Europa, tall enhver stjernespiller ville vært stolt av.

- Det er selvfølgelig ekstremt bra som venstre kant, men det skyldes at vi i Molde er i veldig fin form. Da kommer også det individuelle frem, sier «Moi» til Nettavisen.

I Europa-toppen

I gruppespillet ligger han på en imponerende fjerdeplass i poengligaen.

Kun tre spillere har plukket flere målpoeng enn ham selv, men Moi har spilt færrest minutter av alle på topp fem i poengligaen (se faktaboks lenger ned).

Fakta

Poengligaen i Europaligaens gruppespill:

Det er bare seks spillere som har scoret flere mål enn Elyounoussi.

Molde-vingen står med tre scoringer i gruppespillet, mens Pierre-Emerick Aubameyang, Raúl Bobadilla, Franco Di Santo, José Callejón, Manolo Gabbiadini og Aritz Aduriz alle står med fire.

Moldes Vegard Forren har latt seg imponere av lagkameraten denne sesongen. Forren trekker frem 21-åringen som en mulig joker mot Ungarn.

- Det er absolutt en som kan komme inn og forandre en kamp, og jeg blir ikke overrasket om han får starte heller, sier Forren til Nettavisen.

- Ikke?

- Nei. Vi får vente og se, men han er god nok til å bidra fra start, mener Forren.

Midtstopperen, som selv er i god form, mener Elyounoussi har kvaliteter Norge kan få behov for i de to livsviktige kampene på torsdag og søndag.

- Ja, absolutt. Han er i kjempeform og har levert godt for Molde i hele år. I Europa har han vist at han er mer enn god nok til å levere målpoeng, og samtidig som han bidrar offensivt, jobber han knallhardt for laget.

Selv er Elyounoussi trygg på at han har kvalitetene som skal til for å starte sin første landskamp mot Ungarn.

- Ja. Jeg vet hva jeg står for, og mener selv jeg er mer enn god nok. Men det er selvfølgelig opp til sjefen hva han velger, men jeg skal gjøre mitt for å vise meg frem på trening. Jeg skal gripe sjansen hvis jeg enten får starte eller komme inn som innbytter, sier den brennhete Molde-spilleren.

Får han spille, vil han i så fall være bundet til det norske landslaget for evig til.

Moi kan som kjent spille for Marokko helt frem til han får en offisiell landskamp for Norge.

- Jeg har veldig lyst til å spille for Norge, sier han, men holder fortsatt døren åpen for Marokko.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD STEMNING: Mohamed Elyounoussi, Ole Selnæs (t.h.)  Martin Ødegaard og Haitam Aleesami under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Norge møter Ungarn til første EM-omspillkamp i fotball torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær er ikke i tvil om at Elyounoussi er moden for en startplass på landslaget. Da Solskjær snakket med Nettavisen etter Moldes seier mot Celtic, sa han følgende om sin egen spiller.

- Moi er i kjempeform, og det er viktig å velge spillere som er i form. Som det viste seg med Jo Inge (Berget) sist. Jeg er ikke bekymret dersom Per-Mathias velger å gi ham sjansen, sa Solskjær til Nettavisen.

- Skal dominere kampen

Hovedpersonen selv tør ikke spå om han får starte torsdagens kamp. Men Moi føler han henger bra med på landslagstreningene.

- Ja, det er ikke noe problem. Vi har såpass høyt nivå på Molde-treningene, så det er ikke noe problem, sier han.

- Hva venter du av kampen på torsdag?

- Vi må være såpass offensive i hodet at vi skal dominere den kampen, og først og fremst skal vi ikke slippe inn mål. Det kan veldig viktig. Ikke minst må vi sette flere kasser enn dem, sier han.

- Er det viktigst at vi holder nullen?

- Først og fremst det, men på vår egen hjemmebane skal vi dominere banen og score mål. Vi må opp og frem og score mål, mener han.

Torsdagens kamp har avspark 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.