RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde festet seg til kvartfinale

Foto: Svein Ove Ekornsvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
To straffer og målkalas da Rosenborg og Molde møttes i cupens fjerde runde.

MOLDE - ROSENBORG 4-3:

Cupens fjerde runde ble innledet med et rivaloppgjør mellom to av storhetene i norsk fotball de siste tre årene. Molde fikk besøk av Rosenborg, og historien tatt i betraktning, var det klart for en underholdende kamp.

Sist lagene møttes i cupen, i 2009, vant Molde 5-0.

Det var imidlertid bare et lite målvorspiel i forhold til onsdagens heftige scoringsfest.

Til sammen ble det puttet sju mål, og med Magnus Wolff Eikrems avgjørende langskudd ett minutt før full tid, vant Molde fortjent 4-3 og gikk videre til kvartfinale i cupen.

Så langt, men ikke lenger, kom Ole Gunnar Solskjær også i fjor, men tapte mot Fredrikstad da det ble spilt om semifinaleplass.

Sist gang Rosenborg ble slått ut før kvartfinalene, var i 2008 da de tapte mot Kristiansund på straffespark i den andre runden.

Effektive Rosenborg scoret først
Molde var det klart beste laget på Aker Stadion i åpningsminuttene, og sto også for den første, store sjansen. Davy Claude Angan ble spilt fri i god posisjon, men sendte ballen rett i keeperhanskene til Daniel Örlund.

Minutter senere kom Rosenborg til sin første sjanse, og viste seg mer effektive enn de dominerende blåtrøyene fra Molde. Peter Ankersen slo lekkert inn til Rade Prica, som headet inn 1-0.

Like etterpå kom Angan til nok en stor målsjanse, men igjen manglet uttellingen. Alene med keeper plasserte Rosenborg-spissen ballen utenfor.

Så satt den, endelig. Joshua Gatt tråklet seg inn feltet og spilte fri Angan, som endelig traff nettmaskene.

Molde-jubelen stilnet imidlertid fort. Minuttet etter utligningen slurvet det blå forsvaret med en klarering, og Per Verner Rønning kunne sette inn 2-1 på en lekker, halv volley.

Rosenborg, som spilte uten sine faste midtstoppere, Stefan Strandberg og Jim Larsen, gikk dermed til pause med ledelsen, etter å ha scoret på to av tre målsjanser. Molde rundspilte til tider gjestene, men måtte innse at stilpoengene deles ut i Holmenkollen - ikke på fotballbanen.

To straffescoringer
Ole Gunnar Solskjær brukte pausepraten på å minne spillerne på at de ikke befant seg i hoppbakken, og Molde kom tilbake på gresset som effektiviteten selv.

Even Hovland utlignet til 2-2 på pasning fra Magne Hoseth, og sistnevnte ble selv målscorer da Jo Inge Berget ble felt i Rosenborg-boksen, og vertene fikk straffe. Hoseth fikk æren av å sette inn 3-2-målet, og Molde gikk for første gang opp i ledelsen. Fortjent, sådan.

Målkalaset ville imidlertid ingen ende ta, og de to toppklubben virket fast bestemte på at kampen ikke skulle avgjøres i løpet av ordinær tid.

Ti minutter etter at Hoseth plasserte ballen på krittmerket, kunne Rosenborgs Borek Dockal gjøre det samme. Espen Bugge Pettersen var nære å redde straffesparket, men ballen sneik seg bak Molde-keeperen og til 3-3.

Wolff Eikrem ville hjem å se EM-semifinalen, og avgjorde like gjerne kampen med ett minutt igjen. Med et vakkert langskudd avsluttet han den underholdende cupkampen med 4-3-scoringen, og Molde er klare for kvartfinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere