RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MATCHVINNER: Thomas Amang takket høyere makter etter siersmålet.
MATCHVINNER: Thomas Amang takket høyere makter etter siersmålet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Molde vant etter dramatisk avslutning

Sist oppdatert:
Innbytter Thomas Amang avgjorde kampen for Molde rett før slutt.

MOLDE - ODD 2-1:

Etter en dørgende kjedelig førsteomgang, ble det mer action på Aker Stadion etter pause.

Petter Strand sendte Molde i ledelsen, men en håpløs inngripen av Babacar Sarr inne i egen sekstenmeter, ga Odd straffespark og utligning ved Jone Samuelsen.

Da det så ut til å gå mot poengdeling dukket innbytter Thomas Amang opp og headet inn seiersmålet for Molde.

- Det føles bra nå. Jeg har vært gjennom en vanskelig situasjon tidligere i sesongen. Nå tar jeg alle sjansene jeg får, sa matchvinneren til Eurosport.

- Jeg er veldig glad for lagets prestasjon. Det var en vanskelig kamp, og vi vet vi møter et bra lag. Nå må vi komme oss videre og se fram til den neste kampen.

Odd best før hvilen

I et hendelsesfattig åpningkvarter, var det Odd som var nærmest scoring på Aker Stadion. En svak Molde-klarering ga Elba Rashani muligheten til å ta seg inn i vertenes sekstenmeter. Den tidligere RBK-spillerens avslutning ble imidlertid blokkert, og gikk til corner.

Etter en drøy halvimtes spill var det igjen gjestene som spilte seg fram til en god sjanse. Thomas Grøgaard slo inn fra venstre, og Olivier Occean kastet seg fram og avsluttet over og utenfor Molde-målet.

Rett før pause var det Riku Riski sin tur til å prøve seg for Odd. Finnen dro seg flott inn i boksen på én touch og avsluttet, men MFK-keeper Andreas Linde var kjapt nede og avverget til corner.

TOK LEDELSEN: Molde-spillerne jubler etter å ha tatt ledelsen 1-0 mot Odd.

Molde hevet seg etter pause

Ved pause sa Ole Gunnar Solskjær klart ifra at han forventet en bedre prestasjon av sine elever i andre omgang, og det tok ikke lang tid før responsen kom.

Først var det Petter Strand som ladet kanonen fra langt hold. Skuddet fra den tidligere Sogndal-spilleren gikk imidlertid over mål.

Ikke lenge etterpå fikk hjemmelaget uttelling, og igjen var det Strand som var på farten. 23-åringen avsluttet fra 20 meter, og ballen gikk via både Espen Ruud og Fredrik Semb Berge, før den endte i nettet bak en utspilt Sondre Rossbach.

UTLIGNET: Jone Samuelsen (midten) utlignet til 1-1 fra straffemerket.

Etter en ny god Molde-sjanse, med Martin Ellingsen i hovedrollen, var Odd nær ved å utligne. Etzaz Hussein, som er lånt ut fra nettopp Molde til Odd, fikk avslutte fritt fra 12 meter, men Linde vartet opp med en god redning.

Utligningen skulle likevel komme like etterpå, da Babacar Sarr tok et realt tak i trøya til Olivier Occean inne i sekstenmeteren. Dommer Kai Erik Steen pekte korrekt på straffemerket, og Jone Samuelsen gjorde ingen feil fra elleve meter.

- Du kommer ikke unna med det, Sarr. Det er helt umulig, og dommer Steen har fri utsikt. Når drakta står rett ut kan du argumentere for at han vil ned så mye du vil, kommenterte Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

Innbytter Stefan Mladenovic var nær ved å sikre alle tre poengene for gjestene da han tråklet seg gjennom Molde-forsvaret. Avslutningen ble imidlertid svak, da han bare fikk pirket ballen utenfor mål.

Også tidligere Molde-spiller Pape Paté Diouf fikk en god sjanse til å utligne, men i stedet var det altså Molde som stakk av med seieren.

En corner fra Mathias Normann fant hodet til Olivier Amang, som headet inn 2-1 rett før slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere