Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde slo tilbake etter marerittuker

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær hadde flere samtaler med egne spillere etter noen tøffe uker. Onsdag var han strålende fornøyd med responsen han fikk se av eget lag mot Strømsgodset.
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær hadde flere samtaler med egne spillere etter noen tøffe uker. Onsdag var han strålende fornøyd med responsen han fikk se av eget lag mot Strømsgodset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Opptur for Molde på fotballens festdag.

MOLDE - STRØMSGODSET 2-0:

Ole Gunnar Solskjær og Molde stod uten seier på de fire siste kampene i Eliteserien, men onsdag kveld tok laget tre etterlengtede poeng da de vant hjemme mot Strømsgodset.

Molde var det beste laget på Aker Stadion og tok en fortjent seier etter scoringer av Ruben Gabrielsen og Eirik Hestad.

Både Solskjær og spillerne erkjenner at det har vært noen tøffe uker. Derfor hadde Molde-manageren en alvorsprat med spillerne før onsdagens oppgjør. Det ga tydelig resultater.

Solskjær gleder seg over responsen fra spillerne.

- Vi har hatt et par dager hvor vi har snakket gjennom ting. I dag fulgte de taktikken helt perfekt, sier Solskjær til Eurosport etter kampen.

- Vi glitrer ikke i førsteomgangen, men jeg synes vi har full kontroll. Vi gir ikke de noen sjanser. Jeg synes vi forsvarte oss veldig godt. Etter hvert så åpnet det seg. Det første målet var en fantastisk scoring. Jeg er veldig godt fornøyd med denne gjennomføringen. Spesielt under omstendighetene hvor det har vært litt spørsmål om guttene. De har vært helt supre etter Bodø/Glimt-kampen, forteller Molde-manageren.

Lettet Hestad

Målscorer og en av banens beste spillere, Eirik Hestad, forteller at laget har hatt det tungt de siste ukene, men er lettet over at de stakk av med seieren mot Godset.

- De fleste som har holdt på med fotball vet hvor tungt det er når man ikke vinner og ikke presterer på det nivået du vil at man skal være på. Det har selvfølgelig vært tungt, men vi har mobilisert og stiller opp i dag og gjør en bra match. Det er rusk i dag også, vi spiller ikke med den selvtilliten vi bør ha, men det var et steg i riktig retning, sier Hestad til Eurosport.

- Hadde vi ikke vunnet i dag, så vet jeg ikke hvor jeg hadde gjort av meg i kveld. Det er viktig. Nå blir det i hvert fall litt kjekt å gå i toget (på 17. mai), forteller Molde-spilleren.

Han er også godt fornøyd med å score i sin andre kamp på rad.

- Det var viktig for oss å reise oss igjen i dag. Personlig var det godt å få to mål på to kamper nå. Det har vært produsert for lite og det har gått ut over laget. Det er deilig personlig, men også for laget selvfølgelig som har vært i en litt tøff periode. Det var ekstremt viktig, forklarer Hestad.

MÅLSCORER: Espen Bugge Pettersen stoppet Eirik Hestad og Molde før pause, men etter hvilen satte Hestad inn 2-0-scoringen for hjemmelaget.

Skuffet Skullerud

For Strømsgodsets del ser det derimot svært tungt ut. Laget fra Drammen ligger nå på en meget skuffende 12. plass.

- Det er en bra, brukbar førsteomgang hvor vi henger godt i hop. Så blir Molde massive. Vi klarer ikke stå imot like godt i andreomgang. Totalt sett skaper vi også for lite til at vi kan være fornøyd. Jeg hadde håpet at vi skulle komme ut enda sterkere etter pause enn det vi gjorde, sier Godset-trener Tor Ole Skullerud til Eurosport.

- Vi hadde en plan om å være mer direkte og mer på ballen etter pause. Vi klarte ikke det. Molde var bra. Vi kom aldri skikkelig tilbake igjen og det er skuffende, forteller Skullerud.

Få sjanser før pause

Godset hang som nevnt brukbart med i førsteomgangen på Aker Stadion. Gjestene var godt organisert defensivt og hindret stort sett Molde fra å komme til målsjanser.

Fremover på banen hadde imidlertid Godset lite å by på. Bassel Jradi var den som kom nærmest scoring for gjestene med et skudd rett på keeper cirka ni minutter ut i kampen.

Omgangens største sjanse var det Molde og Erling Braut Håland som stod for da unggutten ble spilt fri like utenfor Godsets sekstenmeter, men i stedet for å runde keeper valgte Håland en tidlig avslutning som gikk like til side for mål.

To scoringer

Etter en sjansefattig førsteomgang skapte Molde flere gode muligheter like etter pausen. Cirka ti minutter etter hvilen spilte en god Eirik Hestad fri Gabrielsen på glimrende vis, og sistnevnte fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0 for Molde.

JUBLET: Ruben Gabrielsen jubler for scoring sammen med lagkamerat Erling Braut Håland.

Strømsgodset forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen igjen, men klarte aldri å svarte Molde.

For etter 79 minutter skapte Hestad problemer for gjestene igjen. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen måtte gi retur da Fredrik Brustad forsøkte seg med et skuddforsøk. På returen dukket Hestad opp og han satte inn 2-0 for hjemmelaget.

Molde hadde god kontroll mot slutten av kampen og tok til slutt en meget fortjent seier.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!