RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde sklir mot stupet

Foto: Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sist oppdatert:
MOLDE STADION (TV2 Nettavisen): Bernt Hulsker (bildet) og Molde klamrer seg til et siste halmstrå etter uavgjort mot Ham-Kam: Å redde minst en kvalifiseringsplass med to seire i de to siste kampene.

MOLDE – HAM-KAM 0-0: - Dette er selvfølgelig en langt fra ideell situasjon for oss, vi er fremdeles på direkte nedrykksplass, konstaterer direktør i Molde Fotball AS, Espen Silseth, overfor TV2 Nettavisen.

Ifølge Romsdals Budstikke vil Kjell Inge Røkke garantere for klubbens økonomi selv ved nedrykk, men direktør Silseth kan fortelle at klubben slett ikke har begynt å planlegge med tanke på muligheten for 1. divisjonsspill neste sesong.

- Vi bruker ikke tid og energi på å tenke på nedrykk, det får vi eventuelt ta når sesongen er over. Vi har fremdeles muligheten til å styre dette selv, dersom vi slår Stabæk neste helg så blir den siste kampen mot Bodø-Glimt avgjørende, påpeker Silseth.

Kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-TV

Skal vinne
Det blir et bikkjeslagsmål mellom Molde, Stabæk og Bodø-Glimt de to siste serierundene for å unngå nedrykk, men Silseth er ikke i tvil:

- Vi skal vinne de to siste kampene, slår han fast. Lagkaptein Magnus Kihlberg velger også å se det lyse i det ene poenget Molde sikret seg søndag.

- Dette kan vise seg å bli et veldig viktig poeng. Nå må vi bare konsentrere oss om jobben vi skal gjøre, så får vi se, mener han, og tenker på at Molde fremdeles har sjansen til å avgjøre selv. Kihlberg synes ikke laget gjorde noen dårlig kamp.

- Jeg synes vi gjør mye bra, innsats var god idag. Det ble mye kriging på midten, og Ham-Kam ga oss ingenting gratis, sier Kihlberg.

Ineffektive foran mål
Moldes spiss Rob Friend måtte stå over mot Ham-Kam på grunn av gule kort, og Bernt Hulsker måtte gå av banen med skade etter 45 minutter. Dermed dukket Moldes evige problem opp igjen: Laget klarer ikke å få uttelling på sjansene. Banens beste, midstopper Toni Kallio, er bekymret for manglende uttelling foran mål. Selv har han scoret to mål på sine fem første kamper for Molde.

- Man trenger alltid litt flaks for å få ballen i mål, og flaks har vi ikke for tiden. Et av Moldes problemer er å score mål, det må vi fokusere på i uka som kommer, mener Kallio.

Høyreback Trond Strande er enig med Kallio.

- Jeg vet ikke hva som skjer, den nødvendige ballen spretter ikke vår vei. Det er veldig tungt akkurat nå, sier han til TV2 Nettavisen etter kampen. Han skryter ellers av publikum, som for anledningen hadde fått utdelt såkalte klappere i papp, og laget mer støy enn vanlig.

- Utrolig skuffet
Ham-Kams Geir Frigård fikk gult kort sammen med Moldes Marcus Andreasson etter knuffing i feltet ved en corner for Molde tidlig i første omgang, og må dermed stå over den viktige hjemmekampen mot Vålerenga neste helg.

- Jeg forstår ikke hvorfor jeg fikk det kortet. Litt knuffing i feltet pleier det alltid å være. Nå må jeg stå over mot Vålerenga, og det er veldig skuffende, sier en frustrert Frigård. Han mener kampen ellers ble greit dømt av dommer Øvrebø, selv om han i likhet med trener Ståle Solbakken ikke var enig i anulleringen av Espen Olsens mål.

- Det var tydelig på Moldespillerne at de trodde det var mål, de hang med hodet istedet for å protestere, mener Solbakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere