RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Molde har tapt kvart milliard

Sist oppdatert:
Siden årtusenskiftet har serielederens satsing kostet flesk.

Ifølge Finansavisen har Molde Fotball tapt hele 225,5 millioner kroner siden 1999. Kjell Inge Røkke, Aker og Bjørn Rune Gjelstens satsing på klubben koster med andre ord flesk.

- Det er veldig mye penger. Men både i fotballselskapet og klubben har det hele tiden vært kontroll over økonomien, og det er ikke brukt en eneste krone som det ikke er dekning for, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til Finansavisen.

Kjell Inge Røkke ga personlig 21,7 millioner kroner til Molde Fotball i 2010. Samme år var underskuddet på 20,3 millioner kroner.

Det største enkeltunderskuddet kom i 2001, da klubben tapte hele 27,5 millioner kroner, mens det beste året i perioden kom i 2006 da underskuddet ble på 5,4 millioner kroner.

I år ser satsingen imidlertid ut til å betale seg i form av sportslig suksess. Molde topper Tippeligaen, og ansees som storfavoritt til å hente hjem gullet.

Bjørn Rune gjelsten er ikke like tungt inne i statsingen som sin kompanjong Røkke, men innrømmer at det er farlig å satse på fotball om det er overskudd man ønsker.

- Vi som er med på spleiselaget er både bemidlede og realistiske. Å investere i fotballspillere er risikosport, sa Gjelsten til Finansavisen i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere