Molde fester grepet i gullkampen

Foto: Scanpix

Et svekket Brann-lag får det tøft i rosenes by søndag kveld og vi jakter ny tolvertreff søndag. Sjekk våre tippetips.

11.09.11 10:59

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Mer suksess for Ståle Solbakken
Oddstips 2: Vi tror på Fredrikstad
Tippeligaen: Oversikt over karantener og skader
Scoringsservice: Følg kampene live
Trav Sørlandet: Toppkuskene dominerer i sør

Søndagens tippekupong består av ti norske kamper, hvorav fem av disse er fra Tippeligaen og fem er fra Adeccoligaen. De to siste kampene på søndagskupongen er hentet fra Primera Division i Spania. Bonuspotten søndag er kommet opp i 4 millioner kroner og gjelder altså kun for fulltid.

Det ble fullklaff for våre tippetips lørdag og selv om premiene ble lave, er det alltid kjekt å får tolveren. Vi hadde U-garderinger på både Arsenal, West Ham og Manchester United, så potensialet var stort på den kupongen. Vi satser mot nye gevinster søndag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Molde - Brann
Fem poeng skiller Molde på førsteplass og Tromsø på andreplass ettersom Tromsø tok en sterk borteseier mot Stabæk fredag kveld. Da har begge lagene spilt 21 kamper, men Molde vil altså få åtte poengs ledelse dersom de vinner søndagens TV2-sendte kamp mot Brann. Sju seire på de åtte siste seriekampene for Ole Gunnar Solskjærs mannskap nå, det eneste tapet i denne perioden er kommet borte mot Rosenborg (1-3). Har ikke imponert spillemessig verken mot Lillestrøm nest sist (1-0 seier hjemme) eller borte mot Aalesund sist (3-1 seier), men lag som tar trepoengere også på dager der det spillemessig ikke fungerer perfekt, er kjennetegn på topplag. Bortimot skadefritt mannskap, Christian Steen er som vanlig usikker. Solide 8-1-1 hjemme på Aker stadion.

Brann henger med i medaljekampen, men tre strake uavgjorte gjør at avstanden til Molde øker. Fire poeng opp til Tromsø på sølvplass, og altså da ni poeng opp til Molde på topp, så en eventuell seier her vil bringe bergenserne inn i gullkampen. Taper Brann, står gullkampen mellom Molde og Tromsø. Birkir Mar Sævarsson soner karantene for fem gule kort, men det er trolig verre for bergenserne at midtstopper Zsolt Korscmar ble skadet under sitt opphold med det ungarske landslaget. Christian Kalvenes er allerede ute med skade og dermed kan det bli Lars Grorud og Yah Amankwah i midtforsvaret. Det gir grunn til engstelse for Brann-fansen. Brukbare 4-2-4 på bortebane i år.

Det står 3-0-1 på de fire siste tilsvarende, og et Brann-lag som er kraftig svekket i forsvar kan få det tøft igjen. Vi tror Molde tar sin niende hjemmeseier for sesongen. H.

2. Haugesund - Lillestrøm
Hjemmesterke Haugesund har kun tatt et poeng på de to siste kampene, men kom tilbake etter 0-2 underlege hjemme mot Rosenborg nest sist til 2-2, og kom også to ganger tilbake borte mot Vålerenga sist (endte 2-3). Thomas Sørum har forlatt klubben og reist til Helsingborg, der han gjorde et positivt innhopp fredag kveld. For øvrig har Haugesund de samme to spillerne ute med langtidsskade. 6-3-1 er hjemmestatsen i Haugesund.

Lillestrøm fortsetter å variere i prestasjonene. Etter en solid bortekamp mot Molde der laget hadde fortjent poeng (tap 0-1), ble laget etterhvert utspilt av Sogndal hjemme på Åråsen sist og røk fortjent 0-3. Stod med fem seire på de seks foregående kampene, men som vi varslet mot Sogndal. Så gode er ikke dette Lillestrøm-laget. Steinar Pedersen har startet samtlige 21 kamper for Lillestrøm denne sesongen, men søndag må han sone karantene. Edwin Eziyodawe og Arild Sundgot er fortsatt på skadelisten. Stefan Logi Magnusson ble pappa for andre gang natt til lørdag, men sier selv til Lillestrøns hjemmeside at han spiller søndagens bortekamp i Haugesund. Variable 3-3-5 på bortebane.

Kun ett tilsvarende serieoppgjør de siste ti årene, det var i fjor og den kampen endte 3-3. Meget hjemmesterke Haugesund taper nesten aldri hjemme i Haugesund, men vi gir variable LSK en viss poengsjanse. HU.

3. Odd Grenland - Fredrikstad
Etter en meget oppløftende hjemmekamp mot Viking nest sist (seier 4-2), ble det en voldsom krasjlanding i Trondheim for Skiens-laget i kampen etter og trønderne ga seg ikke før det stod 7-0 i målprotokollen. Dermed falt Odd til tredje sisteplass på tabellen, men har fortsatt seks poeng ned til Start under streken. Har forsvarsproblemer inn mot denne kampen. Fredrik Semb er skadet, og nå må forsvarssjef Morten Fevang sone karantene. Dermed må Dag Eiliv Fagermo komponere en helt ny firer bak. Steffen Hagen og Ulf Riis (som ikke har startet en kamp denne sesongen) danner midtstopperpar, mens Håvard Storbæk og Paul Addo spiller backer. I tillegg er Frode Johnsen igjen blitt skadet. Hjemmelaget har ikke bedre enn 3-3-4 på Skagerrak Arena.

Fredrikstad har kun plukket ett poeng på sine fire siste kamper og er kun ett poeng foran Odd på tabellen. Etter tre strake tap, maktet ikke FFK bedre enn 1-1 hjemme mot Strømsgodset. Raio Piiroja er forsvunnet til nederlandske Vitesse. Alex Valencia er skadet. Spissen James Keene er hentet fra svenske Elfsborg og har gjort sine saker bra der. Og i følge Fredrikstad Blad går han rett inn i startoppstillingen og danner spisspar sammen med Celso Borges, mens Tarik Elyounoussi nå får en kantrolle. Costaricaneren Dave Myrie får også sin debut på høyreback. Trolig lagoppstilling: Lasse Staw - Dave Myrie, Jørgen Horn, Vidar Martinsen, Joachim Thomassen - Tarik Elyounoussi, Etzaz Hussain, Andreas Landgren, Mads Hansen - Celso Borges, James Keene

Hjemmelaget har en fin statistikk i tilsvarende oppgjør, nå synes vi forutsetningene peker mot borteseier. Et nykomponert Odd-forsvar som ikke ser veldig imponerende ut, mot gode Fredrikstad-spisser. Vi spiller Fredrikstad. B

4. Sogndal - Aalesund
Det er åpenbart liv laga i Sogndal og etter den meget imponerende borteseieren mot Lillestrøm sist, står Sogndal med 3-3-1 på sine sju siste kamper i Tippeligaen og har fått seks poengs forsprang til Start under streken. Vinner sogndølene denne kampen, skal det svært mye til om ikke det blir Tippeligafotball i den vakre bygda ved Sognefjorden også i 2012. Mest oppsiktsvekkende er det at Sogndal faktisk har færrest innslupne mål i Tippeligaen og ingen tvil om at Kenneth Udjus har vært solid mellom stengene. Hjemme på Fosshaugane står hjemmelaget med 4-3-3. Mannskapsmessig ser det perfekt ut for Harald Aabrekks mannskap.

Aalesund gjorde egentlig en bra kamp hjemme mot Molde sist, men ble straffet for personlige feil og tapte 1-3. Har tapt fem av sine seks siste Tippeligakamper. Og kun ett poeng i denne perioden, det poenget kom borte mot Strømsgodset der laget fikk en heldig utligning på overtid. Borte står sunnmøringene med 2-3-5. Søndagens oppgave ser alt annet enn enkel ut.

Få innbyrdes oppgjør de siste ti årene. Et formsterkt og svært godt organisert Sogndal-lag taper neppe denne kampen, men det er en viss uavgjortfare mellom Tippeligaens to minst scoringsivrige lag. HU.

5. Vålerenga - Start
Etter en veldig variabel sesong står nå Vålerenga med fire kamper på rad uten tap, og de to siste er vunnet. Motstanden har imidlertid ikke vært den beste (tre av de fire bunnlagene), men sist hjemme mot Haugesund var det i det minste også bra spillemessig. Har seks poeng opp til Brann på bronseplass med en kamp mindre spilt, og flere av lagene over har allerede avgitt poeng denne helgen. Hjemme på Ullevål står Vålerenga med 4-3-2. Hahmeet Singh må sone karantene søndag, ellers er det et skadefritt mannskap bortsett fra Yssouf Koné.

Start vant 1-0 over Sarpsborg i være eller ikke være-kampen hjemme i Kristiansand for fjorten dager, uten å imponere noen. Fortsatt er det seks poeng opp til sikker plass og med ni kamper igjen å spille blir ikke det lett. Rolf Daniel Vikstøl soner karantene. Mads Stokkelien er tilbake i trening, men rekker ikke denne kampen og Birger Madsen er fortsatt skadet. Begredelige 0-1-9 på bortebane. Seieren kom i åpningskampen borte mot Odd, det innebærer at de ni siste bortekampene er tapt.

5-1-1 på de sju siste tilsvarende og fjorårets kamp endte med 8-1 seier til Vålerenga. Vi har dessverre for sørlendingene ikke sett noe som tyder på særlig bedring hos Start og tror det tiende strake bortetapet kommer her. H.

6. Alta - Løv-Ham
Møte mellom to lag som befinner seg under streken, men situasjonen er klart best for hjemmelaget som kun har to poeng opp til sikker plass. Men formen til finnmarkingene er høyst diskutabel med 1-1-4 på de seks siste seriekampene. Har røket 1-4 og 0-3 i sine to siste kamper. Mannskapsmessig skal det ikke være særlige problemer. 3-3-5 hjemme i Finnmarkshallen.

Nedrykkstruede Løv-Ham har faktisk sju poeng på sine tre siste bortekamper mot sterke lag som HamKam, Hødd og Bodø/Glimt, men likevel er det fortsatt ti poeng opp til sikker plass når det gjenstår åtte kamper og Bergenslaget må trolig vinne minst seks av disse for å overleve. Kaptein Erlend Storesund er fremdeles ute med skade. Nå må i tillegg meget viktige Bjørn Dahl (eks-Brann) sone karantene.

1-1-1 er fasiten på de tre siste tilsvarende, det er vanskelig å utelukke en ny skrell fra Løv-Ham og ingen av lagene er tjent med poengdeling. HB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

7. Bryne - Mjøndalen
Opprykksfavoritt Bryne tok femten poeng på de sju første seriekampene i vår. De siste fjorten seriekampene har gitt samme poengfangst og enda en gang er opprykkstoget i ferd med å gå fra laget fra Jæren. Det er fortsatt noen som mener at Bryne har den beste stallen i Adeccoligaen, men det vil seg ikke ute på banen. Supervariable 4-1-6 på de ti siste seriekampene og hjemme på Bryne stadion er ikke tallene bedre enn 3-3-5.

Mjøndalen har funnet formen og står med sterke 4-1-1 på sine seks siste kamper og dermed sju poeng foran Alta på øverste nedrykksplass. Det som i sommer luktet nedrykk, ser altså vesentlig bedre ut nå. Nå skal det tillegges at laget har møtt de fire nederste lagene i de fire siste kampene, dette ser tøffere ut. 2-4-5 på fremmed gress. Joachim Olsen Solberg soner karantene her.

Bryne har vunnet de to siste tilsvarende. Et Bryne-lag som har mistet piffen mot et Mjøndalen-lag i form. HUB.

8. Kongsvinger - Asker
Tre strake tap og ingen mål scoret er den triste statusen for fjorårets Tippeligalag, som har sagt takk og farvel til Per Brogeland og hentet inn Tom Nordlie som redningsmann atter en gang. Kun to poeng ned til Alta på nedrykksplass og det blir en kamp for å overleve. Nordlie må klare seg uten tre suspenderte spillere søndag, da både Martin Linnes, Ørjan Berg Hansen og Hassane Dosso må i "fryseboksen". 4-5-1 er fasiten på Gjemselund.

Gaute Larsens Asker begynte lovende, fikk en downperiode, men tre strake seire har sendt laget ni poeng over nedrykksstreken og da bør det gå greit med ny kontrakt i Adeccoligaen. Tok riktignok en heldig seier hjemme mot Ranheim sist, men heldige seire gir også tre poeng. 4-2-5 på bortebane.

Hadde det ikke vært for at Tom Nordlie må unnvære tre spillere, hadde vi sett på dette som en noenlunde sikker kamp. Nå blir det litt mer usikkert, men hjemmelaget taper neppe. HU.

9. Randaberg - Sandefjord
Løpet er kjørt for hjemmelaget som har fjorten poeng opp til sikker plass. Med tanke på at laget har seks strake tap og det gjenstår åte kamper kan ikke det gå. Plages også av interne stridigheter da to spillere er sparket ut av troppen på grunn av alkoholbruk på vei til en andrelagskamp.

Sandefjord har fått opp dampen, og bortsett fra arbeidsuhellet hjemme mot Bod/Glimt tredje sist er åtte av de ni siste kampene vunnet og nå ligger også laget på direkte opprykk.

Her er det ingen grunn til å bruke mer spalteplass. Dette vinner Sandefjord. B.

10. Sandnes Ulf - HamKam
Undertegnede husker han så åpningskampen til Sandnes Ulf hjemme mot Bryne, og i den kampen var Bryne klart best selv om sluttsifrene ikke ble mer enn 1-0 til jærbuene. At Sandnes Ulf nå topper tabellen, etter fantastiske 12-1-0 på sin tretten siste kamper, var ikke lett å forutse den gangen. Fem poeng ned til Hønefoss på tredjeplass, nå som det gjenstår ni serierunder og opprykk er i alle høyeste grad innen rekkevidde for Asle Andersens mannskap. Hjemme i Sandnes står laget med åtte strake seire. Med mannskapet ser det fortsatt bra ut.

Vegard Skogheims HamKam innehar sjetteplassen og har fem poeng opp til Sandefjord på andreplass, men har også to kamper til gode på dem. To strake borteseire nå mot henholdsvis Bryne og Ranheim, i begge disse kampene har HamKam fått svært godt betalt i forhold til spill og sjanser. Gode Thomas Lehne-Olsen var tilbake sist (som innbytter), men pådro seg gult kort og må sone karantene her. 5-4-2 er bra tall på bortebane.

Ingen innbyrdes oppgjør de senere årene og det er vanskelig å argumentere mot en ny triumf for Sandnes-Ulf, rent bortsett fra at de taper en kamp snart. Vi tar med alle tegn. HUB.

11. Osasuna - Sporting Gijon
Flott sesongstart for hjemmesterke Osasuna som fikk med seg et sterkt bortepoeng mot Atletico Madrid i sesongpremieren. Har et spennende spisspar i Nino (hentet fra Tenerife og scoret 31 ligamål der de to siste årene) og Kiko og har i tillegg hentet gode Raul Garcia fra Atletico Madrid. Var sterke hjemme i fjor (10-6-3) og blir nok lei å møte i Pamplona også denne sesongen.

Sporting Gijon var involvert i bunnstriden i det lengste i fjor, men gjorde sakene sine på hjemmebane. Borte hadde ikke laget bedre enn 2-8-9. Skuffet med å tape hjemmepremieren mot Real Sociedad (1-2) og til tross for at bortelaget ble redusert til ti mann drøye 20 minutter før slutt klarte ikke Gijon å få med seg ett poeng (stod 1-2 i det utvisningen kom).

Det står to strake 1-0 seier i de to siste tilsvarende, vi har god tro på gjentagelse i år og nøyer oss med et kryss lengst til venstre på tippekupongen. H.

12. Rayo Vallecano - Zaragoza
Hjemmelaget er tilbake i Primera for første gang siden 2003-sesongen og fikk en real opptur i sesongpremieren med å klare 1-1 borte mot sterke Athletic Bilbao. Er spådd en sesong i på nedre halvdel. Velkjente Raul Tamudo er hentet inn, men han var ikke med sist. Stopperen Raul Bravo er hentet fra Olympiakos (spilte flere sesonger for Real Madrid for noen år siden).

Zaragoza innledet med å tape 0-6 hjemme for Real Madrid. Var også involvert i bunnstriden i det lengste sist sesong, men berget seg. Svake 3-6-10 på bortebane i fjor. Helder Postiga er hentet fra Sporting Lisboa, mens Luis Garcia er hentet fra Espanyol.

Lagene møttes i Segunda i 2008/2009 sesongen. Da endte oppgjøret 2-2. Så tidlig i sesongen er det vanskelig å skille disse lagene. Vi helgarderer. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 11.09.2011 17:55
1. Molde - Brann H
2. Haugesund - Lillestrøm H U
3. Odd - Fredrikstad B
4. Sogndal - Aalesund H U
5. Vålerenga - Start H
6. Alta - Løv-Ham H B
7. Bryne - Mjøndalen H U B
8. Kongsvinger - Asker H U
9. Randaberg - Sandefjord B
10. Sandnes Ulf - HamKam H
11. Osasuna - Sporting Gijon H
12. Rayo Vallecano - Real Zaragoza H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 11.09.2011 17:55
1. Molde - Brann H
2. Haugesund - Lillestrøm H U
3. Odd - Fredrikstad B
4. Sogndal - Aalesund H U
5. Vålerenga - Start H
6. Alta - Løv-Ham H B
7. Bryne - Mjøndalen H U B
8. Kongsvinger - Asker H U
9. Randaberg - Sandefjord B
10. Sandnes Ulf - HamKam H U B
11. Osasuna - Sporting Gijon H
12. Rayo Vallecano - Real Zaragoza H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.