Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde sjokkerte i Europa League: Ydmyket Fenerbahce-stjernene

Mohamed Elyounoussi og de andre Molde-spillerne ydmyket Robin van Persie og de andre Fenerbahce-stjernene.
Mohamed Elyounoussi og de andre Molde-spillerne ydmyket Robin van Persie og de andre Fenerbahce-stjernene. Foto: Ozan Kose (NTB Scanpix / Getty Images)
Molde ble hyllet av Fenerbahce-fansen.

FENERBAHCE - MOLDE 1-3:

Det var nok få som hadde spådd det på forhånd, men da 90 minutter var unnagjort i Istanbul mellom Molde og den tyrkiske serielederen Fenerbahce torsdag kveld, var det det norske laget som stod igjen som vinneren.

Molde sjokkerte det tyrkiske stjernegalleriet med spillere som Robin van Persie, Nani og Raul Meireles på banen, og vartet til tider opp med festfotball. Det fikk også hjemmefansen med seg som i løpet av kampen applauderte det norske laget.

Scoringer av Tommy 'Høiland, Mohamed Elyounoussi og Martin Linnes var nok til at Molde vant hele 3-1.

Voldsomt press

Det så tidlig ut til å gå mot en svært tøff kveld for gjestene fra Norge.

Fenerbahce startet kampen med et voldsomt press mot Molde i åpningsminuttene, men til tross for det massive presset fra tyrkerne, så hjalp det lite da de slet i siste tredjedel av spillet.

Faktisk var det Molde som skapte kampens første virkelig store mulighet. Den kom etter kun åtte minutter spill da Eirik Hestad slo ballen inn fra venstrekanten. Inne i boksen ventet Molde-spiss Tommy Høiland, men sistnevnte fikk ikke ordentlig hode over ballen og avslutningen gikk like over mål.

Og slik fortsatte i grunn kampen utover omgangen. Hjemmelaget styrte store deler av spillet, men Molde var dyktige på kontringer og skapte problemer for den tyrkiske storklubben.

Etter 27 minutter var gjestene nære scoring da Høiland spilte fri Harmeet Singh som avsluttet fra cirka 15 meter. Skuddet var godt, men en god redning av Fabiono hindret Molde-scoring.

Høiland scoret

Men skulle det bli. 35 minutter var spilt da dommeren pekte på straffemerket etter at Daniel Berg Hestad fikk en dytt i ryggen under en corner.

Fra ellevemeteren var Høiland iskald. Molde-spissen vartet opp med en såkalt Panenka-straffe og sørget for at det stod 1-0 til gjestene.

Jubelen ble imidlertid kortvarig, for Fenerbahce slo raskt tilbake. Fem minutter senere spilte Raul Meireles fri Nani, som sørget for at det stod 1-1 til pause.

UTLIGNET: Nani utlignet like før pause.

Festfotball

Andreomgangen fortsatte som den første med et hjemmelag som slet med å spille seg gjennom et solid Molde-forsvar.

Moldenserne skulle etter hvert også spille på seg mer selvtillit fremover på banen og skapte store problemer for tyrkerne etter pause.

Og etter 53 minutter klarte ikke Fenerbahce å hindre Molde i å ta tilbake ledelsen. Høiland mottok ballen fra kaptein Daniel Berg Hestad før han la inn i boksen. Der ventet Elyounoussi som stanget inn 2-1.

Molde slappet på ingen måte av etter scoringen. Ti minutter senere var det norske laget kun centimetere fra å øke ledelsen til 3-1 da Høiland ble spilt fri og satte ballen i stolpen.

Scoringen skulle imidlertid komme, for minuttet senere tok Martin Linnes med seg ballen oppover i banen, før han ladet skuddfoten. Det gjorde han lurt i, ballen stoppet nemlig ikke før den satt i nettet, og det stod dermed 3-1 til Molde.

Molde vant 3-1 borte mot Fenerbahce i Europa League torsdag kveld.

Rødt kort

Gjestene virket å ha god kontroll mot slutten av kampen, men noe spenning ble det da Elyounoussi mottok sitt andre gule kort for kvelden etter 84 minutter.

Men Molde klarte å stå i mot presset fra tyrkerne og da dommeren blåste av kampen kunne gjestene fra Møre og Romsdal strekke armene i været etter en fantastisk bortekamp.

Få med deg den nyeste episoden av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cO8Lpmtsqyp5_nyJfzzh2pUxGeHuFVJAZ56nB5T6QiN9dFcHjqb9gIv02s4xmD2F-GEqu5Z-_GXNaCiy0yo_AyDUmNp-cmvp&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!