Gå til sidens hovedinnhold

Molde-spiller frifunnet for sovevoldtekt: - En krevende sak med flere sider

Molde-spiller frifunnet, men må betale erstatningsbeløp.

Mandag klokken 13 falt dommen i Romsdal tingrett: Babacarr Sarr frifinnes for straff, men dømmes til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning.

Molde har gitt sin respons over dommen gjennom en pressemelding, kort tid etter at Sarr ble frifunnet. Klubbens ledelse har ikke avgjort om den frikjente Molde-spilleren skal fortsette å spille kamper etter frikjennelsen i tingretten.

- Molde FK tar dommen i Romsdal Tingrett til etterretning. Dette er en alvorlig og krevende sak med flere sider som berører kvinnen, spilleren, klubben og andre, skriver Per Lianes, medieansvarlig for Molde, i en pressemelding mandag.

- Molde FK vil gi flere uttalelser etter at klubbens administrasjon og styre har gitt saken en grundig behandling. Vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å vurdere mulige utfall, forteller Lianes videre.

Nettavisen har vært i kontakt med daglig leder i Molde, Øystein Neerland, som har uttalt at klubben ikke vil kommentere saken, på nåværende tidspunkt.

Aktor og statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim bekrefter overfor Nettavisen at påtalemyndigheten vil anke saken.

Nordheim la opprinnelig ned påstand om fire års fengsel og en erstatningssum på 175.000 kroner.

- Bare tapere i denne saken

Lederen av Moldes supporterklubb (Tornekrattet), Reidar Sandblåst, forteller Nettavisen at det vil overraske ham om Molde slutter å bruke Sarr, selv om dommen vil bli anket.

- Han er per definisjon frikjent, det blir merkelig å utestenge ham nå. Når saken kommer opp igjen vil igjen se om noe endres. De lot han spille mens han var siktet og tiltalt, da blir det rart hvis han ikke spiller videre, sier Sandblåst til Nettavisen. Han er klar på at frifinnelsen ikke er noe å juble for.

- Dette er en vanskelig sak, der det ikke går an å juble for dommen. For det er en full frifinnelse eller ingenting. Det er bare tapere i denne saken. Vi har vært todelte i Tornekrattet om at Sarr burde fått spille og med seks hundre medlemmer må man bare regne med det, forteller Sandblåst videre.

Nektet straffeskyld

Tirsdag forrige uke startet rettsaken mot Babacarr Sarr i Romsdals tingrett. Molde-spilleren har hele tiden nektet for å ha gjort noe straffbart.

Nyheten om at Molde-forsvareren ble siktet for voldtekt kom i mars, tidligere i år. Sarr ble siktet for sovevoldtekt av en kvinne natt til 14. mai i 2017. En sovevoldtekt innebærer at en person forgriper seg på en annen person, som er ute av stand til å mot sette seg handlingen på grunn av søvntilstand eller beruselse.

Molde-styret besluttet å la Sarr fortsette spillet for Eliteserieklubben, selv etter at tiltalen fant sted. Moldes trener, Ole Gunnar Solskjær, sa til Nettavisen forrige uke at de valgte å stole på spilleren, da han selv mente han var uskyldig i saken.

Les også

La fram lydklipp i retten - som bevis mot voldtektstiltalt Molde-spiller