MOLDE - STRØMSGODSET 4-2:

AKER STADION, MOLDE (Nettavisen): Molde viste ingen nåde med Strømsgodset onsdag.

Etter kollapsen i Haugesund for noen dager siden, slo Molde sterkt tilbake mot medaljekandidaten på den andre banehalvdelen.

Romsdalingene vartet tidvis opp med strålende angrepsspill, og ga seg ikke før de hadde scoret fire mål. TV2s kommentator lot seg imponere av seriemestrene fra 2014.

- Det er verdensklasse, brølte Harald Bredeli etter 3-0-målet.

Angrende Ingebretsen

Bjørn Petter Ingebretsen var langt fra fornøyd med det han fikk se av laget sitt, men understreker at det ikke bare handlet om hans gutters prestasjoner.

- Først og fremst møter vi et veldig godt lag, konkluderer «BP» overfor Nettavisen.

- Og så gjør vi ikke den defensive jobben. Vi er for dårlig i returløp, for dårlig i gjenvinning og har for dårlig balanse, sier han frustrert.

Til tross for at spillerne ikke leverte slik han hadde ønsket og forventet, tar han også sin del av skylden for den pinlige starten.

- Hvis vi kunne startet kampen på nytt nå, ville jeg ikke gjort det samme igjen. Da ville jeg lagt oss lavere i banen, avslutter Godset-treneren.

- Han nådde bunnen

Ole Gunnar Solskjær overså baklengsmålene i dagens kamp, og var veldig fornøyd med den offensive fotballen Molde viste sine hjemmetilhengere.

- Starten vår var helt unik. Tre mål på 25 minutter, da taper ikke vi kampen, sier han tydelig fornøyd til Nettavisen etter kampslutt.

Tomålsscorer Mohamed Elyounoussi fikk velfortjent ros av sjefen etter kampslutt.

- Han var veldig god i dag, og det visste jeg at han kom til å være. Han nådde bunnen da han bommet på åpent mål mot Haugesund sist. I dag var han skikkelig tent, og da løsnet det for han, forklarer kristiansunderen.

Tidlig ledelse

Publikum hadde knapt funnet setene sine før Fredrik Gulbrandsen (23) startet terroriseringen av Strømsgodset-forsvaret.

Etter tre minutter kom første varselskudd fra måltyven. Etter et angrep av bortelaget satt Molde fart fremover. En nydelig kontring endte til slutt opp hos Mohamed Elyounoussi. Norsk-marokkaneren fant Gulbrandsen, men avslutningen ble mesterlig reddet av Espen Bugge Pettersen.

Fire minutter seinere måtte imidlertid den tidligere Molde-keeperen plukke ballen ut av buret. På utsøkt vis fikk Gulbrandsen lurt ballen forbi Marius Høibråten nede ved hjørneflagget, og tatt ballen med seg inn i feltet, og satt den forbi Bugge Pettersen.

Magiske «Moi»-minutter

Molde fortsatte det massive presset etter scoringen, og fikk mange gode sjanser til å doble ledelsen.

Etter 22 minutter smalt det igjen. Harmeet Singh skjøt ballen inn foran mål. På bakre stolpe kom Elyounoussi i hundre, og knuste ballen opp i hjørnet.

Men driblefanten ga seg ikke med det. Kun to minutter senere vartet blåtrøyene opp med et nydelig angrep på venstresiden. Per Egil Flo trillet ballen til Gulbrandsen som på nydelig vis flikket ballet videre med hælen videre til «Moi». Alene med Godset-målvakten gjorde han ingen feil, og 3-0 til hjemmelaget før 25 spilte minutter.

TV2s kommentator Harald Bredeli lot seg rive med av den nydelige scoringen.

- Det er klasse. Det er bare å reise seg og applaudere. De gjør det kanskje ikke i Drammen, men ellers i Fotball-Norge gjør de det. To kjappe av Elyounoussi. Det er praktfullt! Det er praktfull fotball! Det er vidunderlig herlig fotball. Det er verdensklassefotball!, ropte kommentatoren da Mohamed Elyounoussi satt inn kampens tredje mål.

Tok timeout

Etter 3-0-scoringen var det en tydelig irritert kaptein for bortelaget. Lars-Christopher Vilsvik tilkalte seg alle spillerne, inkludert målvakt Bugge Pettersen. Rundt egen sekstenmeter sa han noen velvalgte ord til sine gutter, mens Molde jublet.

Hva som ble sagt er usikkert, men etter tordentalen reiste klubben fra Drammen seg, og skapte noen farlige muligheter. Det ble imidlertid ingen uttelling før lagene gikk til pause.

Etter pausen fikk de marineblå uttelling. Etter 61 minutter reduserte Petter Vaagan Moen med en nydelig volley. Dermed ble håpet tent for bortelaget.

Ny kalddusj

Drammenserne fikk ikke juble lenge. Bare noen få sekunder etter reduseringen klønet bortelaget det skikkelig til igjen.

Thomas Amang utfordret forsvarsrekken, og fikk på merkelig vis komt seg forbi både forsvar og keeper. På streken kom Gustav Valsvik for å rydde opp. Det gikk imidlertid ikke slik han ønsket. Klareringsforsøket endte i foten til innbytter Amang, som fikk taklet ballen inn i det tomme målet.

Bortelaget fikk en sein redusering etter 80 minutter av Francisco Junior, men klarte aldri å komme nærmere enn 4-2.

Dermed klatret Molde opp på sølvplass, mens Godset lurer fire poeng bak, på 5. plass.

16.mai reiser Solskjærs gutter til Skien, mens drammenserne får besøk av Sarpsborg på fotballens festdag.