Molde-Kamara sendte stikk til RBK-profil

MELDTE: Moldes Ola Kamara jubler foran supporterne tter 3-1 seieren mot Strømsgodset. Etter kampen sendte han et stikk til RBK-profil Pål André Helland.

MELDTE: Moldes Ola Kamara jubler foran supporterne tter 3-1 seieren mot Strømsgodset. Etter kampen sendte han et stikk til RBK-profil Pål André Helland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Mange snakker om at Pål Andre Helland har x-faktor. Han har to «tap in-scoringer».

29.04.15 22:59

MOLDE - STRØMSGODSET 3-1:

MOLDE (Nettavisen): Mohamed Elyounoussi og Ola Kamara senket David Nielsens menn i kveldssolen på Aker Stadion.

Etter kampen sendte 20-åringen en klar beskjed til Per-Mathias Høgmo og resten av landslagsledelsen.

- Jeg er klar. Og det har jeg vært veldig lenge, sier Elyounoussi kontant til Nettavisen.

FÅR ET STIKK: Pål André Helland. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Unggutten scoret to mål mot drammenserne. Dermed står han med fire mål på fem kamper.

Ola Kamara er imponert over det den talentfulle vingen gjør på banen.

- Mange snakker om at Pål Andre Helland har x-faktor. Så kan du jo se målene til «Moi» da. Helland har to tap in-scoringer mot Aalesund, mens Elyounoussi har limt ballen i krysset mot Odd og Bodø/Glimt, i tillegg til scoringene i dag. Det er mye mer x-faktor over det, forteller han til Nettavisen.

- Dersom vi ser på x-faktor og mål, så syns jeg det «Moi» viser er bedre, sier Kamara.

Høgmos assistent Jarl Torske var tilstede på Aker Stadion under onsdagens kamp. Molde-spissen føler seg sikker på at «Moi» snart blir å se i den røde landslagstrøyen.

- Jeg er sikker på at de følger med på han. Han er snart med i troppen hvis han fortsetter slik, sier Kamara.


Scoret mot gamle lagkamerater

Ola Kamara tok seriegull med Strømsgodset i 2013. Onsdag sto han på motsatt banehalvdel, og scoret mot drammenserne. Det ble en helt spesiell opplevelse for Oslo-gutten.

- Det var en typisk goalgetter-scoring. Det er ekstra gøy at jeg klarer det mot Godset. Jeg hadde skikkelig mye adrenalin i kroppen før kampen, og kjente at det betydde mye. Da jeg så ballen gå inn i mål var det ekstremt deilig, forteller han med et stort smil om munnen.

Til tross for den viktige utligningen valgte Molde-spilleren å droppe feiringen. Det er en avgjørelse han hadde tatt før kampen var i gang, og etter seieren var sikret forklarte han hvorfor.

- Jeg har veldig stor respekt for den klubben. De har betydd mye for min karriere, samtidig som jeg nok har betydd en del for de også. Jeg har et veldig godt forhold til de, og slik vil jeg at det skal være videre også, utdyper han.

GOD: Moldes Mohamed Elyounoussi (midten) setter inn 3-1 over keeper Espen Bugge Pettersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Ikke krise
David Nielsens lag fikk en god start på kampen, og gikk opp i ledelsen etter et drøyt kvarter. Men etter scoringen raknet det for laget fra Drammen.

- Vi starter veldig bra, men da vi gikk opp i ledelsen ga vi fra oss initiativet. Jeg vil at vi skal fortsette slik vi gjorde, også etter vi scoret. Det gjorde vi ikke, og da scorer Molde på de små feilene vi gjør, sier en skuffet Godset-trener til Nettavisen etter kampen.

Det så lenge ut til å gå mot 1-1 til e, men Elyounoussi fikk pirket inn en scoring rett før pausesignalet. Det kan ha vært avgjørende, skal vi tro Nielsen.

- Hvis vi hadde komt oss til pause med 1-1 tror jeg vi kunne gjort dette langt mer spennende, men når Molde går i ledelsen sliter vi. Da må vi jage, og det er vanskelig mot et så godt lag.

- Vi ville gjerne ha med oss noe fra denne kampen, men vi vet at vi møter et av de beste lagene i Tippeligaen. Vi er ikke det eneste laget som kommer til å tape på Aker Stadion, så det ikke noe krise, avslutter han.

FORNØYD: Moldes trener Tor Ole Skullerud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- En urolig kamp
Tor Ole Skullerud kunne sette tre nye poeng i banken. Til tross for seieren var ikke Molde-treneren helt fornøyd.

- De første 15 minuttene er dårlig. Vi gjør mange sløve balltap, men etter hvert blir vi bedre. Men kampen er veldig urolig, forklarer Skullerud til Nettavisen.

Strømsgodset scoret etter et innlegg fra dypt i banen, ikke helt ulikt den første scoringen til Odd i åpningskampen. Det har den tidligere U21-landslagstreneren bitt seg merke i.

- Det må vi forsvare oss mye bedre på. Det er godt gjort av Godset, men vi må unngå slikt. Jeg vil gjerne ta en nærmere titt på inngangen til det innlegget, og hva som skjer i forkant. Der tror jeg vi kan gjøre det bedre, fastslår han.

Til tross for flere gode prestasjoner av egne spillere, var det én spiller Skullerud la særlig merke til under kveldens kamp. Og det var ikke en av sine egne.

- Jeg syns Gustav Wikheim spilte en fantastisk kamp. Han var en av de aller beste spillerne på banen i dag, avslutter suksesstreneren.

Tabelltopp i sikte
Det var Strømsgodset som kom best i gang. Etter fem minutter fikk David Nielsens menn ballen i mål, men Svein Oddvar Moen blåste av for offside. Drammenserne lot seg ikke deppe av den grunn, og etter drøyt 13 minutter fikk de uttelling. Peter Kovacs styrte inn et nydelig innlegg fra Vilsvik.

De blå fra rosenes by maktet likevel å reise seg. Da kampen var en halvtime gammel fikk Ola Kamara kjempet inn en scoring mot gamleklubben. Dermed så det ut til å gå mot uavgjort til hvilen, men Mohamed Elyounoussi ville det annerledes. Kun sekunder før dommeren skulle blåse til pause, fikk den unge Molde-vingen pirket inn 2-1-målet.

Etter hvilen skapte begge lagene mindre sjanser. Kampen vippet lenge, men til slutt av det Elyounoussi som kunne juble igjen. Etter et innlegg fra høyresiden ble det kommunikasjonssvikt i Godset-forsvaret. Dermed landet ballen i føttene til 20-åringen, som lobbet ballen elegant over Bugge Pettersen.

Dermed endte kampen 3-1, og alle poengene ble værende igjen på Aker Stadion.

I neste serierunde reiser moldenserne til Stavanger for å møte Viking. Strømsgodset får besøk av Sarpsborg 08 i Drammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag