*Nettavisen* Sport.

Molde reddet av 16-åring: - Han er en målscorer

HELT: Sander Svendsen (16) kunne spilt Norway Cup. Torsdag scoret han i Europa.

HELT: Sander Svendsen (16) kunne spilt Norway Cup. Torsdag scoret han i Europa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Kunne spilt Norway Cup - scoret i Europa.

31.07.14 22:10

ZORYA LUHANSK MOLDE 1-1:

Molde så ut til å tape bortekampen for ukrainske Zorja, men like før slutt ga Sander Svendsen (16) Tor Ole Skulleruds menn et glimrende utgangspunkt da han utlignet til 1-1.

– Han er en målscorer, så det var gøy for Sander. Det var også veldig viktig for oss, sa Molde-trener Skullerud til klubbens eget nettsted like etter at oppgjøret i Ukraina var over.

Det var få målsjanser i kampen, og Skullerud var godt fornøyd med måten spillerne gjennomførte kampen på.

– Jeg synes vi spilte en bra bortekamp. Vi ga bort veldig lite sjanser imot. Det er viktig på bortebane i Europa. Det er et langskudd som fyker inn. Et fint mål, og da fikk de mer energi. Da hadde vi kampen, og det målet snudde litt på det, sa Skullerud.

Traff med byttene

Zorja tok ledelsen ved Nikita Kamenjuka da det var spilt 62 minutter, og minuttet før klokken viste full tid ledet hjemmelaget fremdeles 1-0 i 3. runde av europaligakvalifiseringen.

Da reddet innbytter Svendsen uavgjort for Molde med sin 1-1-scoring. 16-åringen ga samtidig klubben et glimrende utgangspunkt med tanke på avansement.

Med bortemål må det ukrainske laget score minst én gang for å gå videre etter ordinær tid i neste ukes returkamp i Molde.

– Vi kommer bra tilbake på slutten, og innbytterne er involvert i målet. Det var spreke innhopp. Det var bytter vi traff med. Det er gøy, spesielt med Sander, sier treneren.

Presset tilbake

Etter utligningen ble Molde presset tilbake av hjemmelaget, men klarte å holde unna. Skullerud tror laget har gode muligheter til å gå videre.

– Ja, det tror jeg. De er et godt fotballag, men jeg tror vi har en bra sjanse. Vi gleder oss til å få dem til Molde, sier han.

Kampen ble spilt i Kiev på grunn av urolighetene øst i landet. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.