*Nettavisen* Sport.

Molde-helt med drømmescoring i Citys sjokktap

DEN STORE HELTEN: Mame Biram Diouf feirer med egne supportere etter å ha sendt Stoke i ledelsen mot City med et drømmemål. Foto: (All Over Press)

Mame Biram Diouf avgjorde mot den regjerende seriemesteren.

30.08.14 19:02

MANCHESTER CITY - STOKE 0-1:

Manchester City var et av fire lag som sto med full pott etter to serierunder, og var ventet å ta tre nye poeng da Stoke kom på besøk.

Det skulle imidlertid ikke bli noen enkel oppgave.

Stoke har nemlig et meget solid forsvar. Ikke minst har de tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf.

Senegaleseren hadde sett lagkameratene forsvare seg heroisk den første timen på Etihad, og tenkte etter hvert at det var på tide å bidra med noe selv også.

Den gamle helten på Aker Stadion mottok ballen på egen banehalvdel og satte fart i duell med Aleksandar Kolarov og Vincent Kompany. Diouf parkerte begge to og satte til slutt ballen mellom beina på en svak Joe Hart.

Det ble også det eneste målet, og Stokes sjokkseier mot Manchester City var et faktum.

- Det skjedde bare, og det eneste jeg tenkte på var å holde meg på beina og fortsette mot mål. Vi skal nyte denne seieren, det er en virkelig stor en, sier Diouf ifølge BBC etter kampen.

City-manager Manuel Pellegrini var naturlig nok langt ifra like fornøyd.

- Det er et overraskende tap ettersom vi forventer mer av oss selv enn å tape mot Stoke. Vi prøvde alt mulig, men vi var ikke kreative nok og klarte ikke å finne rommene ute på banen, sier Pellegrini, som ikke likte det han så da Diouf scoret kampens eneste mål.

- Jeg er bekymret over måten de scoret målet sitt på. Det var altfor lett, forteller chileneren.

Svakt hjemmelag
Det tok lang tid før Manchester City klarte å skape de store mulighetene denne lørdagen.

Pasningsspillet var av uvanlig svak karakter, og i det hele tatt virket de blåkledde ganske så uinteresserte i løpet av de første 45 minuttene.

På overtid i første omgang skulle imidlertid Yaya Toure få en alle tiders mulighet til å sende vertene i garderoben med ledelse, men ivorianerens avslutning tok i tverrliggeren og gikk over.

Da lagene kom utpå igjen etter pausepraten var det altså Stoke som skulle ta en overraskende ledelse gjennom Mame Biram Diouf, da den tidligere Molde-spissen lekte seg forbi Citys forsvar.

Like etter kunne samme mann fort ha doblet ledelsen, men dessverre for Stoke nådde han akkurat ikke fram på Peter Odemwingies innlegg.

Ropte på straffe
Resten av oppgjøret handlet om at City presset, mens bortelaget kontret.

Manuel Pellegrinis menn ropte på straffespark både én og to ganger, men ble ikke hørt av dommer Lee Mason.

Dermed ble det med Dioufs ene mål, og Stoke sikret seg en meget sterk trepoenger mot den regjerende seriemesteren.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.