RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde har ikke gitt opp

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Molde var det klart beste laget i det første møtet med Legia, og drømmen om CL-spill lever fortsatt. Sjekk tippetipset.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips:Fin mulighet for Blackburn
V65 Bjerke: Espen klinker til
Viking Lotto:Her kan du vinne 158 mill!

Midtukekupongen består av kamper fra CL- og EL-kvalifiseringen og første runde i den engelske ligacupen. De første fem kampene spilles onsdag, de siste sju torsdag.

1. Legia Warszawa – Molde
Returkamp 3. runde CL-kvalik, første kamp endte 1-1.
Molde spilte en god førsteomgang i det første møtet, men rotet bort ledelsen halvveis etter hvilen og fikk en tøff avslutning på kampen med kun ti mann på banen det siste kvarteret. Grunnet bortemålsregelen er moldenserne nødt til å score minst ett mål for å kunne gå videre. Hadde god kontroll på Brann i 2-0-seieren i helgen og klatret til 12. plass.

Fredrik Gulbrandsen (karantene) og skadde Børre Steenslid og Kristoffer Vatshaug er ute.

Legia har full pott og 12-1 i målforskjell i den hjemlige ligaen etter tre runder. Er regjerende seriemester og tapte kun én seriekamp på hjemmebane forrige sesong (12-2-1).

Hjemmesterke Legia er favoritter i kveld, men Moldes toppnivå er såpass høyt at vi ikke utelukker norsk avansement. HU.

2. Zulte Waregem - PSV Eindhoven
Returkamp 3. runde CL-kvalik, første kamp endte 2-0 til PSV.
Zulte spiller CL-kvalifisering for første gang etter en sterk 2. plass i den belgiske ligaen forrige sesong. Står med full pott og 3-1 i målforskjell etter to serierunder.

PSV vant 3-2 borte mot Den Haag i serieåpningen i helgen og endte på 2. plass forrige sesong.

PSV har komfortable 2-0 å gå på fra det første møtet og har lang erfaring på dette nivået. Det er lite sannsynlig at Zulte tar seg videre sammenlagt, men uavgjort – som er et flott resultat for bortelaget – må likevel krysses av. UB.

3. Leeds – Chesterfield
1. runde ligacupen.
Leeds endte på en skuffende 13. plass i Championship forrige sesong og må opp et hakk for å kjempe om opprykk denne sesongen. Sesongåpnet med 2-1 hjemme mot sterke Brighton i helgen. Seiersmålet ble satt inn av nykommeren Luke Murphy, som ble kjøpt for 1 million pund fra Crewe i sommer, fire minutter på overtid. En flott start for den nye manageren Brian McDermott.

Den solide midtstopperen Sam Byram er ute med skade, mens Rodolph Austin soner karantene. Stephen Warnock betegnes som usikker.

Chesterfield åpnet med 2-0 borte mot Bury i League 2 i helgen. Var to poeng unna playoffspill forrige sesong. Forsvarsspilleren Liam Cooper er usikker, og kollegaen Ian Evatt står trolig over grunnet manglende kampform.

Nivåforskjellen på disse to er stor, og vi tror Chesterfield ryker ut i ligacupens første runde for sjuende året på rad. H.

4. Carlisle – Blackburn
1. runde ligacupen.
Carlisle fikk en marerittstart i League 1 i helgen, med tidlig utvisning og 1-5 hjemme mot Leyton. Endte på 17. plass forrige sesong. Har et stramt budsjett og tynn stall, men stammen i laget er bra, og også nesten identisk med laget som kjempet om playoffplass for to sesonger siden.

Derfor er det dårlig nytt at det var lagets kanskje beste spiller, spissen Lee Miller (24 mål på 60 kamper), som ble utvist mot Leyton. Han må sone dette oppgjøret og to kamper til. I tillegg er den rutinerte midtstopperen Sean O'Hanlon trolig ute med skade. Det er heller ikke godt nytt med tanke på at Carlisle hadde League 1s svakeste forsvar forrige sesong (77 baklengs).

Blackburn spilte 1-1 borte mot Derby i sesongåpningen i Championship i helgen. Havnet på en meget skuffende 17. plass i vår. To managere mistet jobben i klubben den sesongen, og vikaren Gary Bowyer har fått fast jobb. Etter to sesonger med mye intern uro og svake resultater, er klubben avhengig av stabilitet og ro for å kunne bygge seg opp til gammel storhet.

Spissen Ruben Rochina er ute i ca tre måneder grunnet en skulderskade. Han erstattes trolig av Leon Best, som kom inn som innbytter og utliknet mot Derby. Morten Gamst Pedersen var utelatt fra troppen i sesongåpningen og er trolig på vei bort fra klubben.

Blackburn har fortsatt en sterk stall selv om forrige sesong var elendig, og vi mener B holder her.

5. Notts County - Fleetwood Town
1. runde ligacupen.
Notts County kom tidlig under med 10 mann borte mot Sheffield United i serieåpningen i League 1 i helgen og tapte 1-2. Endte midt på tabellen forrige sesong. Gary Liddle soner karantene.

Fleetwood kom på 13. Plass i League 2 forrige sesong og åpnet med 3-1-seier over svake Dag & Red i helgen. Junior Brown pådro seg en smell sist og betegnes som usikker.

Begge managerne har varslet at de vil gjøre en del endringer i startoppstillingen, og det er derfor vanskelig å si hvor sterke lagene er. Vi stoler ikke helt på hjemmelaget, og slenger på et kryss til. HU.

6. Strømsgodset – Jablonec
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 2-1 til Jablonec.

Jablonec kom inn i denne runden etter å ha endt på fjerdeplass i den tsjekkiske ligaen forrige sesong. Var med i kvaliken også i 2011/2012-sesongen, og røk da ut for sterke AZ Alkmaar. Åpnet med 2-1 hjemme mot Slovacko i helgen.

Det første møtet i Tsjekkia var underholdende, med store sjanser til begge lag. Det var imidlertid ikke ufortjent at Jablonec knep seieren på overtid.

Lars-Christopher Vilsvik er solgt til Eintracht Braunschweig, men den viktige kantspilleren er med i troppen torsdag.

Godset er normalt bunnsolide i Drammen, og vi tror de slår tilbake med seier. H.

7. Differdange – Tromsø
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 1-0 til Tromsø.

Differdange fra Luxembourg har sensasjonelt spilt seg fram til denne runden etter å ha eliminert et så sterkt lag som Utrecht. Vant da hjemmekampen 2-1 og presterte knallsterke 3-3 borte. Kom på fjerdeplass i serien forrige sesong. Sesongens første seriekamp skulle vært spilt i helgen, men ble utsatt.

Tromsø varierer veldig i prestasjonene denne sesongen. Kom under 0-2 hjemme mot VIF i helgen, men spilte etter hvert en god kamp og hadde fortjent bedre enn 2-2. Saliou Ciss er skadet.

Tromsø var det førende laget i det første møtet i Tromsø og vant fortjent 1-0, men vi skal ikke undervurdere et lag som har slått ut Utrecht. HUB.

8. Rubin Kazan – Randers
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 2-1 til Rubin.
Hjemmelaget har åpnet med kjedelige 1-3-0 og 3-2 i målforskjell i den hjemlige ligaen. Endte på 6. plass siste sesong og var klart best på hjemmebane (10-2-3).

Randers stod med to uavgjorte i Superligaen før det ble en sterk 3-1-seier borte mot FC København i helgen. Spilte kvalifisering til EL-kvalik også i 2009 og 2010, kom ikke videre fra 3. runde.

Rubin har gjort det meget bra i Europa de siste årene og er store favoritter på folkerekka. Kun 14 prosent har krysset av for U, og vi spekulerer derfor i en overraskelse som heve premiene. HU.

9. Kuban Krasnodar – Motherwell
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 2-0 til Kuban.

Kuban Krasnodar deltar i EL for første gang etter å ha kommet på 5. plass i den russiske serien forrige sesong. Hadde da sterke 8-6-1 hjemme. Årets sesong er innledet med 1-3-0.

Motherwell prøvde seg både i Champions League-kvalik og i Europa League-kvalik sist sesong. I tredje kvalifiseringsrunde i CL røk laget 0-2 hjemme og 0-3 borte for Panathinaikos. Fikk så sjansen i playoffrunden i Europa League, men kom seg ikke til gruppespillet etter å ha tapt 0-2 hjemme og 0-1 borte for Levante. Gjorde en flott sesong i Skottland i fjor og endte på andreplass. Åpnet med 1-0 borte mot Hibernian i helgen.

Kuban er store favoritter til avansement etter sterke 2-0 i Skottland, og det spørs om Motherwell prioriterer torsdagens kamp når utgangspunktet er så håpløst. H.

10. Zürich - Slovan Liberec
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 2-1 til Slovan.

FC Zürich kommer inn i denne runden. Sveitserne var med i gruppespillet i Champions League i 2009 og i Europa League i 2011. Endte på fjerdeplass i den hjemlige serien sist sesong, etter 9-1-8 på hjemmebane og 7-6-5 på bortebane. Årets sesong er innledet med 1-1-2, og hvis når man tar med 1-2 i Tsjekkia, har sveitserne tapt tre kamper på rad.

Alain Nef ble utvist i sluttminuttene sist og soner torsdag.

Slovan Liberec gikk videre på bortemålsregelen fra 2. runde etter å ha tapt 1-2 borte for Skonto Riga og vunnet hjemmekampen med 1-0. Tsjekkerne var med i Champions League-kvalifiseringen i fjor, men røk da mot CRF Cluj. I EL ble det 4-6 sammenlagt mot Dnipro. Endte på tredjeplass i serien i fjor, men hadde bare 6-2-7 på bortebane. Tapte hele 0-4 borte for Mlada Boleslav i helgen etter å ha innledet med to trepoengere i serien.

Zürich ledet lenge 1-0 i det første møtet mellom disse to, men tapte altså til slutt 1-2. Vi tror på en ny jevn kamp mellom to svake lag. HUB.

11. Thun – Häcken
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 2-1 til Thun.

Thun var sist med i Europa i 2011. Kom seg til denne runden ved å slå ut Chickura 2-0 hjemme og 3-1 i returmøtet borte. Kom på femteplass i den sveitsiske serien i fjor, men hadde hele 22 poeng opp til serievinner Basel. Årets sesong er innledet med 1-1-2.

Göteborg-laget Häcken ble av flere eksperter regnet som en outsider til serietittelen i Allsvenskan denne sesongen, men etter 18 spilte serierunder er laget nede på en svært skuffende 10. plass. Slo ut brukbare Sparta Praha i forrige EL-runde etter å ha spilt 2-2 borte i det første møtet og vunnet hjemmekampen med 1-0.

Thun har et flott utgangspunkt etter 2-1 på Gamla Ullevi. Og selv om de ikke kan regnes blant de aller beste sveitsiske lagene, bør det bli seier mot et formløst Häcken som har tapt 10 av 18 seriekamper. H.

12. Malmö – Swansea
Returkamp 3. runde EL-kvalik, første kamp endte 4-0 til Swansea.

Swansea kommer inn i denne runden og kvalifiserte seg til Europa League etter å ha vunnet ligacupen i vår. Har ikke spesielt mye erfaring fra Europa, men har to sterke sesonger bak seg i Premier League med henholdsvis 11 og 9. plass.

Malmö henger som vanlig sterkt med i Allsvenskan og er på andreplass etter 18 runder, to poeng bak serieleder Helsingborg. Har møtt enkel motstand i de to første EL-rundene og var med i gruppespillet i 2011/12-sesongen.

Med 4-0 til Swansea i det første møtet er avansementet i praksis avgjort, og dette er en kamp som fort kan bli nedprioritert av waliserne. Vi ser oss derfor nødt til å helgardere. HUB.

96-rekker
1. Legia Warszawa - Molde HU

2. Zulte Waregem - PSV Eindhoven B

3. Leeds - Chesterfield H

4. Carlisle - Blackburn B

5. Notts County - Fleetwood Town HU

6. Strømsgodset - Jablonec H

7. Differdange - Tromsø HB

8. Rubin Kazan - Randers HU

9. Kuban Krasnodar - Motherwell H

10. Zürich - Slovan Liberec HU

11. Thun - Häcken H

12. Malmö - Swansea HUB

Klikk her for å levere dette forslaget

432-rekker
1. Legia Warszawa - Molde HU

2. Zulte Waregem - PSV Eindhoven UB

3. Leeds - Chesterfield H

4. Carlisle - Blackburn B

5. Notts County - Fleetwood Town HU

6. Strømsgodset - Jablonec H

7. Differdange - Tromsø HUB

8. Rubin Kazan - Randers HU

9. Kuban Krasnodar - Motherwell H

10. Zürich - Slovan Liberec HUB

11. Thun - Häcken H

12. Malmö - Swansea HUB

Klikk her for å levere dette forslaget

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest