*Nettavisen* Sport.

Molde-profil: - Fagermo skyter med løskrutt

Molde-profilene nekter å irritere seg over Dag-Eilev Fagermos stadige uttalelser om at seriemesterne er «kjøpelag». Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Molde-profilene nekter å irritere seg over Dag-Eilev Fagermos stadige uttalelser om at seriemesterne er «kjøpelag».

22.11.14 17:07

– For oss er det viktigst å prestere på banen, ikke prate om utenomsportslige ting og skyte med løskrutt som han gjør, sier landslagskeeper Ørjan Nyland.

Midtbanespiller Harmeet Singh vil heller ta igjen med beina ute på Ullevaal-gresset mot Odd søndag.

– Jeg personlig og klubben generelt bryr oss ikke om det som blir sagt der nede. Den beste måten å prate på er å gjøre det ute på banen med ballen. Vi lar beina prate for seg selv. De får prate så mye dem vil, så skal vi prøve å spille fotball, sier Singh.

– Bra noen har ressurser

Molde blir dobbeltmester med seier i søndagens cupfinale mot serietreer Odd. Veteranen Daniel Berg Hestad mener norsk fotball har godt av at det finnes klubber med solide økonomiske ressurser.

– Nei, det bryr vi oss ikke om. Det er bra at vi har ressurser i norsk fotball, slik at ikke alle må spinke og spare hele tiden. I det lange løp er det bra for hele eliteserien at noen kan beholde spillere og eventuelt få suksess i Europa, sier Hestad.

Samtidig erkjenner han at MFK ikke har vært flinke nok til å få fram egne produkter.

– Vi må innrømme at vi ikke har fått opp nok spillere gjennom årene etter 90-tallet, hvor vi fikk fram en del. Vi har jobbet hardt for å snu det. Og ikke glem at vi ofte henter unge spillere og utvikler dem i Molde. De vet også at de får lov å reise ut. Det er viktig at Molde ikke legger kjepper i hjulene, fortsetter Hestad som er klar for cupfinale 20 år etter at han var med på å senke Lyn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Molde bryr seg ikke om kjøpelag-uttalelsene fra Odd-leieren. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Dro til Tyskland

Og mens mange her hjemme har vært opptatt av «kjøpelag»-kritikken fra Skien, har Molde-trener Tor Ole Skullerud styrt unna det meste og tatt med seg sitt mannskap til Berlin denne uken.

– Min erfaring er at det bør og må man gjøre, sier Skullerud om hvorfor MFK reiste utenlands.

– Hva kan du fortelle om det dere har trent på i Berlin?

– Jeg kan fortelle det meste, egentlig. Vi har trent på det konseptet som vi har vært tro mot i hele år. Vi har ikke begynt med så veldig mye nytt. Vi har slappet av, vært samlet under samme tak og det er bra om spillerne våkner og tenker på cupfinale. Det er litt av poenget, bare det ikke blir for mye og for tidlig, sier Skullerud.

De elleve som starter for MFK søndag har alle fått beskjed dagen før dagen. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag