«Moi» reddet Drillo fra flause

SCORET: Mohamed Elyounoussi sikret Molde alle tre poengene.

SCORET: Mohamed Elyounoussi sikret Molde alle tre poengene. Foto: Montasje (NTB scanpix)

TV 2-eksperten hadde null tro på LSK-comeback.

14.09.14 21:36

MOLDE - LILLESTRØM 3-2:

I 2010 ledet Molde klart 3-0 mot Lillestrøm til kampeuret bikket 90 minutter, men takket være en sensasjonell sluttspurt endte det med 3-3 i rosens by.

Da de to samme lagene møttes søndag, følte TV 2-kommentator Egil Drillo Olsen seg sikker på at det ikke kom til å bli samme resultat denne gangen.

I løpet av første omgang var Drillo klar i sin tale.

- Det blir ikke 3-3 denne gangen, sa han etter at Lillestrøm hadde levert en svak omgang, og antydet at gjestene ikke var i stand til å berge poeng.

Molde dominerte stort i første omgang og ledet 2-0 til pause.

Helomvending
Rundt 15 minutter inn i andre omgang sto det imidlertid 2-2 og den tidligere landslagssjefen måtte ta tilbake ordene han så skråsikkert hadde ytret.

- Jeg sa det ikke ville bli 3-3, men nå er det helt åpent igjen, sa han.

Like etter 2-2-målet scoret Mohamed Elyounoussi for vertene og sørget for at 3-3-sjansene ble enda større, men Lillestrøm klarte imidlertid ikke å slå tilbake enda en gang og måtte til slutt gå av banen i Molde uten et eneste poeng.

Dermed hadde Drillo til slutt sine ord i behold, men det skal nevnes at LSK presset bra på for en utligning på slutten og var nær et nytt 3-3-resultat.

- Mål er mål og det er alltid deilig å se ballen gå inn. Det var også deilig med tre poeng. Heldigvis er det slik i Molde at om ikke jeg scorer, så har vi andre spillere som scorer. Men det er alltid godt å score, sier Elyounoussi til TV 2.

- Hadde vi satt sjansene våre i første omgang kunne vi nok styrt andre omgang mer. Men så får de et tidlig mål og da blir alt annerledes. Vi viser likevel styrke ved å holde dem unna, sier Moldes tomålsscorer videre.

To kjappe mål
Det meste handlet om Molde de første 45 minuttene på Aker stadion. Vertene gikk ut i hundre og brukte ikke lang tid på å få uttelling på sjansene.

Allerede før klokka hadde passert ti minutter lå den første ballen i nettet bak LSK-keeper Arnold Origi. I en litt spesiell situasjon der flere spillere krasjet med hverandre, havnet ballen til slutt hos Fredrik Gulbrandsen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren fikk to sjanser og satte til slutt ballen i mål.

Like etter økte vertene til 2-0. Daniel Chima Chukwu fikk ballen på høyre og slo mot Mohamed Elyounoussi. Landslagsspilleren utfordret et passivt LSK, før han fyrte løs. Ballen gikk inn bak Origi nede ved venstre stolpe.

Molde hadde også muligheter til å score både ett, to og tre ganger til i første omgang. Mohamed Elyounoussi hadde blant annet flere store sjanser.

Lillestrøm på sin side hadde lite å by på. Erling Knudtzon fikk en brukbar sjanse, men avslutningen var svak og Ørjan Nyland hadde få problemer.

Det var derfor svært fortjent at Molde ledet til pause.

Slo tilbake
I andre omgang skulle imidlertid Tor Ole Skulleruds menn få en kalddusj. Få minutter av omgangen var spilt da Palmi Rafn Palmason headet inn 2-1.

Bjørn Helge Riise slo et presist innlegg som islendingen omsatte i mål.

Og nå hadde gjestene fått blod på tann. Etter 60 minutter var snuoperasjonen et faktum. Ørjan Nyland ga en svak retur på et skudd fra Palmason og Petter Vaagan Moen var våken og satte inn utligningen.

LSKs opphold i himmelen ble imidlertid kortvarig. Like etter dro Elyounoussi seg innover fra venstresiden og sendte i veien et skudd. Ballen gikk via en Lillestrøm-spiller og endret retning og dermed var Origi sjanseløs.

Lillestrøm hang bra med etter Moldes tredje scoring og hadde et initiativ i sluttfasen av kampen. De gule hadde flere gode muligheter for 3-3.

Molde holdt imidlertid unna og sikret tre nye poeng. Dette betyr at laget topper Tippeligaen klart, åtte poeng foran Odd. LSk er nummer fire.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.