RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde-sjokk ikke nok

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Var videre, men Stuttgart hentet seg inn.

STUTTGART-MOLDE 2-2 (SAMMENLAGT 5-4):

Molde var levnet liten sjanse da de onsdag gikk ut på Gottlieb-Daimler Stadion i Stuttgart. 2-3 ble resultatet da tyskerne kom på besøk på Vestlandet for en uke siden, de fleste mente det ville bli langt styggere sifre når tyskerne hadde hjemmekamp og en ekstra uke med sesongoppkjøring i beina.

Kanskje trodde de det selv også, noe som Molde viste at de kunne utnytte.

Riktignok kom tyskerne best i gang, men reservekeeper Knut Dørum Lillebakk hadde en strålende dag på jobb, og stoppet flere store Stuttgart-avslutninger i starten. Når så hjemmeforsvaret i tillegg viste seg å være litt halvsovende på jobb, var det duket for et sjokk eller to.

Svensk perle
Molde skapte nemlig sjanser, store sådanne.

Først da Baye Djiby Fall klinte til fra rundt 20 meter. Ulreich gjorde en god redning, men måtte gi en retur, hvor Emil Johansson så ut til å ha den enkleste jobben i verden, bare for å misse en enkel heading på åpent mål.

Den svenske nyervervelsen skulle likevel få sin revansje et drøyt kvarter senere, da han på elegant vis hamret innlegget fra Mattias Moström opp ved kryssfestet til en herlig sjokkledelse.

Tyskerne yppet seg de siste minuttene før pausen, men Lillebakk fortsatte storspillet i Moldes mål, og dermed var det en rystet gjeng med tyskere som gikk til pause – og de skulle få det verre.

Norsk perle
Bare fem minutter av andreomgangen var spilt da Knut Olav Rindarøy avanserte på venstresiden, så opp og fant en åpning til venstre for Sven Ulreich. Landslagsbacken klinte til med yttersiden av venstrefoten, og Stuttgarts sisteskanse var aldri i nærheten.

2-0, Molde var videre med 4-3, men lykken var kortvarig.

Riktignok fortsatte reservekeeper Lillebakk storspillet da han minutter etterpå blokket en stor Stuttgart-sjanse, men da Pavel Pogrebnyak nokså umarkert fikk gå opp på et frispark minuttet etterpå, var Lillebakk sjanseløs, og Stuttgart fikk det målet de trengte for å gå videre på bortemålsregelen.

Molde ga likevel ikke opp, og skapte flere kvalifiserte målsjanser utover andreomgangen, størst av dem var Falls heading på en Molde-corner da kun halvannet minutt gjensto, men en tysk fot måkte ballen unna på streken, og i stedet var det Stuttgart som scoret kampens siste mål solid på overtid da Lillebakk gjorde sin eneste blemme for dagen, og Timo Gebhart enkelt kunne trille inn 2-2.

Dermed ble det aldri mer en nesten for Molde, som likevel kan reise hjem til Rosenes By med hevet hode. Viking skal få problemer til helga er Kjell Jonevrets mannskap i stand til å vise de samme taktene da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere