*Nettavisen* Sport.

Molde sikret gullet

GULL: Molde-spillerne jubler. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Tor-Ole Skulleruds menn ble seriemestere 2014.

04.10.14 23:54

VIKING - MOLDE 1-2:

Siden Odd tapte poeng i 2-2-kampen borte mot Aalesund tidligere på dagen lørdag, hadde Molde sjansen til å sikre gullet i Tippeligaen mot Viking.

Med seier ville moldenserne være 13 poeng foran rivalen fra Skien og med kun 12 poeng igjen å spille om, ville oppgaven vært umulig for Odd.

Viking på sin side har slitt voldsomt i høst og ut ifra formen, kunne man kanskje tro at siddisene ville bli lett match for Molde, men slik ble det ikke.

Stavanger-laget tok nemlig ledelsen tidlig i kampen og så lenge ut til å by Molde store problemer, men takket være klønete keeperarbeid av Arild Østbø, som ga straffe, og en innbytter dro Molde det hele til slutt i havn.

Harmeet Singh og Bjørn Sigurdarson scoret målene for Molde.

- Helt sykt
Sist gang Tippeligaen ble avgjort så tidlig på høsten var tilbake i 2009, da Rosenborg kun tapte én ligakamp gjennom hele sesongen.

- Det er sykt. Det er det viktigste målet jeg har scoret i karrieren. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er første gang jeg har vunnet gull. Jeg har aldri vunnet noe tidligere i karrieren. Fantastisk, sier matchvinnere Sigurdarson til C More.

Målscorer Harmeet Singh var også strålende fornøyd.

- Dette er ubeskrivelig. Jeg liker måten vi snur kampen på. Vi viser god lagmoral. Vi slet litt i starten, men kom sterkt tilbake, sier han.

Mohamed Elyounoussi har vært en av Moldes beste i år.

- Dette er fantastisk. Jeg hadde ikke ventet at vi skulle ta gull. Nå bruser det mye følelser i meg. Endelig har vi gullet, det har vi jobbet steinhardt for!

Vegar Forren kunne juble for sitt tredje ligagull i karrieren.

- Dette er helt sykt. Hvem skulle trodd dette, fire runder før slutt? Jeg har vært med på det før og vet hvor deilig det er. Jeg gleder meg til vi kommer tilbake til Molde og skal feire, sier stopperen i intervju med C More.

Klikk på bildet for å forstørre.

RØRT: Molde-trener Tor-Ole Skullerud. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Rørt Skullerud
Hovedtrener Tor-Ole Skullerud var tydelig rørt etter kampslutt.

- Det er en herlig, fantastisk gjeng. Dette er stort. Større enn jeg trodde på forhånd. Større enn, jeg vet ikke helt? Det har vært en lang resie, en lang ferd, sier Molde-sjefen etter kampslutt til C More.

Han ønsker imidlertid ikke å snakke på egne veier.

- Vi snakker ikke du, vi snakker vi. Det er vi som har fått til dette. Jeg er en brikke i det store spillet. Men jeg er stolt over måten vi har tatt vare på det som var i Molde, da vi kom. Jeg er heller ikke flau over å si at vi har videreutviklet det. Vi har spilt fantastisk fotball. Det har vært en nytelse å lede en sånn gjeng gjennom 26 serierunder, sier Skullerud.

Tok ledelsen
Det var et friskt Viking som satte tonen i første omgang. Laget fra Stavanger åpnet året svært godt, men har siden falt ned i ingenmannsland.

Allerede åtte minutter ut i lørdagens kamp skulle vertene ta ledelsen. Steinthor Thorsteinsson fant Vidar Nisja, som satte ballen forbi Ørjan Nyland.

Molde hadde som nevnt muligheten til å sikre seg gullet med seier i oppgjøret på Viking stadion, men serielederen var ikke helt med på notene de første 45 minuttene og skapte lite foran nesa på Viking-keeper Arild Østbø.

Hjemmelaget jobbet også beinhardt og tok mange av Moldes profiler helt ut av kampen. Folk som Harmeet Singh og Vegar Forren fikk ikke dominere.

Molde var likevel ikke helt ufarlig og Fredrik Gulbrandsen fikk et par gode muligheter før pause, men spissen avsluttet ikke godt nok.

For Viking var Jon Dadi Bødvarsson frisk og kom til flere gode sjanser, men heller ikke islendingen hadde sikret helt riktig innstilt i første omgang.

Da dommeren blåste for pause, sto det bare 1-0 i Stavanger.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Vidar Nisja sendte Viking foran. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)


Klønete keeper
Viking fortsatte den harde jobbingen etter pause og hadde et bra trykk mot Molde-målet. I det 62. minutt kom vertene til flere sjanser, men det ville seg ikke. En lang ball mot hodet til Thorsteinsson ble enden på visen.

Viking så bra ut, men så tabbet plutselig keeper Arild Østbø seg ut. Fredrik Gulbrandsen kom seg inn nede i enden av 16-metersfeltet og det hele så ikke alt for farlig ut, men Østbø kom i en rasende fart og hoppet mot Moldes spiss. Gulbrandsen headet ballen unna og ble truffet av Østbø. Straffe!

Fra krittmerket satte Harmeet Singh inn utligningen.

Og nå satte Molde i gang gulljakten for alvor og etter 77 minutter kom uttellingen. Innbytter Björn Bergmann Sigurdarson fant nettmaskene.

André Danielsen mistet ballen og Molde kontret. Mathias Moström spilte fram til Sigurdarson og islendingen satte inn 2-1-målet for gjestene.

Flere nål ble det ikke og Tor-Ole Skulleruds menn kunne juble for gull.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag