RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GOD KAMP: Molde-spillerne leverte en god kamp da de spilte 1-1 mot Ajax torsdag kveld.
GOD KAMP: Molde-spillerne leverte en god kamp da de spilte 1-1 mot Ajax torsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde imponerte igjen i Europa League

Men denne gangen måtte de klare seg med uavgjort.

MOLDE - AJAX 1-1:

Det ble «bare» uavgjort for Molde mot Ajax torsdag kveld, men de blåkledde fra Møre og Romsdal kan se seg godt fornøyd med nok en bra gjennomført kamp i Europa League.

Eirik Hestad sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun syv minutter, men gjestene slo tilbake og sikret 1-1 da Viktor Fischer utlignet i førsteomgang.

Selv om Ajax styrte mye av kampen, hadde Molde sjanser til å stikke av med seieren. Men til tross for gode muligheter til begge lag, endte det uavgjort.

Drømmestart

Molde sjokkerte mange da de slo tyrkiske Fenerbahce borte i den første kampen i gruppespillet i Europa League i september. Torsdag kveld så det tidlig ut som festen skulle fortsette på Aker Stadion da Eirik Hestad sendte hjemmelaget i ledelsen mot Ajax etter bare syv minutter spill.

Etzaz Hussain som slo en flott 45-graderspasning til Hestad som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Scoringen vekket imidlertid gjestene. Ti minutter senere holdt Riechedly Bazoer på å utligne for nederlenderne da han ladet kanonen fra nærmere 25 meter, men heldigvis for de blåkledde traff ballen kun stolpen.

Viktor Fischer hadde derimot marginene med seg da han forsøkte seg med et langskudd få minutter senere. Skuddet traff en Molde-spiller på veien mot mål, noe som førte til at keeper Ethan Horvath ikke klarte å hindre ballen fra å gå i mål.

Gjestene styrte mye av spillet utover omgangen, men Molde viste farlige tendenser på kontringer. Likevel ble det ikke flere mål før hvilen.

God Horvath

Hjemmelaget viste også i andreomgang at de hadde store forhåpninger om å stikke av med seieren mot Ajax.

Molde kjempet hardt etter hvilen og det var en nokså jevn start på omgangen. Likevel var det gjestene som skapte den første store muligheten etter 57 minutter.

Målscorer Fischer fikk en stor mulighet til å sende Ajax opp i ledelsen da han fikk heade alene fra cirka fem meter, men Molde-keeper Horvath vartet opp med en fantastisk redning og holdt hjemmelaget inne i kampen.

Mot slutten av kampen kom Molde mer med i kampen og de blåkledde skapte flere store sjanser.

Innbytter Joona Toivio sendte blant annet et skudd i stolpen på frispark 15 minutter før slutt.

Ett minutt på overtid så det imidlertid ut til at Ajax skulle stikke av med seieren. Gjestene traff tverrliggeren etter en corner, men klarte aldri å kjempe ballen over streken.

Dermed endte det 1-1 på Aker Stadion.

Se siste episode av Tippemagasinet under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere