RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde-kapteinen: - Landets beste høyreback

GOD: Martin Linnes imponerte mot Aalesund.
GOD: Martin Linnes imponerte mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men det kan ha vært Martin Linnes' sin siste kamp for blåtrøyene.

Molde – Aalesund 5-0:

AKER STADION (Nettavisen): Det ble alt annet enn et jevnt og tett lokaloppgjør da Aalesund gjestet Aker Stadion søndag kveld. De blå fra rosenes by knuste til slutt tangotrøyene 5-0.

I hovedrollen sto en 22 år gammel høyreback. Martin Linnes scoret to mål og var nest sist på 4-0-scoringen. Daniel Berg Hestad er ikke i tvil om talentet til den tidligere Kongsvinger-spilleren.

- Jeg syntes han er Norges beste høyreback. Vi visste at Aalesund ville spille veldig trangt, og da blir det mye plass for han på kanten. Det utnyttet han til det fulle. Han var fantastisk, sier Molde-kapteinen til Nettavisen.

Hovedpersonen selv er litt mer ydmyk i forhold til kampen om backplassen på det Norske landslaget.

- Det gikk jo veldig bra i dag, men jeg vet ikke om jeg er best helt enda. Omar (Elabdellaoui) og Tom (Høgli) har ligget et steg foran meg en stund, men jeg er jo i veldig god form nå, sier Molde-helten.

Kan forsvinne neste uke
Nå kan det imidlertid være slutt må Molde-eventyret til backen. Han innrømmer til Nettavisen at det er interesse for hans tjenester.

- Ja, det er nok klubber som er interesserte. Det har det i alle fall vært, avslører Linnes.

Tror du selv at du forsvinner neste uke?

- Ingen dører er lukket enda, men tiden begynner å renne ut. Jeg er forberedt på at jeg blir her ut året. Vi får se om det dukker opp et fornuftig og godt nok bud, utdyper han.

Tor Ole Skullerud er derimot ikke redd for at landslagsspilleren forsvinner fra klubben.

- Jeg føler meg ganske sikker på at vi får beholde han litt til, sier Molde-treneren til Nettavisen.

- Han er som skapt for oss
Skullerud var en veldig glad mann etter kampslutt. Nå innrømmer han at han lot seg imponere av sitt mannskap.

BEHOLDE: Tor Ole Skullerud ønsker å beholde Martin Linnes.

- Jeg ser et fantastisk godt Molde-lag i dag, som gjør en av årets beste prestasjoner i alle spillets faser. Jeg er imponert over det vi gjør, avslører han.

Han klarte heller ikke å skjule sin begeistring over Martin Linnes sitt spill.

- Martin er som skapt for oss. Han er som skapt for den back-rollen vi ønsker å ha. Stor fart, stabilt god med ballen og nå scorer han også mål, så han er akkurat den backen vi vil ha, forklarer Skullerud.

- En «off-day»
Etter kampslutt var det en slagen Aalesund-trener som møtte pressen. Likevel ønsker han ikke å svartmale situasjonen klubben befinner seg i.

- Jeg opplever det som en «off-day». Det er ikke i nærheten av det vi har gjort tidligere denne sesongen. Vi har tapt mange kamper, men de har stort sett vært jevnspilt, forklarer Jan Jönsson Nettavisen.

Han er likevel klar på at tangotrøyenes tabellposisjon ikke lyver.

- I dag er vi rett og slett ikke bedre enn dette, men det er ikke nå vi innser alvoret. Vi har forstått at dette kunne bli en kamp i bunn av tabellen helt siden første spark på ballen, utdyper svensken.

- Håper Aalesund overlever
Etter tapet for Molde, befinner Aalesund seg på 13. plass, kun to poeng over plassen som gir direkte nedrykk. Daniel Berg Hestad, som har spilt lokaloppgjør mot Aalesund så lenge han kan huske, håper rivalen klarer å berge plassen.

- Jeg håper de overlever i år. Tippeligaen trenger disse lokaloppgjørene. Det er fantastiske kamper å spille. I tillegg gir de ofte fulle tribuner, noe som ikke skjer for ofte i Tippeligaen for tiden, sier den rutinerte moldenseren.

Det er en beskrivelse Aalesund-trener Jan Jönsson er helt enig i.

- Lokaloppgjørene er viktig for ligaen og for supporterne. Vi skal gjøre alt for at fansen skal få oppleve disse kampene i Tippeligaen neste år også, forklarer svensken.

Opprettholder luken ned til Odd
Molde tok altså en tidlig ledelse da Fredrik Gulbrandsen lurte ballen forbi Sten Grytebust etter et drøyt kvarter av første omgang. Bare syv minutter senere doblet Molde ledelsen da Martin Linnes sitt innlegg gikk rett i mål, via stolpen. Backen ga seg ikke med det. Etter halvtimen spilt la han på til 3-0, som også var resultatet til pause.

Andre omgang så lenge ut til å bli målløs, men ti minutter før slutt var Linnes på farten igjen. Denne gangen trillet han ballen til Daniel Chima Chukwu, som fikk en enkel jobb med å skli inn 4-0. Samme mann fastsatte sluttresultatet til 5-0 like før slutt.

Dermed opprettholder Molde luken på seks poeng ned til Odd. Situasjonen til Aalesund er derimot forverret. Tangotrøyene har to poeng ned til plassen som gir direkte nedrykk.

Neste serierunde tar Aalesund i mot fjorårets seriemester, Strømsgodset, på Color Line Stadion, mens Molde reiser til Bergen for å møte nedrykkstruede Brann.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere