*Nettavisen* Sport.

Molde-sjefen innrømmer: Vurderte å bytte ut cuphelten

FINALEHELTER: Fredrik Gulbrandsen og Martin Linnes (t.v.) jubler etter å ha vunnet cupfinalen mellom Molde og Odd på Ullevaal stadion. Molde vant finalen 2-0.

FINALEHELTER: Fredrik Gulbrandsen og Martin Linnes (t.v.) jubler etter å ha vunnet cupfinalen mellom Molde og Odd på Ullevaal stadion. Molde vant finalen 2-0. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Jeg må jo gi ham skryt for det valget, sier en lettet Fredrik Gulbrandsen etter finaletriumfen.

23.11.14 16:49

MOLDE - ODD 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Molde-trener Tor Ole Skullerud kan gi mye av æren til Fredrik Gulbrandsen (22) for at Molde ble cupmestere for andre år på rad søndag.

Den tidligere Lillestrøm-spissen gjorde alt selv da han sendte Molde opp i 1-0 i andre omgang.

Men det kunne gått helt annerledes.

På spørsmål fra Nettavisen bekrefter nemlig Molde-sjefen at han vurderte å bytte ut cupfinalehelten Fredrik Gulbrandsen før spissen gjorde 1-0.

- Joker
På det tidspunktet hadde han allerede gult kort og begynte å bli sliten.

- Vi vurderte det da vi satte innpå Bjørn (Bergmann Sigurdarson), sier Skullerud til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NESTEN TABBEBYTTE: Molde-trener Tor Ole Skullerud skal være glad han droppet å ta Fredrik Gulbrandsen av banen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

I stedet ble han på banen og scoret et mål ut av ingenting.

- Fredrik er en spillertype som sjelden orker 100 prosent i 90 minutter, men samtidig er han en joker som dukker opp og ofte scorer et mål. Men vi vurderte å bytte ut Fredrik, gjentar Skullerud.

Han beskriver Gulbrandsens scoring slik:

- Det er vel litt tilfeldig at ballen faller ned der, men når han først kommer til, er han giftig i de små rommene. Han har tatt store steg på avslutningsteknikk det siste året. Det har vi sett sakte men sikkert, og han er i god utvikling, sier Skullerud.

Spillebørs: Slik spilte lagene

Fredrik Gulbrandsen er glad for at han ikke ble tatt av banen.

- Jeg må jo gi ham skryt da, det var et bra taktisk valg av ham å ikke gjøre det. Det var godt at han beholdt meg på banen, vi kan vel si at det betalte seg, gliser matchvinner Fredrik Gulbrandsen til Nettavisen etter kampen.

Like etter scoringen var den tidligere LSK-spilleren nær sitt andre gule kort, men slapp unna.

- Det er et klart gult kort og dermed rødt, men det hadde ikke noe å si for kamputfallet, sier Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo om situasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Fredrik Gulbrandsen jubler etter å ha scoret Moldes første mål under cupfinalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Skullerud tenkte ikke lenge før han tok Gulbrandsen av banen etter den hendelsen.

- Vi så selv hva som skjedde, og det var på tide å bytte, innrømmer Skullerud.

- Ikke mye refleksjon i kveld
Om de gult kort-situasjonene sier Gulbrandsen følgende:

- Jeg har to taklinger i løpet av hele kampen, og føler vel egentlig ikke at jeg fortjener to gule for dem. Jarkko Hurme har en nesten lik takling like før som det ikke ble gitt kort på, så jeg synes det er helt greit at jeg slipper mitt andre der, sier Gulbrandsen, som ikke har rukket å reflektere over det faktum at han har avgjort en cupfinale.

- Nei, jeg har ikke det faktisk, og jeg tviler på at det blir særlig mye refleksjon i løpet av kvelden, ler målscorer Gulbrandsen, vel vitende om at han står foran en fuktig og morsom kveld.

Ikke siden Rosenborg gjorde det i 2003 har et lag vunnet både serie og cup samme sesong i Norge, og de er det første laget siden Lillestrøm i 1978 som forsvarer et cupgull.

Skullerud oppsummerer kampen slik.

- Lignet mye på kampen i Molde for 14 dager siden, og det tok igjen tid å åpne opp et godt Odd-lag. Ut fra andreomgang var vi best og fortjente å vinne. Igjen. Det var en jevn kamp lenge, men det ble som jeg håpet og trodde, vi har kvalitet i laget til å bryte ned de fleste. En stor og fantastisk dag, og meget spesielt, sier Skullerud om cupfinaleseieren.

Han kan feire med god samvittighet i kveld.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.