Det er Romsdals Budstikke og VG som melder om tiltalen fredag.

Statsadvokat Ingvild Thorn Norheim bekrefter overfor VG at hun har besluttet å ta ut tiltale mot Eliteserie-profilen, men vil ikke utlevere tiltalen på grunn av at det kan bli bedt om at rettsmøtet går bak lukkede dører.

- Den er sendt til beramming i Romsdal tingrett. Jeg kommer ikke til å gå videre inn på detaljene i saken, sier Norheim til VG.

- Erkjenner ikke noe straffbart

Molde-spilleren skal ha fått forkynt tiltalen fredag formiddag. Hans forsvarer Øyvind Panzer Iversen sier følgende til Nettavisen om utviklingen i saken fredag:

- Han er overrasket over at det er tatt ut tiltale, og at han erkjenner ikke at det har skjedd noe straffbart. Han ser frem til å forklare seg til retten når den tid kommer, sier spillerens forsvarer til Nettavisen.

Moldes administrerende direktør Øystein Neerland bekrefter at Molde nå er klar over tiltalen i saken.

- Vi noterer at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale. Tingretten skal nå behandle saken. Tidspunktet for dette er vi ikke kjent med foreløpig. Vi vil vurdere hvordan vi skal håndtere dette hos oss. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, sier Neerland i en uttalelse til Nettavisen.

- Glad for å bli trodd

Advokat Mette Ekroll Nyland bistår den fornærmede kvinnen, og hun forteller at klienten nå er klar over at det er tatt ut en tiltalebeslutning.

- Hun er glad for at saken har kommet et steg videre. Hun er glad for å bli trodd av politiet, sier Nyland til VG.

Anmeldelsen ble levert i juni. Det er ikke kjent når saken skal opp for retten.